Sport

Nebunie în ultimul Superclasico. Cei de la Boca Juniors au sărbătorit victoria pe gard alături de suporteri. Video

Boca Juniors a învins-o pe River Plate în El Superclasico de pe Bombonera cu scorul de 1-0 grație golului înscris de Dario Benedetto.
12.09.2022 | 20:12
Nebunie in ultimul Superclasico Cei de la Boca Juniors au sarbatorit victoria pe gard alaturi de suporteri Video
Dario Bendetto, 32 de ani, a înscris unicul gol al ultimului Superclasico, Boca Juniors - River Plate 1-0. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Boca Juniors a câștigat duminică seara derby-ul cu River Plate de pe propria arenă, La Bombonera, la capătul unui nou Superclasico plin de tensiune pe teren și de spectacol în tribune.

Benedetto, eroul din Superclasico

Cea de-a 258-a ciocnire dintre granzii Argentinei în El Superclasico, cel mai fierbinte derby al planetei, Boca s-a impus cu 1-0 grație golului înscris în minutul 65 de fostul atacant al lui Olympique Marseille, Dario Benedetto.

ADVERTISEMENT

La o jumătate de an de la precedentul derby, încheiat tot cu victoria “genovezilor” cu 1-0, Boca Juniors a făcut diferența în urma unei lovituri de colț, la care vârful de 32 de ani a reluat cu capul imparabil pentru portarul Armani.

Gazdele au terminat meciul în inferioritate numerică după ce, în prelungirile jocului, fostul fundaș al lui Manchester United, Marcos Rojo, a primit direct cartonașul roșu pentru o intervenție desprinsă din filmele cu karate asupra lui Nicolas De La Cruz.

ADVERTISEMENT

Primul eșec pentru River după șapte meciuri

După 1-0 cu River Plate, fosta echipă a lui Diego Maradona a obținut a patra victorie consecutivă în campionatul Argentinei și se află pe locul al patrulea în clasament, cu 32 de puncte, cu două mai puțin decât liderul Atletico Tucuman.

În schimb, gruparea “milionarilor” a suferit primul eșec după o serie invincibilă de șapte partide și a căzut pe poziția a șaptea, la trei puncte în urma rivalilor de pe Bombonera.

ADVERTISEMENT

Sunt șanse mari ca acesta să nu fie ultimul Superclasico din 2022 întrucât și Boca și River sunt angrenate în continuare în Cupa Argentinei, iar cele două rivale s-ar putea reîntâlni în semifinale dacă trec de următorii lor adversari.

Un nou Superclasico în 2022 ar fi posibil în Cupa Argentinei

În sferturi, Boca o va înfrunta pe Quilmes, în timp ce echipa lui Marcelo Gallardo va da piept cu cei de la Patronato.

ADVERTISEMENT

Până atunci, însă, River Plate va juca împotriva lui Banfield pe El Monumental, iar gruparea pregătită de Hugo Ibarra o va întâlni pe Lanus în deplasare.

ADVERTISEMENT
Tags: