Sport

Nicolae Stanciu, dublă de poveste în China. Naționala îi simte lipsa. Motivele pentru care nu a fost convocat. Video

Nicolae Stanciu a reușit să marcheze o dublă la primul meci pentru Wuhan în China, însă mijlocașul nu a fost convocat la națională de către Eduard Iordănescu.
07.06.2022 | 13:26
Nicolae Stanciu dubla de poveste in China Nationala ii simte lipsa Motivele pentru care nu a fost convocat Video
Nicolae Stanciu a jucat al doilea meci la Wuhan, unde are un salariu de 2,5 milioane de euro. Sursă foto: Facebook Wuhan
ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu este cea mai importantă absență din lotul echipei naționale pentru meciurile din Liga Națiunilor, iar mijlocașul lui Wuhan vrea să demonstreze că merită în continuare să fie convocat.

Nicolae Stanciu îi arată lui Edi Iordănescu că merită să fie în continuare convocat

Stanciu a reușit să marcheze în premieră pentru Wuhan Three Towns și a deschis scorul încă din minutul 11 al meciului cu Guangzhou FC. Fostul jucător al FCSB a marcat cu un șut de la 22 de metri care s-a dus aproape în vinclu, imparabil.

ADVERTISEMENT

Wuhan a reușit să câștige meciul cu scorul de 6-0, iar Stanciu a marcat din nou din lovitură liberă în minutul 76, profitând de superioritatea numerică, după eliminarea din minutul 74.

Jucătorul cu 54 de meciuri la echipa națională și 11 goluri, a reușit să înscrie cu o execuție superbă: „Lovitură liberă fantastică”, s-a comentat pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu se află la al doilea meci după luni bune, în China campionatul fiind oprit datoriă pandemiei de COVID-19, fiind reluat abia la începutul lui iunie. Astfel, Edi Iordănescu a decis să nu îl convoace, chiar dacă Stanciu este unul dintre cei mai buni marcatori ai „tricolorilor”.

Ce notă a primit Stanciu după meciul excelent cu Guangzhou și cum arată cifrele sale

Nicolae Stanciu a primit nota 9,6 din partea site-ului de specialitate Sofascore, fiind considerat cel mai bun jucător de pe teren.

ADVERTISEMENT

Stanciu are un procentaj letal, reușind să marcheze la singurele două șuturi trimise pe spațiul porții. A atins mingea de 83 de ori, a avut un dribling reușit și a mai trimis un șut pe lângă poartă.

A mai dat două pase excelente și a avut un procentaj de acuratețe de 78%. A recuperat două baloane și a câștigat 7 din 11 dueluri.

ADVERTISEMENT

Naționala fără Stanciu, niciun șut pe poartă în Muntenegru

Naționala României nu a reușit să trimită niciun șut pe poartă timp de 90 de minute în Muntenegru, iar Nicolae Stanciu ar fi putut să ajute la construcție, fiind și un executant excelent de lovituri libere.

Stanciu a debutat la Wuhan pe 3 iunie, în meciul cu Hebei, câștigat cu 4-0 în deplasare și a fost integralist, fiind titular incontestabil în China.

Wuhan a plătit patru milioane de euro pentru transferul lui Stanciu celor de la Slavia Praga, iar jucătorul are un salariu anual de 2,5 milioane de euro. În cei 2 ani de contract, Stanciu va câștiga cel puțin 5 milioane de euro, aspectul financiar fiind motivul pentru care a ales acest transfer.

De ce nu a fost chemat Stanciu la echipa națională

În luna aprilie, selecționerul Edi Iordănescu a explicat motivele pentru care nu îl va convoca la națională pe Nicolae Stanciu: „Are o situaţie inedită. Are soţia în România şi e însărcinată, va naşte undeva în luna iunie.

Eu mi-aş dori să prindă măcar două-trei meciuri, după care vom vedea cum îl aducem. Pentru că echipa naţională are nevoie de Nicolae Stanciu în continuare”.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,10 este cota pentru „1 solist sau gazdele conduc la 2 goluri diferență” la meciul Bosnia Herțegovina – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT