Sport

Oficial: Nicolae Dică a fost dat afară de la FC Voluntari! A rezistat doar o lună și jumătate. Update

Nicolae Dică a fost dat afară de FC Voluntari! Conducerea ilfovenilor a luat o decizie radicală chiar înainte de prima etapă din play-out și a făcut deja anunțul oficial
12.03.2024 | 12:18
Oficial Nicolae Dica a fost dat afara de la FC Voluntari A rezistat doar o luna si jumatate Update
Nicolae Dică a fost dat afară de FC Voluntari chiar înainte de intrarea în play-out. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
12-03-2024
10:27

FC Voluntari a anunțat despărțirea de Nicolae Dică

FC Voluntari a încheiat colaborarea cu antrenorul în vârstă de 43 de ani: „Mulțumim, Nicolae Dică !
FC Voluntari anunță încetarea raporturilor contractuale, pe cale amiabilă, cu antrenorul Nicolae Dică. Nicolae Dică a fost instalat pe banca tehnică a echipei noastre la sfârșitul lunii ianuarie.


A fost la cârma FC Voluntari în 7 partide, înregistrând 3 rezultate de egalitate și 4 eșecuri. Clubul nostru îi mulțumește pentru efortul depus și îi dorește mult succes în carieră”, se mai anunță în comunicat.

Nicolae Dică nu mai este antrenorul celor de la FC Voluntari. Parcursul dezastruos al ilfovenilor, care au ajuns pe loc direct retrogradabil, nu a rămas fără urmări pentru tehnicianul în vârstă de 43 de ani. Decizia radicală a conducerii a venit chiar înainte de prima etapă din play-out.

Nicolae Dică a fost dat afară de la FC Voluntari! A rezistat doar o lună și jumătate

Nicolae Dică a fost adus la FC Voluntari la sfârșitul lunii ianuarie, după demiterea tandemului Ilie Poenaru – Marin Dună, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Fostul antrenor de la FCSB a fost văzut drept soluția salvatoare a ilfovenilor.

ADVERTISEMENT

Totuși, FC Voluntari nu a obținut nici măcar o victorie cu Nicolae Dică pe bancă. Ilfovenii au înregistrat trei remize și patru înfrângeri, iar conducerea nu a mai suportat. Oficialii lui FC Voluntari au decis să-l dea afară pe Nicolae Dică, conform digisport.ro.

Decizia radicală vine înaintea meciului pe care FC Voluntari îl dispută cu UTA Arad în prima etapă din play-out. De altfel, plecarea lui „Nick” de pe banca tehnică a fost simțită și după remiza ilfovenilor cu U Cluj, scor 0-0, în ultima etapă a sezonului regulat.

ADVERTISEMENT

”Nu ştiu, asta aflaţi de la conducere (n.r. dacă mai are conducerea încredere în el). Vreau să câştigăm şi vedem ce va fi. Mereu la fotbal e presiune, dar au fost şi alte echipe în România care au pierdut patru, cinci, şase meciuri consecutive, au prins şi pregătirea de vară, de iarnă, dar nu s-a pus problema să fie antrenorii schimbaţi. Eu am prins şi meciuri dificile”, spunea Nicolae Dică.

FC Voluntari se roagă de Liviu Ciobotariu

Tensiunea atinge cote maxime în cadrul clubului condus de Bogdan Bălănescu. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate încă dinaintea demiterii lui Nicolae Dică faptul că ilfovenii se roagă de Liviu Ciobotariu să revină pentru salvarea de la retrogradarea.

ADVERTISEMENT

FC Voluntari se confruntă cu cea mai grea situație din ultimii ani. Ilfovenii au 11 meciuri consecutive fără victorie, dintre care 7 înfrângeri și 4 egaluri. Echipa lui Florentin Pandele a terminat pe locul 15 sezonul regulat din SuperLiga, poziție care duce direct în liga secundă.

FC Voluntari a adunat doar 28 de puncte în 30 de partide. Conducerea ilfovenilor l-a sunat în disperare pe Liviu Ciobotariu încă dinaintea duelului de pe teren propriu cu U Cluj. „Ciobi” a mai pregătit-o pe Voluntari în perioada 7 mai 2021 – 8 iunie 2023.

ADVERTISEMENT

În sezonul 2021/2022, cu Liviu Ciobotariu pe bancă, FC Voluntari s-a calificat în play-off de pe locul 6 și termina pe locul 4 într-o serie cu CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova, Farul și FC Argeș. Ilfovenii sunt calificați în sferturile Cupei României și dau piept cu FC U Craiova.

ADVERTISEMENT