Sport

O nouă șansă: Mircea Rednic a oprit doi jucători indezirabili în lotul pentru meciul cu FC Argeș. Exclusiv

Doi dintre jucătorii de care Mircea Rednic vrea să se dispenseze au fost opriți în lotul lui Dinamo pentru meciul din Cupa României cu FC Argeș.
26.10.2021 | 12:13
O noua sansa Mircea Rednic a oprit doi jucatori indezirabili in lotul pentru meciul cu FC Arges Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo joacă marți, de la ora 21:00, în optimile de finală ale Cupei României împotriva lui FC Argeș, iar în lotul alcătuit de Mircea Rednic pentru acest meci și-au găsit loc și doi dintre jucătorii la care tehnicianul voia să renunțe în urmă cu o săptămână.

Este vorba de Constantin Nica și Cătălin Țîră, fotbaliști care nu mai intrau în planurile conducerii tehnice după numirea noului antrenor Mircea Rednic.

ADVERTISEMENT

Mircea Rednic le acordă o nouă șansă lui Constantin Nica și Cătălin Țîră. Cei doi au prins lotul pentru meciul din Cupă cu FC Argeș

Dinamo se află într-o situație critică în campionat, pe loc direct retrograbil cu doar 8 puncte acumulate în 13 etape, astfel că în acest moment delicat atenția se va concentra mai mult pe partidele din Liga 1 în detrimentul celei din Cupa României.

Tocmai de aceea, antrenorul Mircea Rednic pare decis să folosească împotriva lui FC Argeș, în optimile de finală ae Cupei României, jucători care până acum au evoluat mai puțin sau chiar deloc.

ADVERTISEMENT

Este și cazul lui Constantin Nica și Cătălin Țîră, fotbaliști pe care i-a anunțat că nu intră în planurile sale și care au refuzat deocamdată să-și rezilieze înțelegerile cu gruparea din „Ștefan cel Mare”. Ei doar se antrenau până acum cu echipa, dar erau lăsați în afara loturilor la partidele din Liga 1.

Totuși, se pare că Mircea Rednic a revenit la sentimente mai bune față de cei doi și a hotărât să le mai acorde o șansă. Astfel, tehnicianul i-a oprit în lot pentru partida cu FC Argeș și sunt șanse mari ca aceștia să-și facă debutul în tricoul „alb-roșu”. În plus, Cătălin Țîră ar putea fi chiar titularizat în acest meci, urmând să facă pereche în atac din primul minut cu noul sosit Tomas Vestenicky.

ADVERTISEMENT

Iuliu Mureșan despre mazilirea lui Constantin Nica: „E ghinionist”

În urmă cu o săptămână, Iuliu Mureșan, administratorul special al lui Dinamo, anunțase că Mircea Rednic nu se va mai baza pe servicile lui Nica și Țîră, cei doi jucători urmând să-și rezilieze contractele cel mai târziu în iarnă.

„Eu mi-am pus mari speranțe în Nica. Transferul său l-am făcut primul pentru că se antrena de șapte luni cu echipa. E normal că l-am luat și toți au fost de acord. Între timp, accidentările s-au ținut lanț de el. E un băiat deoseobit și e implicat la antrenamente, dar e și ghinionist.

ADVERTISEMENT

Am avut o discuție cu Mircea Rednic despre jucători și deocamdată nu intră în vederile sale. Doar la antrenamente. Eu îl apreciez și acum pe Nica. E un băiat deosebit. Vedem ce se va întâmpla. Lucrurile sunt în dinamică”, spunea Iuliu Mureșan zilele trecute, în momentul când s-a anunțat faptul că Nica și Țîră vor fi dați afară de la Dinamo.

Constantin Nica a refuzat să-și rezilieze contractul cu Dinamo

Imediat după ce Mircea Rednic le-a spus că nu se va mai baza pe serviciile lui Constantin Nica, oficialii lui Dinao l-au chemat pe jucător să negocieze termenii unei rezilieri amiabile a contractului, însă s-au lovit de refuzul acestuia. Nica a anunțat că nu e de acord și va rămâne la echipă, în speranța că va primi o șansă din partea noului antrenor.

Șansa lui Nica a fost aceea că trecuseră 90 de zile de la intrarea clubului în insolvență, astfel că oficialii lui Dinamo nu au mai putut să-i rezilieze contractul în mod unilateral fără să achite despăgubiri, așa cum s-a întâmplat în cazul fostului antrenor Dario Bonetti.

ADVERTISEMENT