Sport

Pep Guardiola a vorbit despre plecarea de la Manchester City. Ce obiective și-a trasat

Pep Guardiola mai are contract cu Manchester City până în vara anului 2025 și tot mai multe voci vorbesc despre o posibilă plecare a sa.
08.03.2024 | 17:44
Pep Guardiola a vorbit despre plecarea de la Manchester City Ce obiective sia trasat
Pep Guardiola mai are contract cu Manchester City până în vara anului 2025 și tot mai multe voci vorbesc despre o posibilă plecare a sa. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Managerul iberic a venit pe Etihad Stadium în urmă cu aproape 8 ani, iar în sezonul precedent a reușit să câștige marea triplă cu ”cetățenii”: Champions League – Premier League – Cupa Angliei.

Răspunsul lui Pep Guardiola când a fost întrebat dacă pleacă de la Manchester City

În ciuda faptului că a adus o grămadă de trofee în vitrina lui Manchester City se zvonește tot mai intens că Pep Guardiola va pleca de la Manchester City la finalul contractului care expiră în vara viitoare.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul spaniol a încercat să liniștească apele și a anunțat că nu intenționează să o părăsească pe City. Mai mult, el a dezvăluit și obiectivele pe care și le-a impus pentru actuala stagiune.

”Nu vreau să plec! Am acest grup de jucători de mulți ani, iar când am ajuns nu credeam că putem fi atât de sus. Oamenii vorbeau despre bani. Nu mă pot plânge că nu există profesionalism. Ne uităm doar către primul loc”, a declarat Guardiola, conform Marca.

ADVERTISEMENT

Cu 11 etape înainte de finalul sezonului din Premier League, Manchester City se află pe locul secund în clasament, la un punct în spatele liderului Liverpool, dar cu unul mai mult decât Arsenal, care încheie podiumul.

City, duel de titlu cu Liverpool

În runda cu numărul 28 din campionatul Angliei urmează un derby de zile mari, ”cetățenii” urmând să joace pe terenul lui Liverpool. Meciul este programat duminică, 10 martie, de la ora 17:45.

ADVERTISEMENT

Duelul de pe Anfield Road vine după un alt derby pentru trupa lui Pep Guardiola. City s-a impus în etapa precedentă cu 3-1 în fața marii rivale Manchester United, revenind după ce a fost condusă la pauză cu 1-0.

Venirea lui Pep Guardiola în 2016 a revoluționat inclusiv fotbalul la nivelul juniorilor în cadrul clubului. Chiar dacă au bugete uriașe de transferuri, conducătorii de la Manchester City sunt preocupați să producă jucători în propria academie.

ADVERTISEMENT

Juniorii de la academia lui City beneficiază de școli private, dar și de atenție în toate detaliile. Odată ajunși la academie, puștii primesc o alimentație stabilită de un nutriționist. Cereale înainte de antrenament și o masă bogată în proteine la finalul ședinței de pregătire, din care nu lipsesc smoothie-urile special create pentru tinerii sportivi.

ADVERTISEMENT