Sport

„Tricolorii”, trași la răspundere de liderul galeriei Rapidului: „Aici e Giulești, se iubește fotbalul”. Video

România a câștigat, scor 4-1 împotriva Bosniei. La finalul partidei, doar o parte din fotbaliști a salutat galeria, iar liderul suporterilor Rapidului nu a rămas indiferent.
27.09.2022 | 14:23
Tricolorii trasi la raspundere de liderul galeriei Rapidului Aici e Giulesti se iubeste fotbalul Video
Liderul galeriei Rapidului a fost deranjat de atitudinea fotbaliștilor după victoria cu Bosnia din Giulești. Sursă foto: Sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

România s-a impus, scor 4-1 pe terenul din Giulești, însă „tricolorii” au retrogradat în Divizia C din Liga Națiunilor. La finalul partidei, o parte dintre jucătorii români au intrat direct la vestiar și nu au salutat galeria.

Atitudinea fotbaliștilor „tricolori” l-a deranjat pe liderul galeriei Rapidului

Printre fani s-a aflat și liderul galeriei giuleștene, Liviu Ungurean, zis „Bocciu”, care nu a fost încântat de reacția fotbaliștilor convocați de Edi Iordănescu. Nicolae Stanciu, fotbalistul lui Wuhan Three Towns și Horațiu Moldovan, portarul Rapidului, s-au numărat printre cei care au salutat suporterii veniți la stadion.

ADVERTISEMENT

„Băi, băieți! Transmiteți-le celorlalți băieți să le fie rușine, pentru că aici, în Giulești, după fiecare meci, că e victorie sau înfrângere… cum noi suntem alături de voi și nu ținem cont de la ce echipe veniți, vrem și noi același respect de la voi! Vă rog frumos, transmiteți în vestiar că nu e frumos ce-au făcut. E bucuria victoriei, trecem peste. 

Aici trebuie să stați cu noi, să cântăm puțin împreună. Aici e Giulești, se iubește fotbalul! Noi aici iubim fotbalul, vă iubim pe toți indiferent de unde veniți. Aici jucați la echipa națională și așa e în Giulești”, a declarat liderul galeriei rapidiste.

ADVERTISEMENT

Incidente în Giulești între ultrașii români și bosniaci

La începutul meciului dintre România și Bosnia și Herțegovina, ultrașii celor două echipe au sărit la bătaie. Incidentul s-a petrecut după un minut de joc, iar partida a fost întreruptă timp de zeci de secunde.

Fanii celor două echipe naționale au aruncat cu scaune și au folosit mai multe petarde. Intervenția jandarmeriei a liniștit apele în cele două tabere, însă fanii veniți din Bosnia au continuat insultele la adresa naționalei României.

ADVERTISEMENT

Duelul dintre suporterii celor două echipe a început încă din meciul tur, când la Zenica, fanii Bosniei au scandat cuvinte rasiste la adresa românilor. Ulterior, UEFA i-a amendat pe suporterii bosniaci și a suspendat o etapă stadionul pe care a evoluat Bosnia și Herțegovina în meciurile considerate „acasă” în Nations League.

A sosit nota de plată pentru incidentele din Giulești de la România – Bosnia

Sancțiunile în urma incidentelor de la România – Bosnia nu au întârziat să apară, iar Jandarmeria București a făcut un anunț în acest sens. Au fost aplicate amenzi în valoare de 13.500 de lei, iar căutările pentru a identifica responsabilii continuă.

ADVERTISEMENT

„Până în acest moment a fost întocmit un act de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală, în urma depistării unui suporter oaspete în timp ce încerca să introducă materiale pirotehnice în arena sportivă.

Totodată, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.500 de lei. În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare”, arată o parte din comunicatul celor de la Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

ADVERTISEMENT