Sport

Omul din sport care e cheia împăcării între Simona Halep și Sorana Cîrstea: ”E posibil”

Simona Halep și Sorana Cîrstea au o relație rece încă din perioada junioratului, însă cele două ar putea ajunge la o împăcare istorică.
16.04.2024 | 09:07
Omul din sport care e cheia impacarii intre Simona Halep si Sorana Cirstea E posibil
Simona Halep și Sorana Cîrstea au o relație rece încă din perioada junioratului, însă cele două ar putea ajunge la o împăcare istorică. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Situația distantă dintre cele mai bune două jucătoare de tenis ale României din ultimii 10 ani s-a putut observa și în ultima perioadă. Deși s-au pregătit la Stejarii Club, ele s-au evitat și s-au antrenat separat.

Horia Tecău vrea să le împace pe Simona Halep și Sorana Cîrstea

În ciuda acestei situații, mai marii tenisului românesc fac tot posibilul pentru a se ajunge la o împăcare între Simona Halep și Sorana Cîrstea, astfel încât cele două să facă parte din echipa României de Billie Jean King Cup la turneul final de la Sevilla.

ADVERTISEMENT

Cheia împăcării dintre cele două sportive se află în mâinile lui Horia Tecău, căpitanul nejucător al naționalei, care este în relații bune cu amândouă. Președintele FR Tenis, George Cosac, a dezvăluit că a discutat cu tehnicianul pe această temă.

”Horia Tecău este cel care face convocările. Dar, cred eu, pe lângă Ana Bogdan și Jaqueline Cristian care și-au câștigat locul în echipă, rămâne de văzut cum se vor simți, în toamnă, Simona Halep, Irina Begu și Sorana Cîrstea.

ADVERTISEMENT

Eu cred că e posibilă revenirea Soranei. Știu că s-a retras, dar cred că ar putea să treacă peste orgoliu când în discuție ar fi titlul de campioană mondială. Discuțiile le va purta Horia. Da, eu cred că ar putea fi realizată o performanță extraordinară la Sevilla.

Să nu uităm că, la începutul competiției Billie Jean King Cup, au fost înscrise 135 de formații. Acum, noi ne numărăm printre primele 12 din lume. De ce să nu ne gândim la titlul mondial?”, a declarat Cosac, pentru sportpesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Câți bani primesc jucătoarele pentru calificarea fantastică

Președintele FR Tenis a precizat într-un interviu acordat pentru FANATIKjucătoarele și staff-ul vor împărți 80% din cei 480.000 de dolari acordați de ITF pentru calificarea la turneul final al Billie Jean King Cup.

Echipa României a obținut o calificare spectaculoasă la turneul final al Billie Jean King Cup, reușind să elimine Ucraina, după o dispută dramatică, desfășurată, pe zgură, în SUA. Conduse cu 2-0 după prima zi, fetele lui Horia Tecău au avut o revenire fantastică și au câștigat cu 3-2.

ADVERTISEMENT

Turneul final al Billie Jean King Cup are loc în perioada 12 – 17 noiembrie, în Spania, la Sevilla. Campioana în exercițiu este Canada, care a învins anul trecut în finală Italia. Ambele sunt calificate din oficiu, la fel ca Spania, care este țara gazdă.

ADVERTISEMENT