Sport

Neymar are un salariu fabulos la PSG. Brazilianul câștigă dublu față de Mbappe și Ramos

PSG este cunoscută pentru faptul că își plătește regește jucătorii, dar salariul pe care îl are Neymar este cu adevărat fabulos.
10.07.2021 | 17:46
Neymar are un salariu fabulos la PSG Brazilianul castiga dublu fata de Mbappe si Ramos
ADVERTISEMENT

Deși au ratat surprinzător titlul în Ligue 1 în fața mult mai modestei Lille, parizienii continuă să investească masiv și visează să-și adjudece pentru prima dată trofeul Champions League.

Pentru acest deziderat, președintele Nasser Al-Khelaifi l-a convins pe Neymar să-și prelungească înțelegerea și i-a oferit un venit astronomic.

ADVERTISEMENT

Salariu de star pentru Neymar la PSG

Conform site-ului salarysport.com, PSG scoate din conturi o sumă fabuloasă pentru a-i plăti salariul lui Neymar, jucător pe care l-a adus în vara anului 2017 de la Barcelona, plătind cea mai mare sumă de transfer din istoria fotbalului: 222.000.000 de euro.

Și cum stima de sine se ține cu bani mulți, francezii au ajuns să-i plătească starului brazilian un salariu brut de 52,1 milioane de euro pe an, ceea ce înseamnă că Neymar încasează ”în mână” suma de 26,05 milioane de euro la finalul fiecărei stagiuni.

ADVERTISEMENT

O sumă absolut fabuloasă și la care se mai adaugă și alte bonusuri de performanță. Venitul brazilianului este atât de mare încât salariul celuilalt mare star de la PSG, Kylian Mbappe, nu se ridică nici măcar la jumătate.

Ramos a intrat direct pe podium

Conform informațiilor, Mbappe este remunerat cu un salariu net de 12,25 milioane de euro, iar podiumul este completat din această vară de nou sositul Sergio Ramos, cel care va fi remunerat anual cu 10,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Este clar că Neymar, Mbappe și Sergio Ramos sunt numele cele mai atractive de la PSG, iar apoi în topul veniturilor vin doi jucători esențiali pentru antrenorul Mauricio Pochettino. Fundașul brazilian Marquinhos și mijlocașul italian Marco Verratti primesc fiecare un salariu de 7,65 milioane de euro.

În Top 10 al veniturilor la formația de pe Parc des Princes îi mai regăsim pe Angel Di Maria – 7,15 milioane de euro, Keylor Navas – 6,35 milioane de euro, Presnel Kimpembe – 5,3 milioane de euro, Mauro Icardi – 5,1 milioane de euro și Leandro Paredes – 4,25 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

PSG cheltuie sute de milioane cu salariile jucătorilor

În coada clasamentului regăsim mai mulți jucători care prind extrem de rar un loc în prima echipă a celor de la PSG. Astfel că cel mai prost plătit fotbalist dintre cei care sunt constant în lot este fundașul stânga olandez Mitchel Bakker, cu un salariu de 600.000 de euro.

PSG are în acest moment nu mai puțin de 67 de jucători sub contract la nivel de seniori și cheltuie lunar cu salariile acestora peste 4,5 milioane de euro. Un calcul simplu ne arată că francezii scot din cont anual peste 235.000.000 de euro pentru a-şi plăti fotbaliștii.

Odată cu transferul lui Sergio Ramos, PSG își continuă campania agresivă de achiziții în încercarea de a câștiga Champions League. Venirea spaniolului va schimba puțin formula de echipă, acesta urmând să facă pereche pe linia de fund cu Presnel Kimpembe, în timp ce Marquinhos va fi urcat în linia de mijloc.

ADVERTISEMENT