ADVERTISEMENT
Sport

Naționala României se antrenează la Mogoșoaia. Andrei Burcă a părăsit cantonamentul „tricolorilor”

16 ”tricolori” se antrenează deja sub comanda selecționerului Mirel Rădoi, la Centrul Național de la Mogșoaia. Între aceștia și un proaspăt ”însurățel”.
Autori: Patrice Podina, Traian Terzian | 30.05.2021 | 09:45
Naționala României se antrenează la Mogoșoaia. Andrei Burcă a părăsit cantonamentul „tricolorilor”
Andrei Burcă a părăsit cantonamentul „tricolorilor” de la Mogoșoaia
acum 3 weeks

Andrei Burcă a părăsit cantonamentul „tricolorilor” de la Mogoșoaia

Accidentarea suferită de Andrei Burcă, fundașul campioanei CFR Cluj, este mai gravă decât se estimase inițial, astfel că el a devenit indisponibil pentru amicalele cu Georgia și Italia. În locul său, fusese chemat deja la lotul primei reprezentative Iulian Cristea, de la FCSB.

„Andrei Burcă a suferit o entorsă la nivelul genunchiului drept și astfel a devenit indisponibil pentru partidele cu Georgia și Anglia, azi va părăsi cantonamentul. Sănătate Andrei, te așteptăm și mai puternic la meciurile pentru Mondial din toamnă!”, se arată pe pagina oficială de Facebook a echipei naționale.

ADVERTISEMENT
acum 3 weeks

Iulian Cristea convocat după accidentarea lui Burcă

FRF a anunțat pe site-ul oficial că fundașul Andrei Burcă s-a accidentat la antrenamentul de vineri al naționalei României, iar selecționerul Mirel Rădoi a decis să-l cheme de urgență pe Iulian Cristea.

Deși a fost adus jucătorul de la FCSB, Burcă nu va părăsi lotul ”tricolorilor” soerându-se că el va fi refăcut pentru amicalele cu Georgia și Anglia de la începutul lunii iunie.

Alături de vedetele Florin Tănase, Darius Olaru, Vlad Moruțan, Denis Alibec, Vlad Chiricheș, Ianis Hagi, Deian Sorescu, sau Alexandru Maxim, la reunire s-a prezentat și Adrian Rus.

ADVERTISEMENT

Fundașul central este cel mai fericit dintre ”tricolori”. Vestea convocării pentru amicalele României cu Georgia și Anglia a primit-o în ziua în care s-a căsătorit.

S-au aliniat astrele pentru Adrian Rus

Apărătorul legitimat la Fehérvár, în campionatul Ungariei, a mărturisit că această convocare l-a surprins puțin, pentru că acomodarea lui în campionatul de la vest de Tisa a fost una greoaie.

În același timp fotbalistul a mărturisit, într-un interviu pentru site-ul oficial al Federației Române de Fotbal, că această convocare este un dar.

ADVERTISEMENT

”În ziua în care am fost anunțat că fac parte din lotul convocat de Mirel Rădoi pentru meciurile cu Georgia și Anglia aveam cununia civilă, a fost ca și un dar de nuntă pentru mine”, a spus Rus.

Fotbalistul a dezvăluit că într-o discuție cu Alex Băluță, adversarul său din campionatul Ungariei (olteanul este legitimat la Puskás Akadémia), a anticipat întru câtva convocarea, propunându-și să facă deplasarea împreună spre Centrul Național de la Mogoșoaia, în cazul în care vor fi selecționați.

”Cu Alex Băluță vorbesc des la telefon și chiar îi spuneam că ar fi frumos să venim împreună la echipa națională. Uite că s-a întâmplat”, a dezvăluit apărătorul central.

ADVERTISEMENT

Arena ”Ilie Oană”, talismanul lui Adrian Rus

Continuând înșiruirea evenimentelor fericite, fotbalistul a mai spus că este foarte fericit că meciul cu Georgia se va disputa la Ploiești și că își dorește să evolueze în amicalul cu gruzinii, pentru că arena din Ploiești îi poartă noroc.

”Ilie Oană e un stadion special pentru mine. Acolo a obținut calificarea la Euro 2019, cu naționala de tineret, acolo am debutat la echipa mare, abia aștept să revină fanii în tribune”, a spus Rus.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul spune că nu a discutat cu oficialii de la Fehérvár despre o posibilă învoire pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar a lăsat să se înțeleagă că ar fi încântat să fie păstrat în lot de selecționerul Mirel Rădoi.

”Nu a discutat despre participarea la JO, nu știu dacă voi fi pe lista finală a selecționerului, dar dacă voi fi, atunci voi discuta și cu oficialii clubului din Ungaria”, a încheiat Adrian Rus.

ADVERTISEMENT

Amicalele cu Georgia și Anglia, ultmele teste înaintea JO de la Tokyo

Până să participe la turneul olimpic de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, echipa națională va disputa două meciuri test, cu Georgia, respectiv cu Anglia.

Partida împotriva Georgiei este programată pe 2 iunie, pe arena ”Ilie Oană” din Ploiești, iar meciul contra reprezentativei Albionului se va juca pe 6 iunie la Middlesbrough.

ADVERTISEMENT

Ultima dată când România a întâlnit Anglia se întâmpla la Euro 2000, în faza grupelor, atunci când tricolorii se impuneau cu 3-2 și obțineau calificarea în ”sferturi”.

Palmaresul în fața britanicilor este pozitiv. Din 11 întâlniri ne-am impus în 3, alte 6 s-au încheiat la egalitate, iar Anglia a câștigat de două ori.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT