News

”Pablo Escobar al Braziliei”, arestat în Ungaria. A lucrat în Poliția Militară și conducea o rețea internațională de droguri

Unul dintre cei mai mari traficanți de droguri din lume, Sérgio Roberto de Carvalho – supranumit ”Pablo Escobar al Braziliei” – a fost arestat recent în Ungaria.
22.06.2022 | 09:47
Pablo Escobar al Braziliei arestat in Ungaria A lucrat in Politia Militara si conducea o retea internationala de droguri
Când a fost prins de oamenii legii, ”Pablo Escobar al Braziliei” avea asupra lui documente false. Foto: captură foto g1.globo.com, commons.wikimedia.org - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Fostul maior al Poliției Militare din Mato Grosso do Sul (n.r. – una dintre cele 27 de unități federative ale Braziliei) era urmărit pentru trafic internațional de droguri.

Pablo Escobar din Brazilia a fost arestat

Când a fost prins de oamenii legii, ”Pablo Escobar al Braziliei” avea asupra lui un pașaport mexican fals. Poliția din Ungaria l-a arestat marți, 21 iunie 2022. Ulterior, Poliția federală braziliană a confirmat arestarea liderului rețelei internaționale de droguri care era căutat și de Interpol.

ADVERTISEMENT

Conform jurnaliștilor brazilieni de la g1.globo.com, încă nu s-a confirmat dacă acesta va fi încarcerat în Europa sau va fi extrădat în Brazilia. Poliția judiciară portugheză și autoritățile braziliene au jucat un rol important în arestarea acestuia.

Poliția portugheză a dezvăluit că numele fostului maior are legătură cu o captură de aproape 580 de kilograme de cocaină, operațiune care a vizat un transport de droguri efectuat cu un avion privat în februarie.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili dacă acesta a cumpărat compania aeriană Airjetsul pentru a folosi avioanele la transportul drogurilor.

Se spune că ”brazilianul Pablo Escobar” ar fi trăit în Portugalia doi ani înainte de a se muta în Ungaria. El este considerat de oficialii portughezi ca fiind unul dintre cei mai puternici traficanți de droguri din America de Sud.

ADVERTISEMENT

Major Carvalho livra droguri inclusiv în Africa și Asia

Potrivit poliției federale, Sergio Roberto de Carvalho – cunoscut și sub numele de Major Carvalho – a plănui trimiterea unei cantități mari de cocaină în Europa, Africa și Asia. În Europa, fostul maior brazilian s-a ascuns și sub identitatea unui om de afaceri din Surinam, care trăia în Marbella, oraș din sudul Spaniei.

În august 2020, Sergio a fost arestat sub suspiciunea că a condus o rețea care transporta cocaină din America de Sud în Europa. Cu toate acestea, a plătit o cauțiune și a fost eliberat din închisoare.

ADVERTISEMENT

Justiția spaniolă nu știa că bărbatul arestat era de fapt un brazilian. Sergio a folosit identitatea unui bărbat care murise de Covid-19. La acea vreme, poliția federală a alertat autoritățile europene despre faptul că bărbatul era, de fapt, fostul maior.

Ulterior, poliția portugheză a găsit drogurile pe care acesta le-ar fi dus în Europa. Jurnaliștii brazilieni au mai completat că Traficantul are bani de încasat de la stat.

Traficant de droguri cu pensie de la stat

Sérgio are o pensie de aproximativ 1,3 milioane de reali plătită de poliția militară din Mato Grosso do Sul. În 1997, a fost transferat în rezerva plătită a Poliției Militare.

Un an mai târziu, a fost condamnat la peste 15 ani de închisoare pentru trafic cu 230 de kilograme de cocaină. Fostul maior a fost dat în judecată și suferit astfel și-a pierdut gradul. Consecința? În iunie 2010 i-a fost suspendată pensia.

Cu toate acestea, în octombrie 2016, judecătorul Claudionor Miguel Duarte a ordonat Agenției de Asistență Socială din Mato Grosso do Sul să revină la plata pensiei.

Motivarea deciziei instanței? Se pare că fostului maior a fost condamnat după ce se pensionase și fusese transferat în rezerva remunerată. Avocații maiorului Carvalho au cerut ca agenția să îi plătească 1,3 milioane de reali pentru cei șase ani în care nu a primit indemnizația.

Cine a fost Pablo Escobar

Poliția federală braziliană a dezvăluit că mandatul de arestare a fost emis în noiembrie 2020, în urma unei operaţiuni care a dus la confiscarea a ”peste 500 de milioane de reali brazilieni (aproximativ 100 de milioane de dolari) de la organizaţia criminală pe care o conducea”.

La acea vreme, a fost o lovitură grea pentru organizaţiile responsabile cu transportul a zeci de tone de cocaine în Europa, după ce erau încărcate în porturile braziliene. Ancheta a vizat și membrii rețelei din Columbia, Panama, Portugalia, Spania, Belgia, Olanda, România şi Dubai.

Pablo Emilio Escobar Gaviria a fost un celebru baron al drogurilor din Columbia. La apogeul carierei sale, legendarul traficant de droguri deținea 80% din traficul de cocaină din SUA. Născut la 1 decembrie 1949, el a murit la 2 decembrie 1993, după ce a fost împușcat la Medellin, în urma unei operațiuni speciale a oamenilor legii.

 

ADVERTISEMENT