Life

Noi probleme pentru Prințul Harry, după ce Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer. Statutul i-a fost schimbat

Noi probleme pentru Prințul Harry, după ce Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer. Se pare că nu se va ma putea bucura de anumite avantaje.
28.02.2024 | 16:55
Noi probleme pentru Printul Harry dupa ce Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer Statutul ia fost schimbat
Noi probleme pentru Prințul Harry, după ce Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Prințul Harry dă de noi probleme. După ce Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer, se pare că acum, ducele de Sussex pierde anumite avantaje. Despre ce este vorba?

Noi probleme pentru Prințul Harry, după ce Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer

Prințul Harry și Meghan Markle au renunțat la statutul lor din Familia Regală. Aceștia nu s-au gândit însă că acest demers va aduce și alte probleme în timp. Ce se întâmplă acum cu ducele de Sussex?

ADVERTISEMENT

La doar câteva săptămâni după ce s-a aflat că Regele Charles al III-lea are cancer, Prințul Harry primește o lovitură puternică. Deși se aștepta să beneficieze de protecție sistematică din partea poliției britanice, atunci când se află în Regatul Unit, adevărul e altul.

Mai exact, în cursul zilei de astăzi, justiția a decis că retragerea lui din familia regală, i-a schimbat statutul. Atât Prințul Harry cât și Meghan Markle nu mai au, deci, dreptul să beneficieze de protecție sistematică din partea forțelor de ordine.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că protecția era asigurată din banii contribuabililor britanici. Iar din moment cei ducii de Sussex au renunțat la calitatea de membri activi ai Casei Regale, lucrurile s-au schimbat.

Ducii de Sussex, o nouă lovitură în instanță

Decizia autorităților a fost luată acum ceva timp, dar nu a fost pe placul ducelui. Drept urmare, Prințul Harry a contestat decizia și a cerut protecție. Astăzi, Înalta Curte de la Londra a venit cu o nouă decizie. Ce au spus autoritățile?

ADVERTISEMENT

Că în realitate, decizia luată “nu a fost iraţională”, “nu a fost viciată de o nedreptate”. Iar acest lucru reprezintă o lovitură puternică pentru ducii de Sussex și totodată a doua înfrângere suferită în instanță de Prințul Harry, în legătură cu asigurarea protecției sale în timp ce se află în Regatul Unit.

Amintim că în anul 2023, în primăvară, o situație similară a avut loc. La acel moment, justiția britanică i-a refuzat dreptul de a beneficia de o protecţie poliţienească plătită din fonduri proprii, relatează AFP.

ADVERTISEMENT

Acest subiect rămâne totuși unul sensibil pentru Harry. Asta în condițiile în care el consideră că paparazii ar fi fost responsabili pentru accidentul mamei sale, prințesa Diana, care a murit în 1997.

ADVERTISEMENT