Sport

Nick Kyrgios, probleme înaintea finalei de la Wimbledon 2022: ”Pentru organism e un şoc. N-am dormit decât o oră”

Nick Kyrgios a ajuns în prima sa finală de Grand Slam din carieră, dar australianul a povestit că a avut mari probleme după retragerea lui Rafael Nadal în semifinale la Wimbledon 2022.
09.07.2022 | 16:06
Nick Kyrgios probleme inaintea finalei de la Wimbledon 2022 Pentru organism e un soc Nam dormit decat o ora
Nick Kyrgios a ajuns în prima sa finală de Grand Slam din carieră, dar australianul a povestit că a avut mari probleme după retragerea lui Rafael Nadal în semifinale la Wimbledon 2022. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Copilul rebel al tenisului a beneficiat de faptul că spaniolul a avut probleme medicale și s-a retras înaintea partidei din careul de ași și astfel a ajuns să joace pentru marele trofeu.

Ce probleme are Nick Kyrgios înaintea finalei de la Wimbledon 2022

Chiar dacă poate fi avantajat de faptul că nu a jucat în semifinale și a avut mai mult timp de odihnă înaintea finalei cu Novak Djokovic de la Wimbledon 2022, Nick Kyrgios a dezvăluit că acest lucru este cu două tăișuri.

ADVERTISEMENT

”M-am gândit la asta noaptea trecută. (…) Evident, lumea crede că asta îmi aduce o zi de odihnă în plus. Pentru organism e însă un şoc. Astăzi însă, voi încerca să mă antrenez mai mult. În turneele de Grand Slam, ai nevoie să joci meciuri ca să ai adrenalină.

Va trebui însă să joc finala fără să fi avut experienţa semifinalei. În acelaşi timp, nu e rău să laşi corpul să se odihnească. Am petrecut o noapte foarte proastă (n.r. – vineri spre sâmbătă). N-am dormit decât o oră. Eram deja foarte nervos, deşi de obicei nu sunt. Sper că voi dormi mai bine noaptea asta”, a declarat Kyrgios, într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

Kyrgios nu mai visa să joace o finală de Grand Slam

Australianul a dezvăluit că nu va fi trist indiferent de rezultatul finalei cu Novak Djokovic și a explicat faptul că nu se mai aștepta să ajungă în ultimul act la un Grand Slam, mai ales că are deja 27 de ani.

”Există fără îndoială momente în care urăsc acest sport, dar sunt şi altele în care mă simt unul dintre cei mai competitivi sportivi pe care îi ştiu. Iar atunci, îmi place tenisul, însă de fapt îmi place pur şi simplu competiţia.

ADVERTISEMENT

Îmi place să înfrunt pe cineva şi îmi place aspectul victorie/înfrângere al sportului în general. Sigur este că, victorie sau înfrângere duminică, voi fi fericit. Să ajung în finala unui turneu de Grand Slam este în sine o reuşită care nu mi se părea la îndemână, mai ales la 27 de ani”, a mai spus el.

Schimbare majoră în viața lui Kyrgios

În urmă cu câteva zile, Nick Kyrgios a făcut o dezvăluire șocantă despre nebuniile pe care le-a făcut în tenis. El a povestit că în 2019 agentul său a venit și l-a scos dintr-un pub la ora 04:00 pentru că în acea zi urma să joace în turul 2 de la Wimbledon cu Rafa Nadal.

ADVERTISEMENT

Însă, mama sportivului a mărturisit că fiul său s-a schimbat de la începutul acestui an, atunci când și-a dat seama că nu toată viața se învârte în jurul tenisului. Iar această schimbare majore l-a ajutat să progreseze și pe teren.

ADVERTISEMENT