Sport

Nicolae Stanciu regretă că Mirel Rădoi nu a mai continuat la națională. Ce spune de plecarea de la Slavia Praga

Nicolae Stanciu consideră că Mirel Rădoi ar fi trebuit să continue la echipa națională, iar mijlocașul de 28 de ani a vorbit și despre despărțirea de Slavia Praga.
11.01.2022 | 09:56
Nicolae Stanciu regreta ca Mirel Radoi nu a mai continuat la nationala Ce spune de plecarea de la Slavia Praga
ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai României în mandatul lui Mirel Rădoi, iar mijlocașul l-a „înțepat” pe Răzvan Burleanu și e de părere că avem nevoie de stabilitate și un proiect clar.

Jucătorul Slaviei Praga a strâns 54 de meciuri la echipa națională și a marcat 11 goluri și mai are contract cu cehii până în vara lui 2023, însă se vorbește din ce în ce mai mult despre un transfer al său.

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu regretă și acum plecarea lui Mirel Rădoi: „Toată lumea a vrut să continue el”

Nicolar Stanciu nu a trecut ușor peste plecarea lui Mirel Rădoi și mărturisește că șocul a fost resimțit de către toți „tricolorii”: „Ne-a surprins puţin. Puţin mai mult. Până la urmă dânsul (n.r. Mirel Rădoi) a rămas alături de noi la celelalte meciuri din campanie.

Toată lumea a vrut ca el să continue şi nu cred că a avut vreo influenţă asupra grupului că dânsul a anunţat că vrea să plece după meciul cu Armenia. Aşteptăm acum să vedem cine va fi selecţioner”.

ADVERTISEMENT

Jucătorul Slaviei Praga nu a uitat nici de șansa irosită în meciul cu Islanda și consideră că România mereu a avut probleme în astfel de meciuri decisive: „Totul este legat de meciul de acasă cu Islanda, eram toţi încrezători şi foarte bine pregătiţi. Chiar nu ştiu ce s-a întâmplat, mereu am cam dat-o în bară când am avut astfel de meciuri.

Nu doar generaţia noastră, şi în trecut s-a mai întâmplat. Dar nu mai avem timp să ne plângem, o să urmeze o altă competiţie care este foarte importantă. Trebuie tratată ca atare, e primul pas spre EURO”, a declarat fotbalistul potrivit as.ro.

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu a vorbit despre plecarea de la Slavia Praga: „Am câștigat tot ce era de câștigat!”

Nicolae Stanciu este monitorizat de clubul FC Dallas din MLS, iar mijlocașul consideră că a demonstrat tot ce era de demonstrat în Cehia: „Am câștigat tot ce era de câștigat. Mai am un an și jumătate de contract. Chiar nu știu ce o să se întâmple, știu doar că cei de aici mă apreciază, antrenorul mă place. Nu știu ce se va întâmpla dacă voi primi vreo ofertă”.

Jucătorul a recunoscut că putea pleca și în această vară însă antrenorul nu a fost de acord cu mutarea: „La fel s-a întâmplat și în vară când am avut o ofertă de a pleca, dar antrenorul a decis să nu mă lase să plec. Nu depinde de mine, eu mă simt foarte bine aici. Dacă o să rămân, și sunt sigur că o să rămân până la vară, voi face totul să câștigăm un nou campionat”.

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu e convins că următorul selecționer trebuie să aibă continuitate și e de părere că una dintre principalele problemele a fost faptul că România a schimbat foarte mulți antrenori: „Cred că e nevoie de continuitate și de un proiect foarte, foarte bun. De cinci ani și jumătate, de când nu ratez nicio acțiune, am schimbat destul de mulți antrenori.

Ar fi mai OK ca antrenorul care vine să aibă un proiect, dar și un contract pe ani buni, în care să se implice. Acum obiectivul e clar calificarea la Euro, dar cred eu că avem nevoie de stabilitate și un proiect clar. Trebuie să știi că ai un antrenor care încearcă să construiască și să aibă un anumit timp”.

Stanciu e dezamăgit total de ratarea calificării la baraj: „Am avut o șansă bună. Era de datoria noastră”

Mijlocașul de 28 de ani a mai declarat că România a ratat una dintre cele mai mari șanse de calificare la barajul pentru Campionatul Mondial: „Cred că acum am avut o șansă bună să ajungem acolo (la Turneul Final al Cupei Mondiale din Qatar – n.r.). Era de datoria noastră să mergem la baraj. Chiar dacă aveam adversari destul de grei și era dificil, datoria noastră era să ajungem măcar acolo. Pentru mine a fost cea mai mare dezamăgire și singura din 2021”.

Cu siguranță următorul Euro trebuie să fie obiectivul principal pentru echipa națională. Sunt ceva ani din 2016, iar Liga Națiunilor ne poate ajuta. Trebuie să facem tot posibilul să ne calificăm la Euro din grupa preliminară.

ADVERTISEMENT