Sport

O legendă a fotbalului englez deplânge situația în care se află naționala României: ”Este un fel de enigmă”

Echipa națională a României traversează o perioadă neagră, iar o fostă legendă a Angliei nu înțelege cum s-a ajuns aici și explică ce este de făcut.
23.06.2021 | 16:13
O legenda a fotbalului englez deplange situatia in care se afla nationala Romaniei Este un fel de enigma
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” au ratat calificarea la Euro 2020 și au început ezitant campania pentru CM 2022, iar în acest moment s-a ajuns la patru înfrângeri consecutive.

Fostul selecționer Răzvan Lucescu este de părere că întreaga situație a sportului din țara noastră a dus la această cădere abruptă și că interesele unor persoane au primat în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Naționala României, analizată la sânge de o legendă a fotbalului din Anglia

Legendarul fotbalist al Angliei, Glenn Hoddle, a dezvăluit motivele decăderii naționalei României și a oferit câteva sfaturi care ar putea ajuta prima reprezentativă să revină în elita fotbalului.

”Cred că totul ține de reconstrucție. Trebuie să se regrupeze, să aibă în vedere jucători tineri și să construiască o nouă echipă. Aceste lucruri nu au loc de pe o zi pe alta. Orice țară își dorește rezultate imediate și succes, dar cred că România trebuie să treacă printr-o reconstrucție.

ADVERTISEMENT

Această reconstrucție cred că va dura doi sau trei ani înainte ca ea să aibă o echipă care să poate fi din nou o forță și să prezinte pericol pentru alte echipe naționale”, a declarat fostul mare internațional englez pentru Betfair.

Hoddle nu înțelege de ce marii fotbaliști nu sunt folosiți

”Unii dintre jucătorii cu experiență care s-au retras trebuie aduși înapoi la echipă pentru a avea discuții cu tinerii din lotul României. Nu cred că aceste lucruri au loc suficient la nivelul echipelor naționale.

ADVERTISEMENT

În business așa ceva se întâmplă des, există consultanți care ajută firme să crească, dar care rămân implicați și ulterior. Este extraordinar cum în fotbal nu se întâmplă acest lucru mai des. Nu se caută ajutarea tinerilor jucători prin intermediul experienței și cunoștințelor altora – nici măcar în Anglia.

România a avut jucători foarte buni care au fost prezenți la turnee finale și cu siguranță unii dintre ei i-ar putea ajuta pe tineri pentru ca această reconstrucție să aibă loc mai rapid. Multe țări trebuie să caute să facă asta”, a explicat Hoddle.

ADVERTISEMENT

Jucătorii trebuie să ajungă la echipe de top

”Echipe precum România și-au construit reputația la turnee finale. Au crescut echipa națională în primul rând, și abia apoi cluburile au realizat ce talent există acolo. Gheorghe Hagi a ajuns la Real Madrid și la Barcelona, de exemplu. Și acum, România trebuie să facă același lucru, cumva.

Trebuie să impresioneze la turnee, jucătorii trebuie să se evidențieze și să ajungă să capete experiență la cluburi de talie mondială, în Champions League. Acest lucru ar ajuta mai departe și echipa națională să devină mai puternică, însă cu ea trebuie să înceapă totul, pentru ca jucătorii să ajungă la cluburi mari.

Momentan pare că nu este pregătită. Este un fel de enigmă, dar vedem des jucători veniți din țări mai puțin valoroase transferați la cluburi mari în urma evoluțiilor bune de la Euro sau Cupa Mondială”, a mai spus legendarul fotbalist englez.

ADVERTISEMENT
Tags: