Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Oferta FRF pentru Dan Petrescu: „Ne-am văzut cu el. Clauză de 400.000 euro!” Video Exclusiv

În direct la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Mihai Stoichiță a dezvăluit de ce nu a ajuns Dan Petrescu antrenorul echipei naționale după plecarea lui Mirel Rădoi.
05.11.2022 | 14:58
Oferta FRF pentru Dan Petrescu Neam vazut cu el Clauza de 400000 euro Video Exclusiv
Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au negociat cu Dan Petrescu să-l aducă la echipa națională, dar nu au putut din cauza clauzei de reziliere cu CFR Cluj, foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu este unul dintre cei mai în vogă antrenori români ai momentului, iar o nouă calificare în primăvara europeană cu CFR Cluj i-a ridicat și mai mult cota. De aceea, nu de puține ori numele lui a fost rostit adus când s-a adus în discuție instalarea unui selecționer la echipa națională a României.

Mihai Stoichiță, în exclusivitate la Fanatik SuperLiga: „Ne-am văzut cu Dan Petrescu să vină la națională!”

Invitat în studioul emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Mihai Stoichiță, directul tehnic al FRF, a dezvăluit în exclusivitate că Dan Petrescu a fost unul dintre antrenorii cu care s-a discutat pentru preluarea echipei naționale după plecarea lui Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

El a dat detalii exacte de la negocieri, a indicat locul și data când au avut loc acestea, dar a spus și motivele pentru care mutarea nu s-a concretizat.

„Ne-am dus după Dan Petrescu, ne-am văzut cu el, ne-am dus la Cluj. A fost în decembrie anul trecut, înainte de discuția cu Boloni, înainte de discuția cu Mutu, cu Edi… Președintele Burleanu și cu mine, noi doi am fost la el la Cluj. Ne-am dus și ne-am întâlnit cu Neluțu Varga seara, am cerut permisiunea, Nelu a fost de acord să discutăm cu Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

Ne-am dus a doua zi la hotelul ăla, nu mai știu cum se numește, în sfârșit… Am stat cu Dan toată dimineața aia, se ducea apoi pe nu știu unde. Sau avea antrenament. Nu mai știu cât am stat, probabil câteva ore”, a început Mihai Stoichiță să rememoreze negocierile cu Dan Petrescu.

„I-ați pus pe masă o ofertă clară să vină la națională sau a fost doar o discușie de principiu?”, l-a întrebat direct realizatorul Horia Ivanovici pe directorul tehnic al FRF.

ADVERTISEMENT

Iar răspunsul a venit instant: „Foarte clară a fost. S-a discutat tot, absolut tot… Suma de bani nu s-a discutat. Mai erau vreo patru sau cinci meciuri până să se termine sezonul atunci. Dan a spus că ne dă răspunsul după meciul cu niște cehi, a jucat cu niște cehi în cupele europene. (nr. – cu Jablonesc, în ultima etapă din grupele Conference League).”

VEZI VIDEO MAI JOS

De ce a căzut numirea lui Dan Petrescu la echipa națională: „Avea clauză de 400.000 de euro”

Dar, totuși, ce intenții avea Dan Petrescu? Era hotărât să vină la națională sau, din punctul lui de vedere, aceasta era doar o discuție de complezență? Răspunsul l-a oferit tot MIhai Stoichiță, în direct la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

„Cum l-am simțit pe Dan? Dan ar fi vrut să antreneze și Clujul și naționala, ar fi vrut și la națională și la Cluj. Nu se poate treaba asta. Așa se simțea, el este legat sentimental de Cluj. În sufletul lui, îi părea rău și după Cluj, îi părea rău și după echipa națională, care e un deziderat pentru toți antrenorii români, e un deziderat să ajung la echipa națională.”

Totuși, de ce nu a acceptat? „Se pare că atunci, Neluțu Varga i-a spus «Dom‘le, nu pleci!» Și atunci s-a încheiat orice discuție. Pe el l-am simțot că ar fi vrut să vină…”, a completat Mihai Stoichiță.

Dar dacă își dorea așa de mult să antreneze echipa națională, de ce nu a „rupt” Dan Petrescu unilateral contractul scadent în 2024 cu CFR Cluj? Din cauza clauzei de reziliere de 400.000 de euro, aceeași care l-a împiedicat și pe Neluțu Varga să-l dea afară în septembrie 2022, după înfrângerea cu Sivasspor de pe tern propriu.

„Sigur că da. dacă era și clauză de eliberare, așa ceva nu face Federația niciodată! 400.000 de euro era clauza de reziliere”, a dezvăluit Mihai Stoichiță alt motiv important pentru care Dan Petrescu nu a devenit antrenorul echipei naționale.

ADVERTISEMENT