Sport

Nicolae Dică are deja probleme cu ce i-a cerut în mod expres patronul Gigi Becali. Ce se întâmplă cu Octavian Popescu

Nicolae Dică este noul antrenor al celor de la FCSB, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate. Tehnicianul are bătăi de cap din cauza lotului destul de subţire şi nu va putea să mizeze pe un alt sistem de joc.
26.07.2022 | 16:17
Nicolae Dica are deja probleme cu ce ia cerut in mod expres patronul Gigi Becali Ce se intampla cu Octavian Popescu
Nicolae Dică nu poate folosi sistemul obişnuit. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Aşa cum FANATIK a anunţat de la meciul tur cu Saburtalo, Nicolae Dică este noul antrenor al celor de la FCSB. El i-a luat locul lui Toni Petrea şi va debuta peste două zile, în meciul decisiv din Conference League, cu gruzinii de la Saburtalo Tbilisi.

Nicolae Dică are deja probleme cu ce i-a cerut în mod expres patronul Gigi Becali: “O să îi dau libertate în tur”

Noul antrenor i-a cerut libertate de decizie în ceea ce priveşte sistemul şi schimbările lui Gigi Becali, care a declarat că până la finalul turului are mână liberă la echipă, iar apoi se va trage linie:

ADVERTISEMENT

“Vrea mai multă libertate, îi dau mai multă libertate. O să îi dau libertate în tur, să fie pe primul loc la mare diferenţă. Dică mi-a spus că vede altfel. Am discutat în mare.

I-am spus că va avea libertate 15 meciuri. El face schimbările, nu mai fac eu. Dacă văd că nu merge… Mi-a spus să îl las câteva meciuri, să îşi impună filosofia”, a spus Becali.

ADVERTISEMENT

A folosit sistemul 4-2-3-1 în primul mandat, însă acum nu mai are soluţii să îl pună în practică

Numai că noul antrenor se loveşte de câteva probleme. Nicolae Dică este un adept al sistemului 4-2-3-1, pe care l-a folosit şi în primul său mandat de la FCSB. Însă, în actuala componenţă a lotului, antrenorului îi va fi aproape imposibil să revină la sistemul agreat.

În trecut, FCSB sub comanda lui Dică juca în 4-2-3-1 pentru că era ajutat de lot. Roş-albaştrii aveau doi atacanţi de careu de mare valoare: Harlem Gnohere şi Denis Alibec. În plus, variantele de la închidere erau mai numeroase.

ADVERTISEMENT

Lotul actual al celor de la FCSB este destul de subţire, lucru de care s-a plâns şi Florin Tănase, după meciul cu U Cluj. Pentru Dică este aproape imposibil să treacă de la 4-3-3 la 4-2-3-1, din mai multe motive.

“Probabil și lotul nu este atât de numeros pe cât ar trebui să fie. Multă lume spune: `Domne, lotul, lotul!` Dar avem și copii. `Avem cel mai bun lot`. De unde? Suntem puțini!”, Florin Tănase după meciul cu U Cluj

FCSB nu are atacant de careu şi soluţii la închidere!

În primul rând, FCSB nu are un atacant de careu. Florin Tănase nu este atacant pur-sânge, în timp ce Ianis Stoica nu este nici el un “nouar” veritabil. Singurul care s-ar potrivi profilului ar fi Ivan Mamut, însă atacantul adus de la Craiova a căzut în dizgraţia conducerii, după meciurile modeste făcute la FCSB.

ADVERTISEMENT

Apoi, în linia de doi închizători, FCSB ar avea doar două variante viabile: Adrian Şut şi Malcom Edjouma. Ambii, cu prestaţii modeste în acest debut de sezon. Tot acolo este şi postul lui Ovidiu Popescu, însă de el este nevoie în defensivă.

Tocmai pentru că lotul este subţire, Ovidiu Popescu nu joacă la închidere, fiind folosit pe postul de fundaş dreapta. Vali Creţu a fost scos din lot după meciul cu U Cluj, în timp ce evoluţiile lui Denis Haruţ au fost dezamăgitoare.

Tavi Popescu, retras în linia de mijloc: “Aşa îi câştigi pe amândoi”

Astfel, cel mai probabil, Nicolae Dică va folosi tot un sistem 4-3-3 la FCSB. O schimbare importantă va fi în ceea ce îl priveşte pe Octavian Popescu. Antrenorul a dezvăluit la Orangesport că îl vede pe Tavi pe postul de inter stânga, în linia de 3 de la mijloc, unde ar putea evolua cu Olaru şi Şut, iar în avanposturi pe partea stângă va juca Florinel Coman:

“Îl au pe Popescu acolo, dar dacă vrei să-l câştigi pe Coman… Tavi Popescu poate juca şi în zona centrală, poate chiar cu un randament mai bun în zona centrală. Poate juca între linii, are ultima pasă, consider că trebuie să treacă mai multe mingi pe la el. Aşa îi câştigi pe amândoi”, a spus Dică.

Cum poate arăta FCSB cu Nicolae Dică (4-3-3): Târnovanu – Ov. Popescu, Dawa, Tamm, Radunovic – Olaru, Şut, Oct. Popescu – Cordea, Tănase, Coman.

  • 42 de ani are Nicolae Dică
  • 33.600.000 de euro este valoarea lotului de la FCSB

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,50 este cota pentru „se califică FCSB” la FCSB – Saburtalo Tbilisi. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT