Sport

Ovidiu Burcă e convins că jucătorii vor fi super motivați pentru Dinamo – Steaua: ”Originea celor două echipe este aceeași, rămâne un derby”

Dinamo – Steaua este meciul cap de afiș al etapei a șasea în eșalonul secund. Cele două rivale se vor înfrunta ca în vremuri bune, pe Arena Națională.
08.09.2022 | 16:27
Ovidiu Burca e convins ca jucatorii vor fi super motivati pentru Dinamo  Steaua Originea celor doua echipe este aceeasi ramane un derby
Antrenorul Ovidiu Burcă este optimist înaintea derby-ului Dinamo - Steaua din Liga 2 Casa Pariurilor. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fanii echipelor Dinamo și Steaua vor lua cu asalt Arena Națională, vineri, la derby-ul dintre cele două mari rivale, programat în etapa a 6-a în Liga 2 Casa Pariurilor.

Ovidiu Burcă: ”Suntem pe un trend ascendent”

Dinamo nu a început deloc bine actualul sezon în Liga 2 Casa Pariurilor. Victoria din prima etapă 1-0 cu Progresul Spartac din prima etapă a fost urmată de trei înfrângeri consecutive.

ADVERTISEMENT

Succesul din etapa precedentă 1-0 Concordia Chiajna, a readus optimismul în tabăra lui Ovidiu Burcă. Antrenorul este convins că meciul va fi unul încins indiferent de contextul în care se întâlnesc cele două mari rivale.

”Pentru noi şi suporterii noştri este un meci pe care foarte multă lume îl aşteaptă. Întâlnim o echipă foarte bună a acestei ligi, cu un antrenor cu experienţă, bun, care a demonstrat că poate crea echipe competitive.

ADVERTISEMENT

Ne aşteaptă un meci foarte dificil, dar cred că şi noi în ultimul timp am arătat că suntem pe un trend ascendent din toate punctele de vedere. Originea celor două echipe este aceeaşi şi cred că într-un fel rămâne un derby. 

La meciurile astea nu ai nevoie de o motivare suplimentară, nu am făcut nimic special. Eu sunt liniştit, dar ştiind că vom putea produce o bucurie suporterilor, meciul capătă o mai mare greutate”, a spus Burcă în cadrul conferinței de presă de dinaintea partidei.

ADVERTISEMENT

Ultima achiziție, Gorka Larrucea, ar putea debuta

Adus liber de contract, în urmă cu două săptămâni, spaniolul Gorka Larrucea este anunțat rezervă de antrenorul Ovidiu Burcă și ar putea bifa primele lui minute în tricoul lui Dinamo tocmai în derby-ul cu Steaua.

Tehnicianul ”câinilor” spune că fotbalistul nu este pregătit să joace un meci întreg, dar că în ultimele zile a intrat în programul normal al primei echipe.

ADVERTISEMENT

”Ultimul lui meci a fost în mai, nu a făcut antrenamente în cadrul unei echipe, a venit cu deficit de pregătire, de două săptămâni este cu noi. În această săptămâna a intrat în programul echipei complet și cred că la meciul cu Steaua va fi pe bancă.

E nevoie de puțin timp, chiar dacă în ultimii ani a avut o serie de meciuri jucate la un nivel bun. Genetic, este un jucător cu o capacitate de efort ridicată, e nevoie să îl aducem unde vrem noi, ne trebuie răbdare”, a explicat Burcă.

Câți fani vor fi în tribune la Dinamo – Steaua

Organizatorii partidei Dinamo – Steaua se așteaptă ca în tribunele Arenei Naționale să fie în jur de 20.000 de fani ai celor două echipe. Până miercuri seara se vânduseră peste 10.000 de tichete.

Fanii din ”Peluza Cătălin Hâldan” și-au anunțat prezența în număr mare, peste 4.500 de bilete fiind achiziționate de către aceștia. Și în peluza destinată suporterilor adverși se așteaptă un număr important de fani.

Chiar dacă suporterii echipei pregătite de Daniel Oprița sunt în conflict cu oficialii Clubului Sportiv al Aarmatei, aceștia nu vor rata oportunitatea de a se duela cu rivalii din Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT