Sport

Ofertă „extraterestră” pentru Lionel Messi din Arabia Saudită. Starul argentinian va merge în zona Golfului în această lună

Pe numele lui Lionel Messi a venit o ofertă colosală din Arabia Saudită. Starul argentinian al lui PSG va vizita zona Golfului în această lună.
15.03.2023 | 14:55
Oferta extraterestra pentru Lionel Messi din Arabia Saudita Starul argentinian va merge in zona Golfului in aceasta luna
Al-Hilal pregătește o ofertă colosală pentru Lionel Messi. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Timpul se scurge pentru PSG care nu i-a prelungit contractul lui Lionel Messi scadent la finalul lunii iunie. Imprudența campioanei Franței a făcut ca echipe, precum Inter Miami, FC Barcelona sau Al Hilal să-și manifeste interesul pentru „decarul” argentinian.

Lionel Messi, ofertă „extraterestră” din Arabia Saudită

Însă dintre cele trei formații, Al-Hilal pare să fie cea mai hotărâtă în ceea ce privește transferul lui Lionel Messi. Saudiții, pornind de la politicieni, până la conducătorii cluburilor, fac tot posibilul pentru ca mutarea campionului mondial în Arabia Saudită să se materializeze.

ADVERTISEMENT

Potrivit Marca, Al-Hilal pregătește o ofertă care să-i asigure lui Lionel Messi un salariu anual de 220 de milioane de euro. „Inclusiv politicienii țării se implică și își doresc să schimbe legile pentru a permite creșterea limitei salariale. În acest fel, argentinianul ar putea ajunge la Riad.

„Nu e numai un contract de fotbalist, ci și unul de imagine. Marea diferență față de contractul oferit lui Cristiano Ronaldo este că lui Messi nu se impune o anumită durată.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător al lui Real a fost forțat să semneze pe doi ani și jumătate, în timp ce ex-jucătorul Barcelonei plănuiește să joace doar un an în campionatul din Arabia”, a notat publicația din Peninsula Iberică.

Ministrul Turismului a anunțat că Lionel Messi va vizita Arabia Saudită în această lună

Printre indiciile care ar putea să ducă cu gândul la un posibil transfer al lui Lionel Messi la Al-Hilal se numără dezvăluirea ministrului Turismului din Arabia Saudită, Ahmed Al Khateeb. Acesta a anunțat printr-un mesaj pe Twitter că starul de la PSG va vizita țara din Orientul Mijlociu în această lună din postura de ambasador al turismului din Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

„Sunt bucuros să îi primesc pe ambasadorul turismului nostru, starul Lionel Messi, şi pe familia şi prietenii săi luna aceasta, la a doua sa vizită în Arabia Saudită, pentru a se bucura de cele mai frumoase destinaţii turistice ale noastre, a intra în legătură cu oamenii noștri şi a se bucura de experiențe unice!”, a fost mesajul publicat de Ahmed Al Khateeb.

Al-Hilal se află pe locul 4 în Pro Saudi League, cu 36 de puncte în 18 partide și la 11 puncte în spatele liderului Al Ittihad. Radu Petrescu a arbitrat ultimul meci al echipei care dorește să-l transfere pe Lionel Messi împotriva lui Al-Fateh, scor 3-1 în sferturile Cupei Regelui din Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi ar putea fi rival din nou cu Cristiano Ronaldo

Astfel, cu un transfer la Al-Hilal, rivalitatea dintre Lionel Messi și Cristiano Ronaldo s-ar putea reaprinde. Starul portughez evoluează în tricoul lui Al-Nassr de la începutul anului. Potrivit ultimelor informații venite din Franța, Lionel Messi are în vedere o posibilă ofertă de prelungire a contractului cu PSG, însă a impus două condiții.

Campionul mondial nu își va prelungi contractul decât dacă va încasa un salariu cel puțin la fel de mare în comparație cu suma pe care o primește actual, adică 40 de milioane de euro, iar „decarul” argentinian vrea să aibă garanția că va juca titular indiferent de banca tehnică a campioanei Franței.

„Al-Hilal va scăpa de restricția la transferuri, dictate de FIFA, în această vară. Echipa cu cea mai prestigioasă istorie din fotbalul saudit vrea să facă toate eforturile financiare necesare pentru a-l aduce pe Messi. Cei din Riyadh visează cu ochii deschiși.

Arabia Saudită vrea să devină o referință la nivel mondial, iar sportul este principalul argument folosit de către politicienii saudiți. Venirea lui Cristiano Ronaldo a deschis ușa pentru mutări spectaculoase, care să redefinească sportul din Arabia Saudită”, a mai notat publicația spaniolă Marca.


  • Cota NETBET: 1,44 este cota pentru „1 solist” la meciul PSG – Rennes

ADVERTISEMENT