Sport

Naționala de handbal masculin a României, turneu amical în Spania. Victorie la 3 goluri contra Bahrainului

Echipa națională de handbal masculin a României a participat în perioada 5-7 ianuarie la un puternic turneul amical în Spania, pe care l-a încheiat cu două victorii și un eșec.
07.01.2023 | 19:33
Nationala de handbal masculin a Romaniei turneu amical in Spania Victorie la 3 goluri contra Bahrainului
Echipa națională de handbal masculin a României participă în perioada 5-7 ianuarie la un puternic turneul amical în Spania, la Benidorm. Sursă foto: Facebook FRH - Federația Română de Handbal
ADVERTISEMENT
07-01-2023
17:37

România, succes cu Bahrain

Naționala de handbal masculin a României a obținut a doua victorie în turneul amical de la Benidorm, scor 27-24, în fața reprezentativei Bahrainului.

După o primă repriză echilibrată, încheiată la egalitate, scor 15-15, elevii lui Xavi Pascual au fost mult mai atenți pe defensivă în partea secundă și au obținut un succes important.

”Tricolorii” au încheiat turneul cu două victorii, cu Argentina și Bahrain, și o înfrângere categorică în fața Spaniei.

06-01-2023
21:11

”Tricolorii”, victorie în al doilea meci din turneul de la Benidorm

După ce a cedat, 29-42, contra Spaniei, ”tricolorii” au reușit să câștige partida secundă, disputată în compania Argentinei. La pauză, elevii antrenați de Xavi Pascual aveau un avans de 7 goluri, 18-11.

În repriza secundă sud-americanii au fost mai eficienți, astfel că la finalul confruntării diferența a scăzut la cinci goluri. S-a terminat 31-26. România va întâlni Bahrainul în ultimul meci programat în turneul din Spania.

”Tricolorii” au adversari de calibru la această competiție, Spania, Argentina și Bahrain fiind calificate la Campionatul Mondial, care va avea loc între 11 și 29 ianuarie.

Eșec drastic la debutul turneului din Spania pentru naționala de handbal masculin a României

Naționala de handbal a României a avut un start dezastruos în turneul amical de la Benidorm, fiind învinsă extrem de categoric de reprezentativa Spaniei, dublă campioană mondială și europeană.

ADVERTISEMENT

Ibericii au început tare întâlnirea și aveau un avans de 7 goluri încă la pauză, scor 23-16. Partea a doua a avut aceeași desfășurare, iar elevii lui Xavi Pascual au cedat în cele din urmă la o diferență uriașă: 29-42.

În primul meci al zilei, selecționata Argentinei a învins formația Bahrainului, scor 31-27. ”Tricolorii” vor juca a doua partidă vineri, 6 ianuarie, de la ora 17:45, cu Argentina, iar sâmbătă, 7 ianuarie, de la ora 16:45, se vor duela cu Bahrain.

ADVERTISEMENT

Selecționerul României, Xavi Pascual, a convocat pentru acest turneu următorul lot:

  • Portari: Ionuț Iancu (CSA Steaua București), Dan Vasile (CSM Constanța)
  • Extreme stânga: Alexandru Ghivil (AHC Potaissa Turda), Nicușor Negru (CS Dinamo București)
  • Interi stânga: Tudor Botea (CSM București), Iosif Buzle (Aix Puente Genil), Gabriel Ilie (CSM Constanța), Robert Militaru (CS Dinamo București), Dan Racoțea (CS Dinamo București)
  • Centri: Octavian Bizău (CS Dinamo București), Gabriel Cumpănici (CSM Vaslui), Daniel Stanciuc (CSU Suceava)
  • Pivoți: Călin Dedu (CS Dinamo București), Robert Nagy (CS Minaur Baia Mare), Valentin Neagu (Wolfe Wurzburg)
  • Interi dreapta: Bogdan Mănescu (CS Minaur Baia Mare), Nicolae Ungureanu (CSA Steaua București)
  • Extreme dreapta: Tudor Buguleț (CS Minaur Baia Mare), Alexandru Tărâță (CSA Steaua București)

”Tricolorii”, doar locul 3 la Trofeul Carpați

Echipa națională a României vine după ce a participat în finalul anului 2022 la Trofeul Carpați, competiție organizată în noua sală Polivalentă din Oradea și pe care au încheiat-o pe locul 3.

ADVERTISEMENT

Atunci, ”tricolorii” a pierdut surprinzător în semifinale în fața reprezentativei Slovaciei, scor 30-31, pentru a se impune în finala mică, scor 33-25, în fața selecționatei Algeriei.

Echipa națională a României a început cu stângul campania de calificare la Campionatul European din 2024. ”Tricolorii” au cedat în deplasare, la Graz, scor 32-36, în fața Austriei, în prima partidă din Grupa 4.

ADVERTISEMENT

Elevii lui Xavi Pascual și-au luat revanșa în următorul joc, atunci când au învins în Sala Dinamo reprezentativa Ucrainei, scor 34-26. Urmează disputele cu Insulele Feroe (8 şi 11 martie 2023), respectiv returul cu Austria (26 aprilie) şi cu Ucraina (30 aprilie).

ADVERTISEMENT