Sport

„Perla” lui Gigi Becali de la FCSB, vedetă pe site-ul UEFA: „Fiți cu ochii pe el!”

Octavian Popescu (20 ani), atacantul FCSB, a apărut pe lista celor mai promițători jucători din lume, publicată pe site-ul UEFA.
02.01.2023 | 11:40
Perla lui Gigi Becali de la FCSB vedeta pe siteul UEFA Fiti cu ochii pe el
Octavian Popescu este evaluat la 4 milioane de euro conform Transfermarkt. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Octavian Popescu a reușit să treacă peste pasa proastă de la FCSB și se află într-o creștere de formă. „Perla” lui Gigi Becali a atras atenția și celor de la UEFA.

Octavian Popescu, remarcat de UEFA: „Plin de fler și spectaculos”

UEFA i-a făcut o caracterizare impresionantă lui Tavi Popescu, care tocmai a împlinit 20 de ani pe data de 27 decembrie: „Mijlocașul ofensiv a fost o apariție obișnuită pentru FCSB în ultimele două sezoane și a debutat în competițiile internaționale încă de când a împlinit 18 ani.

ADVERTISEMENT

Plin de fler și spectaculos, Octavian Popescu a fost comparat adesea cu emblematicul jucător român Gheorghe Hagi”, au scris cei de la UEFA pe site-ul oficial. Lista a fost întocmită de reporteri, corespondenți și editori care colaborează cu organizația.

Octavian Popescu a evoluat în 33 de meciuri în acest sezon la FCSB și a reușit două goluri și șase pase decisive, fiind evaluat la patru milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Pe lista UEFA se mai află și alte nume importante: Moises Caicedo (21 – Brighton & Hove Albion), David Datro Fofana (20 – Chelsea), Alejandro Garnacho (18 – Manchester United), Nico Williams (20 – Athletic Bilbao), Gonçalo Ramos (21 – Benfica) sau Mathys Tel (17 – Bayern München).

Octavian Popescu, pe locul 3 în topul celor mai valoroși internaționali U21

Octavian Popescu s-a clasat pe podium și topul celor mai buni internaționali Under-21, realizat de CIES Football Observatory.

ADVERTISEMENT

Cel mai bun produs de export al FCSB a fost depășit în această ierarhie doar de Anthony Elanga, mijlocașul suedez de 20 de ani al lui Manchester United și de Adam Hlozek (20 de ani), starul ceh al lui Bayer Leverkusen. Ambii sunt evaluați la 25, respectiv 15 milioane de euro.

În sezonul precedent, Octavian Popescu a marcat zece goluri și a oferit patru assist-uri în 38 de meciuri.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali i-a fixat lui Octavian Popescu un preț de 50 de milioane de euro

Gigi Becali speră să dea lovitura cu transferul lui Octavian Popescu: „Să-l ia. Să dea 50 de milioane de euro. Voi rădeți. Eu cer 50 de milioane de euro ca sa nu-l dau. (Giovanni Becali îl vede cotat la 25 de milioane de euro) E ceea ce crede el. Să încerce, să vedem dacă se face. Giovanni crede bine cu 25 de milioane, dar eu fac ceea ce vreau eu”, a spus patronul FCSB.

Impresarul Victor Becali a explicat pentru FANATIK de ce Gigi Becali cere o sumă atât de mare: „Gigi Becali cere bani mulți pe el (n.r. Octavian Popescu) pentru că așa a dat lovitura și cu Dennis Man. Gigi nu are nevoie de bani, de aceea își permite să ceară zeci de milioane de euro și să aștepte momentul potrivit. De restul de ocupăm noi. Doar e meseria noastră”.

Octavian Popescu are și el planuri mari în acest sezon: „Mi-am propus să marchez dublu față de anul trecut și anul viitor, dublu față de anul acesta. Nu mă gândesc la plecare, dar mă simt pregătit să fac pasul în străinătate. Îmi doresc mai mult să iau titlul cu FCSB decât să plec”.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,20 este cota pentru „2 solist” la meciul FC Hermannstadt – FCSB

ADVERTISEMENT