Sport

Nicu Stanciu e accidentat şi a ratat derby-ul din China! Edi Iordănescu l-a convins să nu se retragă şi speră să îl recupereze. Exclusiv

Nicu Stanciu a suferit o accidentare şi nu a jucat în derby-ul din China! Edi Iordănescu l-a convocat la echipa naţională şi speră să-l recupereze pentru Liga Naţiunilor.
14.09.2022 | 15:43
Nicu Stanciu e accidentat si a ratat derbyul din China Edi Iordanescu la convins sa nu se retraga si spera sa il recupereze Exclusiv
Edi Iordănescu şi Nicu Stanciu. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România va juca pe 23 şi 26 septembrie ultimele două meciuri din Liga Naţiunilor, cu Finlanda (deplasare) şi Bosnia-Herţegovina (acasă). “Tricolorii” speră să evite ultimul loc al grupei, după ce au obţinut doar trei puncte în primele patru etape.

Nicu Stanciu e accidentat şi a ratat derby-ul din China! Edi Iordănescu speră să îl recupereze pentru Liga Naţiunilor

Nicu Stanciu este printre jucătorii convocaţi de Edi Iordănescu la echipa naţională pentru această acţiune, însă selecţionerul are bătăi de cap. Din informaţiile FANATIK, mijlocaşul este accidentat, acesta fiind şi motivul pentru care nu a fost în lot pentru derby-ul din China dintre Shandong Taishan şi Wuhan.

ADVERTISEMENT

Însă, Edi Iordănescu l-a convocat pe Nicu Stanciu pentru acţiunea din luna septembrie a echipei naţionale sperând ca acesta să fie apt de joc pentru meciurile cu Finlanda şi Bosnia-Herţegovina.

Deşi nu a fost convocat până acum în mandatul lui Edi Iordănescu, Nicu Stanciu este un jucător important pentru selecţioner, cel care l-a şi convins să renunţe la ideea retragerii din prima reprezentativă.

ADVERTISEMENT

Stanciu, în grupul celor patru jucători care au vrut să se retragă de la echipa naţională!

După eşecul drastic de pe teren propriu cu Muntenegru, Edi Iordănescu a dezvăluit că a fost un grup de patru jucători care voiau să se retragă de la echipa naţională: „Voi avea discuţii private cu jucătorii în următoarea perioadă.

În momentul în care am semnat contractul cu federaţia au fost patru jucători care intenţionau să se retragă. Unul dintre ei era Toşca, trageţi concluziile care se pot trage, este trist. Dar totuşi este echipa naţională şi deciziile trebuie să fie pentru viitor”, a spus Iordănescu, în luna iunie.

ADVERTISEMENT

FANATIK a scris la vremea respectivă că ceilalţi erau Nicu Stanciu, Alex Maxim şi Vlad Chiricheş. Stanciu a fost transferat în luna martie de Wuhan Three Towers şi nu a putut fi convocat pentru meciurile din luna iunie din cauza problemelor cu COVID-ul, în China. Dar şi pentru că nu avea meciuri în picioare la vremea respectivă.

Edi Iordănescu i-a transmis că se bazează pe el la echipa naţională!

Din informaţiile noastre, mijlocaşul a avut mai multe discuţii cu cei din staff-ul naţionalei, recunoscând că transferul său în China a avut un puternic substrat financiar. Iar jucătorul era conştient că este greu să mai fie convocat.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu i-a transmis că este om de bază, că are nevoie de el şi probabil acesta este şi motivul pentru care selecţionerul insistă ca Nicu Stanciu să vină la prima reprezentativă pentru meciurile din luna septembrie.

Nicu Stanciu a jucat ultima dată în prima reprezentativă în noiembrie 2021, la ultimul meci al campaniei de calificare pentru CM 2022. Atunci, mijlocaşul a purtat banderola de căpitan în meciul cu Liechtenstein, câştigat de “tricolori” cu 2-0.

  • 4.000.000 de euro a plătit Wuhan pentru transferul lui Nicu Stanciu
  • 11 goluri a marcat Stanciu în naţionala României (54 de selecţii)
ADVERTISEMENT