Sport

Paolo Maldini, dat afară de la AC Milan. Ce i se reproșează legendarului fundaș. Oficial

AC Milan a avut un sezon departe de așteptări deși a ajuns în semifinalele Champions League, iar primul care a plătit pentru acest lucru a fost Paolo Maldini.
06.06.2023 | 21:55
Paolo Maldini dat afara de la AC Milan Ce i se reproseaza legendarului fundas Oficial
AC Milan a avut un sezon departe de așteptări deși a ajuns în semifinalele Champions League, iar primul care a plătit pentru acest lucru a fost Paolo Maldini. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Legendarul fundaș al ”rossonerilor” a intrat în conducerea clubului în vara lui 2018, atunci când a fost numit în funcția de director sportiv în speranța că va reuși să readucă echipa în elita fotbalului.

AC Milan l-a demis pe Paolo Maldini

Drumul nu a fost deloc ușor, dar Paolo Maldini a pus serios umărul ca AC Milan să redevină o forță în Italia și în Europa, dar acest lucru nu a mai contat în fața șefilor săi când au apărut primele probleme.

ADVERTISEMENT

La doar câteva zile după încheierea sezonului, unul în care ”diavolul milanez” a prins cu greu locul 4 în Serie A, dar în care a jucat totuși semifinală de Champions League, s-a oficializat demiterea lui Maldini.

”AC Milan anunță că Paolo Maldini își încheie rolul la club începând cu 5 iunie 2023. Îi mulțumim pentru anii petrecuți în această funcție, contribuind la revenirea în Champions League și la câștigarea titlului în sezonul 2021-2022.

ADVERTISEMENT

Îndatoririle sale de zi cu zi vor fi îndeplinite de o echipă care lucrează în strânsă colaborare cu managerul primei echipe, raportând în cele din urmă totul directorului general”, se arată în comunicatul sec postat pe site-ul oficial al clubului italian.

Demiterea a venit după o discuție aprinsă cu președintele Gerry Cardinale

Paolo Maldini a plătit alături de co-directorul Ricky Massara pentru sezonul mai slab al echipei, care a terminat abia pe locul 4 în Serie A, doar datorită penalizării de zece puncte aplicată lui Juventus, și a fost eliminată din semifinalele Champions League de marea rivală Inter Milano.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul Fabrizio Romano anunța de dimineață că Maldini a avut o întâlnire extrem de tensionată cu președintele Gerry Cardinale în care nu au reușit să se pună de acord asupra unei strategii pe termen lung și în urma căreia s-a decis punerea pe liber a fostului mare fotbalist milanez cu efect imediat.

Prima dată când s-a vehiculat posibilitatea ca Paolo Maldini să fie demis a fost imediat după înfrângerea cu Inter Milano, din prima manșă a semifinalelor Champions League, dar atunci se vorbea de faptul că această posibilitate ar exista doar dacă AC Milan nu ar prinde loc de Champions League în stagiunea următoare.

ADVERTISEMENT

Plecarea lui Maldini din funcția de director sportiv vine la doar câteva zile după ce atacantul lui AC Milan, Zlatan Ibrahimovic, și-a anunțat retragerea din fotbal la vârsta de 41 de ani, chiar înaintea partidei cu Verona din ultima etapă a sezonului din Serie A.

ADVERTISEMENT
Tags: