Sport

Nicolae Dică, prezentat oficial pe banca lui CS Mioveni: „Și Mircea Lucescu a retrogradat și e cel mai bun antrenor român”

La două luni și jumătate de la despărțirea de FCSB, Nicolae Dică a fost prezentat oficial la CS Mioveni, obiectivul fiind, evident, salvarea de la retrogradare.
14.01.2023 | 12:17
Nicolae Dica prezentat oficial pe banca lui CS Mioveni Si Mircea Lucescu a retrogradat si e cel mai bun antrenor roman
La două luni și jumătate de la despărțirea de FCSB, Nicolae Dică este foarte aproape să semneze cu o altă echipă din SuperLiga. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
14-01-2023
10:30

Nicolae Dică, prezentat oficial la CS Mioveni

Nicolae Dică a fost prezentat oficial pe banca celor de la CS Mioveni prin intermediul unei conferințe de presă. Antrenorul care s-a despărțit în urmă cu două luni șu jumătate de FCSB, informație dezvăluită în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA, a oferit primele declarații din postura de antrenor al „lanternei roșii” din campionatul românesc. 

Tehnicianul în vârstă de 42 de ani a vorbit despre provocarea salvării de la retrogradare și a menționat că vrea ca județul în care s-a născut să aibă două reprezentante în primul eșalon al fotbalului românesc. 

„Le mulțumesc conducătorilor că au avut răbdare cu mine, pentru am avut niște condiții. Mă refer la problemele financiare și la transferuri. Am adus și ieri jucători, mai așteptăm 3-4 și în următoarele zile.

Vin la o echipă din Argeș, unde m-am născut, și vreau ca județul să aibă două echipe în prima ligă. Chiar dacă nimeni nu ne dă nicio șansă, noi vom încerca.

Asta mi-a zis domnul primar, că obiectivul nu e rămânerea în prima ligă, ci încercarea de a rămâne în prima ligă. Mie îmi plac provocările. Insistența celor de aici m-a convins. Și Mircea Lucescu a retrogradat cu Corvinul și acum e cel mai bun antrenor român. Nu trebuie pusă ștampila pe un antrenor care retrogradează.

Problema la mine e că nu prea am timp. Jucătorii noi abia au venit, nu au jucat în ultimul timp. Cred că unitatea ar fi atuul nostru. Doar așa putem reuși. Putem fi surpriza plăcută a campionatului”, a declarat Nicolae Dică, în cadrul unei conferințe de presă. 

Nicolae Dică a vorbit despre perioada din prima parte a sezonului, atunci când a antrenat-o pe FCSB. „Nu am nimic de demonstrat nimănui. Am dus FCSB în Conference League și puteam să mă bat la titlu dacă rămâneam până la final. Aveam două restanțe, puteam reveni.

Eu sunt mulțumit că am dus echipa în Conference League. Ar fi mai impresionantă salvarea de la retrogradare cu Mioveni decât grupele Conference League cu FCSB, pentru că nu ne dă nimeni nicio șansă”, a mai spus Nicolae Dică.

13-01-2023
10:25

Nicolae Dică a semnat cu CS Mioveni și a condus deja primul antrenament

Nicolae Dică s-a înțeles cu conducerea lui CS Mioveni și este noul antrenor al echipei, anunță Gsp. Prezentarea oficială va avea loc sâmbătă 14 ianuarie, la ora 11:30.

Însă, pentru că timpul presează, a condus deja primul antrenament la noua sa echipă. Iar tot sâmbătă, de la ora 13:00, după conferința de presă în care urmează să fie ”instalat” oficial, își va conduce elevii, de pe bancă, într-un amical cu FCU Craiova.

Pentru a-și putea îndeplini obiectivul de a salva echipa de la retrogradare, Nicolae Dică așteaptă întăriri la nivelul lotului de jucători. Primul transfer va fi cel al lui Bogdan Rusu. Vârful de atac și-a reziliat de curând contractul cu FCSB și până în vară nu mai are decât opțiunea de a evolua pentru CS Mioveni.

Tehnicianul a fost forțat de Gigi Becali să-și rezilieze contractul cu vicecampioana României, iar FANATIK a aflat că unul dintre motive a fost faptul că acesta pierduse vestiarul.

Revenire spectaculoasă a lui Nicolae Dică în SuperLiga

Noul an este pe cale să-i aducă lui Nicolae Dică o revenire extrem de rapidă în SuperLiga. Antrenorul este foarte aproape de a semna o înțelegere cu CS Mioveni, formație aflată pe ultimul loc în clasament.

ADVERTISEMENT

Veteranul formației argeșene, Adrian Scarlatache, a dezvăluit faptul că Dică este așteptat în această săptămână la Mioveni pentru a începe antrenamentele și speră că sosirea acestuia va aduce un plus în încercarea de a se salva de la retrogradare.

”Îl așteptăm, e un antrenor foarte bun, care cu siguranță ne va ajuta. Și eu știu că e foarte aproape să semneze, sper ca mâine, poimâine să fie la antrenamente. Va fi un mare pas înainte pentru noi.

ADVERTISEMENT

Noi ne bazăm foarte mult pe înjumătățirea asta (n.r.- a punctelor după finalul sezonului regulat). Mai avem 9 meciuri, adversari accesibili, de nivelul nostru. Eu cred că, dacă vor veni 4-5 jucători, plus Nicolae Dică, vom arăta mult mai bine”, a declarat Scarlatache, pentru digisport.ro.

Când va debuta Dică la CS Mioveni

Încă de la finalul anului trecut se vehiculează varianta că Nicolae Dică o va prelua pe CS Mioveni, mai ales că oficialii clubului argeșean i-ar fi acceptat toate condițiile pe care acesta le-a pus la negocieri.

ADVERTISEMENT

CS Mioveni a renunțat să plece în vreun cantonament în străinătate și face pregătirea de iarnă în România, iar Nicolae Dică ar putea debuta pe banca tehnică a argeșenilor pe data de 21 ianuarie, în fața celor de la Petrolul Ploiești, pe teren propriu.

Nicolae Dică este unul dintre cei mai iubiți jucători de către argeșeni, fiind crescut la FC Argeș. De altfel, și-a început cariera de antrenor la SCM Pitești, după ce a plecat de la FCSB cu Mirel Rădoi în 2015. A reușit o promovare și i-a pregătit pe piteșteni în perioada ianuarie 2016-iunie 2017.

ADVERTISEMENT

Apoi s-a întors la FCSB ca antrenor principal, însă a revenit la FC Argeș în vara lui 2019, după doi ani. După doar trei luni, Nicolae Dică avea să își dea demisia și să accepte să fie antrenorul secund al lui Mirel Rădoi la naționala României. Acum, fostul jucător al ”alb-violeților” are șansa să dea din nou o mână de ajutor fotbalului piteștean.

ADVERTISEMENT