Fotbal international

O nouă tragedie la Cupa Mondială. Al doilea jurnalist decedat în condiții suspecte în Qatar, la doar două zile distanță

Încă o dramă s-a abătut asupra Cupei Mondială, după ce un jurnalist foto din Qatar a decedat în timp ce se afla la lucru pe timpul turneului final.
11.12.2022 | 22:17
O noua tragedie la Cupa Mondiala Al doilea jurnalist decedat in conditii suspecte in Qatar la doar doua zile distanta
Încă o dramă s-a abătut asupra Cupei Mondială, după ce un jurnalist foto din Qatar a decedat în timp ce se afla la lucru pe timpul turneului final. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Vestea tragică vine la scurt timp după ce ziaristul american Grant Wahl a căzut pe spate cu tot cu scaun cu 4 minute înainte de finalul prelungirilor la Olanda – Argentina și a murit la spital.

Încă un jurnalist a decedat în timpul Cupei Mondiale

La doar două zile după moartea lui Wahl, un nou deces zguduie Cupa Mondială. Publicația Gulf Times a anunțat că Khalid Al-Misslam, un jurnalist foto din Qatar, și-a pierdut viața, chiar dacă nu a oferit mai multe detalii.

ADVERTISEMENT

”Al-Misslam, un cetățean din Qatar, a murit brusc în timp ce se ocupa de Cupa Mondială 2022. Noi credem în milostivenia lui Allah pentru el și transmitem sincerele noastre condoleanțe familiei sale”, a scris sursa citată.

Faptul că informațiile despre moartea lui Khalid Al-Misslam sunt extrem de puține ridică multe semne de întrebare, iar Gospa News a încercat chiar să dea o tentă insinuantă acestei vești: ”Ceva suspect și chiar ciudat se întâmplă în deșertul din Qatar, la Cupa Mondială”.

ADVERTISEMENT

Publicația citată s-a arătat intrigată de faptul că jurnalistul care lucra pentru postul Al Kass TV și-a pierdut viața cu o zi în urmă, dar anunțul morții sale a venit abia după 24 de ore.

Jurnalistul american, ucis pentru că susținea comunitatea LGBTQ?

În finalul partidei Olanda – Argentina, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale, jurnalistul american Grant Wahl s-a prăbușit la masa presei. Reporterii din preajma sa au cerut imediat intervenția paramedicilor, dar deși aceștia au reacționat prompt, ziaristul a murit la spital.

ADVERTISEMENT

Fratele jurnalistului decedat, Eric, pune în lumină o ipoteză misterioasă. Fratele gay al lui Grant Wahl este de părere că ziaristul american a fost ucis. Grant Wahl fusese reținut la începutul meciului SUA – Țara Galilor, deoarece a purtat o cămașă în culorile curcubeului pentru a sprijini comunitatea LGBTQ, intens criticată în Qatar.

”Eu sunt motivul pentru care a purtat tricoul curcubeu la Cupa Mondială. Nu cred că fratele meu tocmai a murit, cred că a fost ucis”, a declarat Eric, fratele jurnalistului american.

ADVERTISEMENT

World Cup 2022 a rămas în ultimii 12 ani imaginea unui turneu final poleit cu aur, dar putred la interior. Încă din 2010, când Qatar a fost desemnată gazdă a competiției, scandalurile și controversele s-au ținut lanț.

ADVERTISEMENT