Sport

Nicuşor Dan, la butoane! Transferul de top din sportul românesc făcut la recomandarea Primarului Capitalei. Exclusiv

Nicuşor Dan este foarte implicat în ceea ce priveşte activitatea CSM Bucureşti. Iar sezonul trecut, Primarul General chiar a propus unul dintre transferurile de la handbal feminin.
07.01.2023 | 13:35
Nicusor Dan la butoane Transferul de top din sportul romanesc facut la recomandarea Primarului Capitalei Exclusiv
Nicuşor Dan, alături de Constantin Din, preşedintele Federaţiei Române de Handbal. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti traversează unul dintre cele mai bune sezoane din ultimii ani. Echipa antrenată de Adi Vasile conduce în Liga Florilor, dar şi în grupa din EHF Champions League, acolo unde a acumulat 15 puncte.

Nicuşor Dan a coborât “pe parchet”! Primarul Capitalei a propus unul dintre transferurile de la CSM Bucureşti

Proiectul CSM Bucureşti este finanţat în proporţie covârşitoare din bani publici, veniţi de la Primăria Capitalei. Edilul Nicuşor Dan a fost reticent în ceea ce priveşte proiectul în momentul în care  a fost ales, însă apoi şi-a schimbat optica şi a devenit din ce în ce mai interesat, în special de echipa de handbal feminin.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, Nicuşor Dan chiar a propus unul dintre transferurile realizate în vară de CSM Bucureşti. Edilul general a considerat că transferul Crinei Pintea de la Gyor ar trebui să fie o prioritate şi le-a transmis consilierilor săi să se ocupe.

Crina Pintea s-a întors la CSM Bucureşti după doar un an petrecut la Gyor

Cum noua înţelegere cu Cristina Neagu era deja parafată, edilul a considerat că pentru CSM Bucureşti transferul Crinei Pintea de la Gyor ar fi o lovitură de imagine. Iar aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, Crina Pintea a fost convinsă să revină alături de “tigroaice”.

ADVERTISEMENT

De altfel, transferul a fost unul de bun augur, Crina Pintea fiind o jucătoare importantă în parcursul foarte bun al celor de la CSM Bucureşti în acest sezon. Pivotul speră să câştige Liga Campionilor şi alături de “tigroaice”, după ce s-a impus în 2019 alături de Gyor.

Nicuşor Dan: “Pentru moment, susținerea mea există pentru acest proiect și motivul este că se face o promovare foarte bună a Bucureștiului printr-un club”

Într-un interviu acordat pentru FANATIK în luna noiembrie, Nicuşor Dan s-a declarat mulţumit de transferurile efectuate pentru sezonul actual, spunând că proiectul CSM Bucureşti va continua la acelaşi nivel de implicare financiară şi în următorii ani:

ADVERTISEMENT

“Acum, când am făcut echipa pentru sezonul 2022-2023 reacțiile au fost mult mai bune și, în general, pe cine am ofertat a venit. În ansamblu, este o echipă nouă. Durează timp pentru relațiile de joc. Eu sunt adeptul lucrurilor care se clădesc în timp.

Pentru moment, susținerea mea există pentru acest proiect și motivul este că se face o promovare foarte bună a Bucureștiului printr-un club. Sunt foarte bucuros că avem trei echipe din București în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Asta este foarte bine pentru București. Ce este important, pe partea de sponsorizări, sumele au crescut. Este un lucru bun și pe măsură ce ne consolidăm, putem să mergem la mai mult”, a spus Nicuşor Dan pentru FANATIK.

CSM Bucureşti, obiectiv de calificare în Final Four

CSM Bucureşti are ca obiectiv calificarea în Final Four după o pauză de cinci ani şi câştigarea campionatului, după ce anul trecut titlul a fost obţinut de Rapid. Cea mai mare performanţă din istoria clubului este trofeul Champions League, câştigat în 2016.

  • 3.800.000 de euro este bugetul lui CSM Bucureşti
  • 20.000 de euro lunar câştigă Cristina Neagu, jucătoarea cu cel mai mare salariu
ADVERTISEMENT