Sport

Neymar, victima unei fraude bancare. Ce sumă a dispărut din conturile jucătorului brazilian

Atacantul brazilian al lui PSG, Neymar, a fost informat de poliția din Sao Paulo că i-a fost sustrasă din conturi o sumă importantă de bani de către un tânăr, care, între timp, a fost arestat.
10.02.2022 | 11:41
Neymar victima unei fraude bancare Ce suma a disparut din conturile jucatorului brazilian
ADVERTISEMENT

Neymar se află în plin proces de recuperare, după accidentarea din noiembrie 2021. El speră să se refacă la timp pentru a juca în meciul pe care PSG îl va disputa marți, 15 februarie, acasă, cu Real Madrid, în prima manșă a oprimilor de finală ale Ligii Campionilor.

Neymar a fost victima unei fraude bancare, fiindu-i furată suma de 37.000 de euro

Aflat la Paris, el a fost informat că a fost victima unei fraude bancare, de către un grup infracțional. Poliția din Sao Paulo a arestat un tânăr de 20 de ani, acuzat că a sustras în mod fraudulos fonduri din conturile bancare ale lui Neymar, informează marca.com.

ADVERTISEMENT

Respectivul a furat suma de 220.000 de reali, aproximativ 37.000 de euro. Potrivit Secretariatului de Securitate Publică din Sao Paulo, tânărul a lucrat ca asistent administrativ pentru o companie a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

De fapt, el face parte dintr-un grup infracțional dedicat tranzacților ilicite. Individul folosea sistemul de banking online cunoscut sub numele de PIX, care este din ce în ce mai popular în Brazilia.

ADVERTISEMENT

El a fost arestat de agenți speciali din cadrul Departamentului Regional de Investigații Criminale (Deic), care investigaseră frauda ale cărei victime au fost mai mulți clienți.

Suspectul a fost arestat într-un cartier din Zona Leste, una dintre cele mai populate regiuni din Sao Paulo, iar autoritățile au indicat că au identificat deja și alte persoane care au participat la escrocherii.

ADVERTISEMENT

Atacantul lui PSG și al naționalei Braziliei nu a făcut niciun comentariu. Raportat la salariul pe care-l primește Neymar la PSG, 23.500.000 de euro pe an, suma care i-a fost furată nu este mare. Practic, este echivalentul banilor încasați în 11 ore, indiferent ce face în respectivul interval de timp.

Netfix a lansat pe 25 ianuarie un documentar despre Neymar, realizat în trei episoade

Neymar, care pe 5 februarie a împlinit 30 de ani, a fost protagonistul unui documentar realizat de Netflix, a cărei premieră a avut loc pe 25 ianuarie.

ADVERTISEMENT

În cele 3 episoade ale filmului, brazilianul, părinţii lui şi foşti sau actuali colegi vorbesc despre mai multe episoade importante din cariera fotbalistului de 30 de ani.

În 1999, la 7 ani, Neymar făcea primii paşi în fotbal, la Portuguesa Santista, unde a fost pregătit de Betinho. După patru ani, brazilianul ajungea juniorii la lui Santos, însă antrenorul fostei echipe a lui Pele nu avea deloc încredere, la început, că puştiul va face carieră.

Să-l am pe tata în tribună era de parcă îl aveam în capul meu. Când eram mic, sfaturile lui m-au ajutat mult, fiindcă avea experiență ca jucător. El m-a ajutat să ies în evidență. A fost grozav. Când eram mic, am avut un conflict cu tata.

A fost una dintre puținele dăți când s-a răstit la mine. Când eram mic, rareori mă mustra. La un moment dat, m-a învățat o lecție. M-a întrebat: ‘De ce n-ai fugit?’. I-am zis: ‘Dacă ceilalți copii n-au fugit, nici eu n-am fugit’. Mi-a aruncat o privire…”, a spus atacantul.

Am fost foarte supărat. I-am zis: ‘De acum, fugi singur. Afurisitule!’. Am început să-l strig în fel și chip. ‘Ce? Îmi răspunzi înapoi? Du-te și aleargă din greu! Fă-ți colegii să creadă că puteți câștiga! Încearcă să-i motivezi cumva! Motivează-i prin a fugi mai mult decât ei!’”, a completat Neymar Santos Sr.

ADVERTISEMENT