Sport

Veste extraordinară pentru Novak Djokovic: poate juca la Roland Garros. Cum e posibil acest lucru

După tot scandalul creat în jurul său la Australian Open 2022, Novak Djokovic a primit și o veste bună. El va putea să-și apere titlul cucerit anul trecut la Roland Garros.
03.03.2022 | 17:45
Veste extraordinara pentru Novak Djokovic poate juca la Roland Garros Cum e posibil acest lucru
După tot scandalul creat în jurul său la Australian Open 2022, Novak Djokovic a primit și o veste bună. El va putea să-și apere titlul cucerit anul trecut la Roland Garros. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Liderul clasamentului ATP nu a putut participa la primul turneu de Grand Slam al anului pentru că nu era vaccinat și autoritățile australiene au decis să-l expulzeze.

Novak Djokovic își poate apăra trofeul la Roland Garros

Pentru sârb anul 2022 se întrezărea a fi unul în care nu va putea juca prea mult din cauza faptului că refuză să se vaccineze, însă lucrurile par a se întoarce în favoarea lui și asta după ce forța virusului este tot mai limitată în întreaga lume.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, autoritățile din Franța au decis suspendarea paşaportului de vaccinare împotriva Covid-19 începând cu 14 martie, ceea ce îi permite lui Novak Djokovic să participe la turneul de la Roland Garros, programat să se desfășoare în perioada 22 mai – 5 iunie.

Conform L’Equipe, premierul francez Jean Castex a afirmat că din 14 martie se va renunţa şi la obligativitatea purtării măştii de protecţie în interior, excepţie făcând mijloacele de transport în comun şi unităţile medicale.

ADVERTISEMENT

”Situaţia se îmbunătăţeşte datorită eforturilor noastre colective. Sunt întrunite condiţiile pentru o nouă fază de relaxare a măsurilor. Începând de luni, 14 martie, vom suspenda aplicarea paşaportului de vaccinare oriunde se aplică acum. A doua măsură valabilă de la aceeaşi dată, încheierea obligativităţii purtării măştii, cu excepţia transportului în comun”, a declarat oficialul.

Sârbul poate merge și la Mastersul de la Monte Carlo

Vestea este una cum nu se poate mai bună pentru Novak Djokovic, care astfel va avea șansa să-și apere trofeul cucerit în 2021 la Roland Garros, după o finală epocală cu grecul Stefanos Tsitsipas, în care a revenit fabulos după ce a fost condus cu 2-0 la seturi.

ADVERTISEMENT

Dublu câștigător al Grand Slam-ului de la Paris, prima dată s-a impus în 2016, sârbul va putea să se înscrie și la turneul Masters de la Monte Carlo, programat în perioada 9-17 aprilie. Nole a câștigat de două ori pe zgura din Principatul Monaco, în 2013 și 2015.

Djokovic a apărut săptămâna trecută pentru prima dată pe teren în 2022 la turneul de la Dubai, acolo unde a fost învins cehul Jiri Vesely. În urma acestui eșec, sârbul a pierdut locul 1 în clasamentul ATP în defavoarea rusului Daniil Medvedev.

ADVERTISEMENT