Sport

Naționala României, declin în clasamentul FIFA. Cum stau adversarele

Naționala României se află în coborâre în clasamentul FIFA, după ce nu a mai jucat niciun meci de la remizele obținute în Kosovo și Elveția, în preliminariile Euro 2024.
20.07.2023 | 13:37
Nationala Romaniei declin in clasamentul FIFA Cum stau adversarele
Naționala României se află în coborâre în clasamentul FIFA, după ce nu a mai jucat niciun meci de la remizele obținute în Kosovo și Elveția, în preliminariile Euro 2024. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” sunt pentru a doua lună consecutiv în declin în ierarhia mondială. În clasamentul actualizat în luna iunie, trupa lui Edi Iordănescu coborâse un loc chiar dacă a scos două puncte vitale cu Kosovo și Elveția.

Coborâre de încă o poziție în clasamentul FIFA pentru naționala României

Fără să joace vreo partidă în ultima lună, echipa națională a României a mai coborât un loc în clasamentul FIFA şi este acum pe poziţia 48, cu 1.443,98 puncte. Și asta datorită urcării înregistrate de reprezentativa statului Panama.

ADVERTISEMENT

Dintre adversarele ”tricolorilor” în campania de calificare la Euro 2024, selecționata Elveţiei este cel mai bine clasată, locul 13 în coborâre o poziție, cu 1.661,12 puncte, în timp ce formația Israelului se află pe poziția 76, în coborâre un loc, cu 1.323,81 puncte.

Formația Belarusului se menține pe locul 98, cu 1.212,28 puncte, echipa din Kosovo a coborât un loc și este pe poziția 109, cu 1.179,69 puncte, iar reprezentativa din Andorra se află pe locul 154, în urcare o poziție, cu 1.022,30 puncte.

ADVERTISEMENT

În primele 10 locuri ale ierarhiei nu a avut loc nicio modificare. Campioana mondială Argentina se menține pe primul loc al ierarhiei, cu 1.843,73 puncte, fiind urmată de vicecampioana mondială Franţa, cu 1.843,54 puncte, iar pe locul 3 este în continuare Brazilia, cu 1.828,27 puncte.

România, șanse mari de calificare la Euro 2024

”Tricolorii” au reușit două remize extrem de importante în deplasările din Kosovo și Elveția, însă jocul a lăsat mult de dorit și au fost numeroase voci care au criticat atitudinea reprezentativei noastre.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul Ladislau Boloni, care a fost în discuții la un moment să preia echipa națională a României, nici nu concepe ca ”tricolorii” să nu obțină biletele pentru Euro 2024 și l-a pus sub presiune pe Edi Iordănescu afirmând că grupa de calificare este una mai mult decât lejeră.

Antrenorul care a obținut promovarea în Ligue 1 cu Metz a recunoscut că nu știe cum a reușit selecționata României să scoată remiza miraculoasă din Elveția, însă a marjat pe ideea că tot ceea ce contează este rezultatul.

ADVERTISEMENT

România a rămas pe locul 2 în grupa I din preliminariile Euro 2024. ”Tricolorii” au adunat 8 puncte în primele patru etape, iar în septembrie urmează duelul extrem de important cu Israel pe Arena Națională. Liderul grupei este Elveția, cu 10 puncte.

ADVERTISEMENT