Sport

Nicolae Stanciu trage un semnal de alarmă după remiza cu Irlanda de Nord: ”Euro înseamnă altceva”

Nicolae Stanciu consideră că remiza din amicalul cu Irlanda de Nord ar trebui să-i trezească pe jucătorii naționalei României în vederea Euro 2024.
23.03.2024 | 01:31
Nicolae Stanciu trage un semnal de alarma dupa remiza cu Irlanda de Nord Euro inseamna altceva
Nicolae Stanciu consideră că remiza din amicalul cu Irlanda de Nord ar trebui să-i trezească pe jucătorii naționalei României în vederea Euro 2024. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” au terminat la egalitate pe Arena Națională, scor 1-1, cu Irlanda de Nord, în primul meci amical din 2024. Elevii lui Edi Iordănescu se pregătesc pentru participarea la Euro 2024.

Remiza cu Irlanda de Nord îl îngrijorează pe Nicolae Stanciu

La finalul partidei amicale România – Irlanda de Nord 1-1, căpitanul Nicolae Stanciu a atras atenția că jocul prestat în această remiză nu poate fi repetat la Euro 2024, acolo unde nivelul va fi mult mai înalt.

ADVERTISEMENT

”Nu este un rezultat pe care ni l-am dorit. Din păcate nu am reușit să câștigăm. Am controlat jocul, dar n-am reușit să ne creăm mai multe ocazii. Vom analiza, vom vedea ce e de îmbunătățit. E bine că avem o serie fără înfrângere.

Cu toții ne-am dori să îmbrăcăm mai des tricoul naționalei. Au fost zile mai complicate, au fost lucruri de pus la punct pentru Euro. Nici nu ne-am antrenat tot lotul… În astfel de meciuri trebuie să ai și ceva noroc, ceva mai multă inspirație. Cu excepția contraatacului, nu am avut deloc probleme.

ADVERTISEMENT

Sperăm ca la următorul meci să fim mai decisivi în fața porții. Man e foarte bine, își continuă forma foarte bună. Ne bucurăm că a revenit alături de noi după accidentare. El oricând e capabil să facă diferența.

Am făcut un salt enorm în ultimul an, grupul a crescut enorm. Cu siguranță vom face acel salt la următorul nivel. Campionatul European va însemna altceva, dar sunt meciuri și meciuri…”, a declarat Stanciu.

ADVERTISEMENT

Burcă, mesaj puternic după remiza cu Irlanda de Nord

Fundașul Andrei Burcă este de părere că o parte dintre ”tricolori” sunt ieșiți din formă, dar crede că acest rezultat de egalitate a venit la momentul oportun pentru a-i trezi pe jucători înaintea Euro 2024.

”Suntem supărați pentru că nu am reușit să câștigăm. A fost un test benefic. Trebuie să ne trezim puțin. Ne-am ieșit puțin din ritm. Trebuie să fim conștienți că n-am făcut o partidă bună și că avem de muncit.

ADVERTISEMENT

Am fost alții în toamnă. Acum nu știu ce a intervenit. Aveam așteptări mai mari de la noi în această seară. E bine că a venit acest duș rece acum și ne aduce cu picioarele pe pământ”, a spus Burcă.

La rândul său, atacantul Dennis Man, autorul singurului gol marcat de naționala României, a încercată să explice cauzele acestui rezultat modest și a dat asigurări că echipa noastră va arăta din ce în ce mai bine pe viitor.

ADVERTISEMENT