Sport

România – Ucraina 34-26! “Tricolorii”, prima victorie în preliminariile pentru Campionatul European de handbal masculin

România a pierdut cu Austria, la Graz, în primul meci din preliminariile Euro 2024. Şansele "tricolorilor" rămân intacte, care vor juca un meci crucial în faţa Ucrainei, acasă.
16.10.2022 | 17:27
Romania  Ucraina 3426 Tricolorii prima victorie in preliminariile pentru Campionatul European de handbal masculin
Naţionala României de handbal masculin. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
16-10-2022
14:27

România - Ucraina 34-26, în preliminariile Campionatului European

România a obținut prima victorie în preliminariile Campionatului European, după o prestație excelentă cu Ucraina, scor 34-26. Iată cum arată clasamentul.

Min. 60: Victorie pentru tricolori, scor 34-26.

Min. 49: 27-22. Demis Grigoraș înscrie un gol crucial pentru acest moment al meciului. Cinci goluri avans cu 11 minute înainte de final. 

Min. 40: 23-19. Ritm mai domolit pentru ambele formații. Important este că “tricolorii” își păstrează avansul. 

Min. 35: 21-17. “Tricolorii” își mențin avantajul de patru goluri în startul reprizei. 

Start în repriza secundă! 

PAUZĂ! 18-14 pentru România după primele 30 de minute. Un avans bun pentru elevii lui Xavi Pascual, care au dominat prima parte, însă meciul nu este jucat, ucrainenii având, la rândul lor, momente bune de joc. 

Min. 25: 16-12! Ucranenii se apropie la două goluri şi Xavi Pascual cere time-out

Min. 22: 16-10! România are un avantaj important. Excelentă evoluţie a lui Demis Grigoraş. 

Min. 15: 10-6! Ionuţ Iancu are parade fabuloase. A marcat şi un gol din poartă în poartă. 

Min. 10: 6-3! “Tricolorii”, start excelent de meci în sala Dinamo. 

Min. 5: 4-2! România începe bine. “Tricolorii” se desprind pentru prima dată pe tabelă. 

Start de meci!

Echipele de start în România – Ucraina: 

Echipele în România - Ucraina
Echipele în România – Ucraina

România a cedat la Graz, scor 32-36, în primul meci din preliminariile Campionatului European din 2024. “Tricolorii” s-au trezit târziu în meciul cu Austria, însă au fost departe de adversari pe tot parcursul partidei.

România, favorită în duelul cu Ucraina pentru Euro 2024!

Şansele pentru calificarea la Euro rămân intacte pentru naţionala pregătită de Xavi Pascual. Un meci crucial va fi disputat duminică, de la ora 17:30, în Sala Dinamo, împotriva Ucrainei, contracandidata la locul secund.

ADVERTISEMENT

România porneşte cu prima şansă în duelul cu ucrainenii, iar dacă va învinge, şansele de a merge la Euro 2024, după o pauză de 28! de ani, cresc simţitor, în condiţiile în care se pot califica chiar primele trei formaţii din grupă.

Calculele pentru calificare! Victorii cu Ucraina şi în “dubla” cu Feroe pot fi suficiente pentru calificare

Astfel, cu o victorie în faţa Ucrainei, dublată cu victorii împotriva Insulelor Feroe, teoretic cel mai slab adversar al grupei, România ar obţine şase puncte care oferă elevilor lui Xavi Pascual posibilitatea de a fi a doua echipă a grupei, cu două etape înainte de final.

ADVERTISEMENT

Însă chiar şi în scenariul în care Ucraina ne depăşeşte până la final şi România rămâne cu şase puncte pe locul trei, ar putea fi destul pentru calificarea de pe unul dintre primele patru locuri 3 din grupe.

Acestea sunt doar calcule. Acelaşi scenariu a fost şi în preliminariile Europeanului precedent. Atunci, România câştiga acasă cu Muntenegru şi avea nevoie de o dublă victorie cu Kosovo. Însă, dubla cu ex-iugoslavii a fost de coşmar. Un punct obţinut şi o şansă uriaşă ratată.

ADVERTISEMENT

Clasamentul grupei:

România, favorită în duelul cu Ucraina pentru Euro 2024! Cum ne putem califica la turneul final
Clasamentul grupei

Xavi Pascual: “Ucraina e o echipă foarte bună și ei știu că dacă vor învinge au calea deschisă spre calificare”

Xavi Pascual speră ca naţionala să evite acel scenariu şi îşi ridice nivelul pentru a câştiga meciurile în care porneşte cu prima şansă: “E clar că Austria și Ucraina sunt echipele cele mai bine cotate din grupa noastră și trebuie să câștigăm meciul de duminică.

Va fi important să avem cât mai mulți suporteri la acest meci care va fi unul complicat, deoarece Ucraina e o echipă foarte bună și ei știu că dacă vor învinge au calea deschisă spre calificare. Sper însă că acest lucru nu se va întâmpla și că vom reuși să câștigăm”, a spus Xavi Pascual pentru Handbalmania.ro.

ADVERTISEMENT

România, favorită în duelul cu Ucraina

În cazul unei eventuale înfrângeri, lucrurile se complică pentru naţionala României. Indiferent dacă “tricolorii” vor obţine sau nu patru puncte în dubla cu Insulele Feroe, România va fi nevoită să scoată puncte în deplasare cu Ucraina şi acasă cu Austria pentru calificarea la turneul final.

Însă, România porneşte cu prima şansă împotriva Ucrainei, confruntare care va avea loc duminică, de la ora 17:30 în sala Dinamo. “Tricolorii” speră să aibă susţinere puternică şi din tribune, într-un meci cheie pentru calificarea la Euro 2024.

  • 1996 este anul în care România a participat ultima dată la Euro
  • 24 echipe vor participa la Campionatul European
ADVERTISEMENT