Sport

Oțelul – UTA 1-1, în etapa 1 din SuperLiga. Remiză în primul meci al sezonului

Oțelul Galați și UTA Arad au încheiat la egalitate, scor 1-1, în primul meci al noului sezon din SuperLiga. Gazdele au ratat un penalty.
14.07.2023 | 20:30
Otelul  UTA 11 in etapa 1 din SuperLiga Remiza in primul meci al sezonului
Oțelul - UTA 1-1, în etapa 1 din SuperLiga. Pop al gălățenilor egalează. FOTO: Facebook UTA
ADVERTISEMENT
14-07-2023
15:29

Oțelul - UTA 1-1 (A. Pop 63 / R. Pop 45+3)

Vezi video cu cele mai importante faze AICI!

Final de meci – Remiză spectaculoasă între Oțelul și UTA, scor 1-1, în meciul de debut al noului sezon din SuperLiga.

Min. 75 – Oțelul ratează penalty! Nou-promovata a obținut o lovitură de pedeapsă după un henț comis de Isac, dar Cisotti nu a reușit să îl învingă pe Iacob de la punctul cu var. Portarul oaspeților a respins cu piciorul.

Min. 63 – GOOOL Oțelul!!! Alexandru Pop, fostul jucător al Unirii Dej, egalează la debutul în SuperLiga după o acțiune frumoasă a lui Bodișteanu.

Min. 53 – Ratare mare pentru Oțelul! Bodișteanu șutează tare la colțul lung, dar mingea se duce puțin afară.

Min. 45+3 – GOOOL UTA Arad!!! Rareș Pop deschide scorul cu un șut în vinclu de la aproximativ 20 de metri!

Min. 25 – Șansă importantă pentru UTA! Cooper șutează mult pe poartă, din poziție ideală, în mijlocul careului.

Min. 17 – Ocazie Oțelul! Fatai scapă singur spre poartă, dar Iacob iese bine, la 18 metri, și degajează mingea.

Min. 2 – Ocazie mare pentru UTA! Fabry trimite mingea în bară, din lovitură liberă.

Min. 1 – A început primul meci al campionatului!

14-07-2023
14:35

Echipele de start din Oțelul - UTA

Au fost anunțate echipele de start pentru prima partidă din acest campionat, Oțelul Galați – UTA Arad, care va începe la ora 18:30:

  • Oțelul: R. Stoian – A. Rus, Yabre, Lopez, Zhelev – Pereira, I. Neagu, Cisotti – Al. Pop, Fatai, A. Ursu; Rezerve: A. Păun, Farcaș, Ghiocel, Jardan, Nedelea, Bodișteanu, Zivulic, Gaitan, G. Cîrjan; Antrenor: Dorinel Munteanu
  • UTA: Fl. Iacob – Roganovic, Benga, Markov, Abeid – Carp, C. Mihai – R. Pop, Fabry, Dumitrașcu – Cooper; Rezerve: Kucher – Postolachi, Isac, Stahl, Mustacă, Iurasciuc, Ekmekci, Leidsman, Nortey; Antrenor: Mircea Rednic

Meciul Oțelul Galați – UTA Arad are loc vineri, 14 iulie, cu începere de la ora 18:30, în cadrul etapei 1 a SuperLigii 2023-2024. Este primul joc al noului sezon, o partidă în care nou promovata din Galați primește vizita unei „Bătrâne Doamne” a fotbalului românesc primenită de zor de antrenorul Mircea Rednic în această vară, după ce s-a despărțit de mulți jucători din echipa de bază a ediției precedente, aducând, în schimb alți 11 jucători.

Unde se joacă meciul Oțelul Galați – UTA Arad

Întâlnirea Oțelul Galați – UTA se dispută vineri, 14 iulie, de la ora 18:30, pe stadionul care poartă numele echipei gălățene, în etapa 1 din sezonul 2023-2024 din SuperLiga și oficialii grupării de la Dunăre speră ca stadionul să fie plin, existând chiar speranțe pentru o partidă cu casa închisă, dat fiind interesul mare în jurul partidei pentru suporterii Oțelului.

ADVERTISEMENT

Gălățenii au pus capăt lunii perioade bejanie prin ligile inferioare după ce gravele probleme financiare ale clubului au dus la desființarea clubului care ieșise campion și jucase în grupele Champions League alături de Manchester United, Benfica și FC Basel și la constituirea unuia nou, Suporter Oțelul Galați, care acum a preluat culorile, palmaresul și numele vechiului club. Dorinel Munteanu are ambiții mari cu actualul lot și spune că echipa nu va lupta pentru evitarea retrogradării, țintind un loc cât mai sus.

Cine transmite la TV partida Oțelul Galați – UTA

Partida Oțelul Galați – UTA, programată vineri, 14 iulie, ora 18:30, pe stadionul echipei nou promovate, în etapa 1 din sezonul 2023-2024, este cea care deschide noul sezon și este transmisă în direct pe micile ecrane pe posturile TV Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Galați, vineri, 14 iulie, vremea ar putea pune serioase probleme, punând în pericol spectacolul revenirii gălățenilor în prima ligă. Asta deorece după canicula de 37 de grade de joi se prognozează o zi de vineri cu cer instabil, adică și soare și temperatură de peste 30 de grade dar și posibile reprize de ploi torențiale însoțite de descărcări electrice. Arbitrul partidei a fost desemnat bucureșteanul Andrei Chivulete.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Oțelul Galați – UTA

Oțelul a efectuat o mulțime de achiziții în această vară, căutând să întărească lotul în așa fel încât de la bun început să nu aibă nici o emoție pentru a-și putea păstra locul în primul eșalon deși antrenorul Dorinel Munteanu vrea mai mult de atât, respectiv participarea echipei sale la lupta pentru play-off. Vor intra pe teren majoritatea jucătorilor din sezonul trecut plus vreo trei-patru dintre cei noi veniți.

ADVERTISEMENT

La UTA antrenorul Mircea Rednic a produs o adevărată revoluție în lot în această vară, plecând o mare parte dintre titularii ultimelor două sezoane și sosind nu mai puțin de 11 jucători. Mai mult, golgeterul echipei, moldoveanul Virgiliu Postolachi este foarte aproape de pleca și el la un club din Ligue 2. La Galați cinci sau șase dintre noii sosiți vor fi deja de la bun început pe teren.

Cote la pariuri la jocul Oțelul Galați – UTA

Meciul care deschide sezonul 2023/2024 în SuperLiga este unul destul de echilibrat pentru casele de pariuri. Acest lucru are mai multe explicații. Totuși, echipa care este văzută a pleca favorită, nu cu foarte mult, este cea arădeană, care a primit cota de 2,40 pentru cele trei puncte. Varianta șansă dublă X2 are cotă de 1,35 iar invers, șansă dublă 1X ajunge la cota de 1,65. Un gol al oaspeților are cotă de 1,35 și unul al dunărenilor 1,55.

ADVERTISEMENT

Sunt destui ani de la ultimul meci jucat la Galați între Oțelul și UTA. Mai precis, ultimul datează din anul 2008. De la începutul anilor 2000 avem doar trei meciuri în orașul de la Dunăre deoarece fie una sau alta dintre echipe au avut probleme și nu și-au putut păstra locul în prima divizie. În cele trei meciuri, 2007, 2006 și 2003 s-a înregistrat același scor în favoarea gazdelor: 2-1.

ADVERTISEMENT