Sport

Oficialii lui Dinamo îl dau în judecată pe Pablo Cortacero! Ce riscă omul de afaceri spaniol. Exclusiv

Oficialii celor de la Dinamo îl acționează în instanță pe Pablo Cortacero, cel care este acționar principal al clubului. Ibericul este acuzat că ar fi vrut să ducă societatea în faliment.
08.10.2021 | 17:22
Oficialii lui Dinamo il dau in judecata pe Pablo Cortacero Ce risca omul de afaceri spaniol Exclusiv
Oficialii lui Dinamo îl dau în judecată pe Pablo Cortacero! Ce riscă omul de afaceri spaniol. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Pablo Cortacero ar putea fi chemat să dea socoteală în fața instanțelor de judecată pentru managementul defectuos de la Dinamo. Clubul este în insolvență din cauza datoriilor uriașe acumulate în a doua parte a anului 2020, când ibericul a condus echipa.

Omul de afaceri din Spania, care este și acum acționar majoritar la Dinamo, are puteri limitate pentru că societatea a intrat în insolvență și este condusă de Iuliu Mureșan, sub supravegherea administratorului judiciar, RTZ & Partners.

ADVERTISEMENT

Oficialii lui Dinamo îl dau în judecată pe Pablo Cortacero!

Reprezentantul RTZ este Răzvan Zăvăleanu, care în urmă cu câteva săptămâni a prezentat un raport în care omul de afaceri iberic este arătat cu degetul pentru intrarea în insolvență a societății Dinamo 1948 SA:

„În fapt, managementul defectuos al membrilor din conducerea Dinamo 1948 SA, respectiv Lotus Perfect Products SRL, Fernandez Pablo Manuel Cortacero și Couto Lago Alejandro, a fost cauza principala a intrării debitoarei în incapacitate de plată, ce a culminat cu deschiderea procedurii insolvenței”, se arată în raport.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că oficialii lui Dinamo sunt hotărâți să îl acționeze în instanță pe Pablo Cortacero, sub acuzația că a încercat în mod voit să ducă societatea pe care o conduce în incapacitate de plată.

Dacă va fi găsit vinovat, ibericul e bun de plată! Însă de unde scoate banii?

Dacă va fi găsit vinovat, omul de afaceri iberic ar putea fi obligat să plătească o anumită sumă de bani, au indicat pentru FANATIK surse judecătorești. Însă, cel puțin în perioada în care a administrat Dinamo, Pablo Cortacero nu a făcut niciodată dovada că ar deține sume de bani necesare pentru administrarea unui club de fotbal.

ADVERTISEMENT

Mai mult, există informații că cei 500.000 de euro pe care Pablo Cortacero i-a plătit lui Ionuț Negoiță pentru pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo ar proveni din împrumuturi de la mai multe persoane.

Ibericul nu a investit niciun euro la Dinamo după ce a preluat echipa de la Ionuț Negoiță. În schimb, cheltuielile au ajuns la un nivel record după ce au fost legitimați jucători liberi de contract pe salarii de 30.000 – 35.000 de euro lunar.

ADVERTISEMENT

Fanii au preluat controlul clubului în finalul anului trecut și au încercat să stingă din datoriile acumulate în timpul managementului spaniol. Cei din programul DDB au băgat în club mai bine de 2 milioane de euro, însă la finalul lunii iunie Dinamo a fost nevoită să intre în insolvență pentru a putea supraviețui.

Ce a însemnat managementul Cortacero la Dinamo: “În această perioadă s-au acumulat datorii de 7,5 milioane euro”

Într-un interviu acordat FANATIK, Răzvan Zăvăleanu a explicat în cifre ce a însemnat mandatul lui Pablo Cortacero la Dinamo: “În această perioadă s-au acumulat datorii de 7,5 milioane euro, dintre care mai mult de jumătate au fost plătite din efortul DDB-ului sau din drepturile tv sau sponsori. Dar au fost cheltuieli angajate de noua administrație.

Din punctul nostru de vedere, multe din aceste cheltuieli au fost inutile și inexplicabile și mă refer la lucruri pe care le știe oricine. Au fost angajați jucători foarte în vârstă, care nu au mai jucat de multă vreme, care nu mai erau capabili să joace, pe salarii foarte mari. Aceste salarii conjugate cu obligațiile către bugetul de stat au condus către incapacitatea de plată”, a explicat Zăvăleanu.

“Ori au fost gestionate de un nepriceput absolut, ori au fost gestionate de o persoană foarte interesată să ducă societatea într-o asemenea direcție”

Răzvan Zăvăleanu, om cu experiență, care a gestionat insolvențe la cluburi precum CFR Cluj, Gaz Metan sau ASA Târgu Mureș, a recunoscut că nu a mai văzut o asemenea situație precum cea de la Dinamo:

“Nu am mai văzut nicăieri. Au fost situații legate de datoriile către jucători care nu au putut fi achitate, dar așa ceva, nu. Lucrurile pot arăta în două feluri: ori au fost gestionate de un nepriceput absolut, ori au fost gestionate de o persoană foarte interesată să ducă societatea într-o asemenea direcție”.

Pablo Cortacero nu a mai fost în România din luna decembrie a anului trecut, atunci când a participat la o ședință a Consiliului de Administrație. Ibericul nu a investit niciun euro la Dinamo din momentul în care a preluat societatea.

  • 500.000 de euro a plătit Cortacero pentru preluarea lui Dinamo, în august 2020
  • 7.500.000 de euro reprezintă datoriile acumulate de societate sub managementul ibericului
ADVERTISEMENT