Sport

Surprizele lui Adrian Mutu la primul meci pe banca lui CFR Cluj. Jucătorul umilit de Mandorlini a fost omul meciului cu FC Voluntari

Adrian Mutu a debutat cu dreptul la CFR Cluj, însă victoria cu FC Voluntari, scor 4-1, s-a conturat după un cadou făcut de Carnat.
29.01.2024 | 22:50
Surprizele lui Adrian Mutu la primul meci pe banca lui CFR Cluj Jucatorul umilit de Mandorlini a fost omul meciului cu FC Voluntari
Adrian Mutu a debutat cu dreptul la CFR Cluj Foto: Flaviu Buboi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Numit săptămâna trecută pe banca lui CFR Cluj, în locul lui Andrea Mandorlini, demis după înfrângerea cu ultima clasată, FC Botoșani (0-1), Adrian Mutu a debutat cu o victoria categorică, scor 4-1, în Gruia, cu FC Voluntari.

Adrian Mutu l-a titularizat pe Ciprian Deac, iar veteranul a dat 3 pase de gol

Mutu a surprins prin două decizii tactice importante. Tehnicianul a renunțat la sistemul de joc cu trei fundași centrali folosit de Madorlini și și-a așezat echipa în 4-3-3.

ADVERTISEMENT

Apoi, l-a titularizat în extrema dreaptă pe veteranul Ciprian Deac (37 de ani), marginalizat în mandatul lui Andrea Mandorlini.

Mutu s-a dovedit extrem de inspirat. Ciprian Deac a fost omul meciului, contribuind cu trei pase de gol. Prima la reușita prin care Bîrligea a deschis scorul (36), apoi i-a servit ideal pe Tachtsidis (64) și pe Michael (74).

ADVERTISEMENT

Ciprian Deac s-a simțit umilit în mandatul lui Andrea Mandorlini, iar tătăl său a povestit pentru FANATIK detalii explozive din vestiarul lui CFR Cluj.

  • 90 de pase de gol are Ciprian Deac în campionatul României

În afara lui Ciprian Deac, Adrian Mutu a mai făcut două modificări față de ultima echipă folosită de Andrea Mandorlini. Au apărut Matija Boden și Kader Keita, ultimul titular în premieră la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj s-a descătușat însă abia în ultima jumătate de oră de joc. Ardelenii au fost ținuți în șah până în minutul 62, când Nicolae Carnat, fostul jucător al formației din Gruia, le-a făcut cadou gazdelor golul de 2-1.

După gafa lui Carnat pe teren a fost o singură echipă, CFR Cluj. Până atunci, jocul a stat mult timp sub semnul echilibrului.

ADVERTISEMENT

Apărarea i-a dat emoții lui Adrian Mutu la debutul pe banca lui CFR Cluj

La pauză a fost 1-1. FC Voluntari a egalat, prin Nemec (43), care a profitat de marcajul larg al puștiului Matei Ilie.

Apărarea i-a dat emoții lui Adrian Mutu, care a tremurat la ocazia imensă ratată de Robert Popescu. Under-ul ilfovenilor s-a trezit cu mingea la picior, singur-singurel în centrul careului, și a tras în transversală.

După golul de 2-1 făcut cadou de Carnat, ilfovenii au căzut fizic și n-au mai contat deloc până la final. FC Voluntari a făcut deplasarea la Cluj-Napoca cu avionul, în dimineața jocului.

În urma victoriei cu FC Voluntari, CFR Cluj a revenit pe locul 2 în clasamentul Superligii, cu 39 de puncte, la egalitate cu Rapid, dar la 11 puncte de liderul FCSB.

ADVERTISEMENT