Sport

Ousmane Dembele nu își mai prelungește contractul cu Barcelona! A acceptat o ofertă din Italia. Cum a reacționat Xavi

Ousmane Dembele nu mai vrea să continue la Barcelona și a acceptat o ofertă venită din Italia, care l-ar satisface și din punct de vedere financiar pe mijlocașul francez.
01.01.2022 | 21:39
Ousmane Dembele nu isi mai prelungeste contractul cu Barcelona A acceptat o oferta din Italia Cum a reactionat Xavi
ADVERTISEMENT
01-01-2021
19:40

Xavi nu renunță ușor la Dembele

Presa spaniolă a dezvăluit că Ousmane Dembele nu mai vrea să continue la Barcelona și și-a dat acordul pentru a merge liber de contract din vară la Juventus, dar Xavi nu este dispus să renunțe prea ușor la internaționalul francez.

”Nu sunt dezamăgit de Dembele. Este un proces de negociere și reprezentanții celor două părți acționează în interesul lor. Clubul a avut o poziție clară, așteptăm ca Dembele să facă o mutare. Am vorbit din nou cu Dembele și sper că viziunile noastre se vor apropia.

Este un jucător foarte bun, care ne poate ajuta mult. Avem nevoie de el și trebuie să conștientizeze că este o oportunitate bună și pentru el, pe care nu poate să o rateze. Nu cred că Dembele va fi mai fericit în altă parte decât la Barcelona.

I-am spus că este la cel mai bun club din lume și i-am prezentat un proiect sportiv care ar trebui să fie mai important despre aspectul economic. Cred că oferta clubului pentru jucător este fantastică, vom vedea deznodământul în zilele următoare”, a spus Xavi, conform Mundo Deportivo.

Juventus este echipa la care va merge Ousmane Dembele, după cum susțin jurnaliștii de la sport.es, care au scris despre acordul verbal dintre jucător și șefii clubului.

Barcelona l-ar fi dorit în continuare pe Dembele la echipă, însă acesta a fost nemulțumit de propunerea făcută, fiind chiar iritat de faptul că i s-a spus că nu sunt bani pentru o mărire a salariului.

ADVERTISEMENT

Ousmane Dembele pleacă de la Barcelona în Italia

Ousmane Dembele pare să fi acceptat o ofertă de la Juventus, ceea ce înseamnă că la finalul sezonului va pleca de la Barcelona direct în Italia.

Deși Xavi și-a exprimat și public dorința de a-l păstra pe mijlocașul francez, Dembele a fost nemulțumit de suma care i s-a propus pentru a rămâne pe „Camp Nou”.

ADVERTISEMENT

După plecarea lui Lionel Messi, șefii clubului și fanii se așteptau ca Dembele să devină liderul de care catalanii au atât de mare nevoie, însă francezul nu și-a schimbat statutul de jucător „răsfățat”.

De-a lungul anilor, Ousmane Dembele a mai fost dorit de Manchester United, PSG și mai nou și de către Newcastle, însă mutările nu s-au mai concretizat.

ADVERTISEMENT
  • 24 de ani are Ousmane Dembele

Ousmane Dembele, talent uriaș, dar și capricii peste măsură

Ousmane Dembele a fost unul dintre cele mai bune produse ale Academiei de Fotbal de la Rennes, însă pe cât de talentat este, pe atât de capricios devine fotbalistul cu origini senegaleze.

Mikael Silvestre, fostul fundaș al lui Manchester United și director sportiv al lui Rennes, a povestit cum a plecat Dembele de la Rennes la Borussia Dortmund:

ADVERTISEMENT

„Mi-a spus că este obosit și că se duce în Senegal, pentru a-și vizita bunica. La câteva ore de la discuție, am aflat că a semnat cu Borussia Dortmund”.

Nici plecarea de la Borussia Dortmund nu a fost elegantă, Ousmane Dembele refuza să se mai antreneze și a forțat conducerea clubului să îi dea drumul la Barcelona, unde trebuia să îl înlocuiască pe Neymar, plecat la PSG.

Din păcate pentru el, nici la Barcelona nu a dat dovadă de profesionalism, iar antrenorii s-au plâns de viața sa extrasportivă, mai ales din punctul de vedere al jocurilor video și al mâncării fast-food.

Evident, au urmat și repercusiuni ale obiceiurilor sale nesănătoase, Ousmane Dembele fiind accidentat în fiecare sezon și jucând puține meciuri pentru Barcelona.

În actualul sezon, a jucat un total de opt meciuri pentru Barcelona, fără să marcheze vreun gol, însă a oferit trei assist-uri.

  • 30.000.000 de euro este cota de piață a lui Ousmane Dembele, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT