Fotbal intern

Octavian Popescu, noul star al FCSB, video incredibil la 12 ani: „Stau la cămin, mănânc şi fac școală”

01.02.2021 | 22:00
Octavian Popescu noul star al FCSB video incredibil la 12 ani Stau la camin mananc si fac scoala
Captură video: sport.ro
ADVERTISEMENT

Octavian Popescu este omul momentului în Liga 1. Talent nativ, mijlocașul lui FCSB a atras repede privirile antrenorilor. De mic a fost un lider, iar acest lucru este reflectat de ascensiunea fulminantă.

La 18 ani Octavian Popescu este genul de jucător pe care nu-l poți ignora. Pur și simplu i se lipește mingea de picior. La sfârșitul săptămânii trecute a făcut încă un meci mare în tricoul FCSB. A dat o pasă de gol la reușita lui Moruțan, iar în minutul 90 și-a trecut și el, în premieră, numele pe lista marcatorilor în Liga 1.

ADVERTISEMENT

A ajuns la gruparea patronată de Gigi Becali în vara anului trecut și a profitat din plin de accidentările, sau infectările cu coronavirus a colegilor lui mult mai bine cotați: Coman, Tănase, Man, sau Moruțan. Aștepta momentele astea de când s-a apucat de fotbal, de la 7 ani.

Cum arăta la 12 ani Octavian Popescu, noul star de la FCSB

Tot la 12 ani a bifat prima competiție importantă – Cupa Hagi Danone. Popescu era vedeta echipei din satul natal, Nucet, cu care a jucat finala competiției din 2014. Echipa lui a pierdut ultimul act cu Universitatea Craiova, dar antrenorii prezenți la turneu aveau ochi doar pentru jongleriile puștiului necunoscut din Nucet.

ADVERTISEMENT
Captură foto: sport.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puştiul Octavian Popescu a fost chestionat de reporteri imediat după competiţie, povestind pe scurt despre condiţiile grele în care a trăit.

Imaginile au fost publicate de Sport.ro, după șase ani.

Reporter: Unde e casa ta?
– La cămin.
R: Ce faci acolo?
– Mănânc, acolo locuiesc, fac şcoală.

A urmat prima legitimare, la Urban Titu. Rapid București și Universitatea Craiova au fost următoarele borne din scurta lui carieră. Daniel Pancu a avut curajul să-l debuteze la doar 16 ani, e drept într-un amical cu FC Voluntari. Victor Pițurcă și l-a dorit enorm la Universitatea Craiova, dar l-a prezentat lui Giovani Becali, iar impresarul nu a stat pe gânduri.

ADVERTISEMENT

Le-a propus părinților un contract de reprezentare, iar ulterior l-a direcționat către FCSB. Părea că va urma traseul clasic al unui puși legitimat la trupa roș-albastră. A fost repede împrumutat la Turris Turnu Măgurele și la fel de repede chemat la loc comanda, la FCSB.

Oamenii importanți din fotbalul românesc laudă potențialul puștiului minune de la FCSB

Octavian Popescu a debutat în Liga 1 pe 20 septembrie, cu FC Argeș. Într-un meci în care Dennis Man marca un hattrick, Popescu a bifat primele 40 de minute și încă o dată a atras atenția tuturor.

ADVERTISEMENT

„Am văzut (…) cel mai mare jucător pe care îl va avea România în următorii ani. Octavian Popescu de la FCSB. Nu am văzut jucător la vârsta lui cu atâta personalitate, atâtea ruperi de ritm, atâtea driblinguri, atâta încredere, zici că are 30 de ani și el n-a împlinit 18!”, spunea Adrian Porumboiu, în exclusivitate pentru FANATIK.

”Are personalitate, știe când să scoată adversari din joc, acceptă jocul, se informează înainte să intre în posesie. Are un lucru pe care nu-l au mulți fotbaliști, el intră în adversar ca să obțină ceva”, spunea Ilie Dumitrescu despre debutantul în Liga 1.

”Puștiul ăsta e foarte talentat, extraordinar de talentat. Uitaţi-vă ce calitate are, cum ţine mingea la picior! Are calitate extraordinară acest Popescu. Mi-a sărit în ochi prin calitatea lui”, a declarat și Cornel Dinu.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 3,70 este cota pentru „X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT