Sport

Petrolul – Farul 1-3, în etapa a 11-a din SuperLiga. Show Alibec, Hagi rămâne lider. Cum arată clasamentul

Farul a câștigat cu 2-1 meciul din deplasare cu Petrolul grație unei prestații de excepție a lui Denis Alibec și rămâne lider în SuperLiga.
16.09.2022 | 22:50
Petrolul  Farul 13 in etapa a 11a din SuperLiga Show Alibec Hagi ramane lider Cum arata clasamentul
Denis Alibec in meciul de fotbal dintre Petrolul Ploiesti si Farul Constanta, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, vineri 16 septembrie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
16-09-2022
20:07

Cum arată clasamentul din SuperLiga după Petrolul - Farul 1-3

Cu două goluri și un assist, Denis Alibec a câștigat practic de unul singur meciul Farului de la Ploiești. Datorită celor trei puncte obținute în fața „lupilor galbeni”, „marinarii” lui Gică Hagi rămân lideri în SuperLiga, cu un avans de trei puncte față de rapidiștii lui Adi Mutu.

Petrolul e la a doua înfrângere consecutivă și dacă va continua așa șansele de a mai prinde play-off-ul se micșorează simțitor. CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova, echipe aflate în spatele ploieștenilor, își vor îndrepta atenția spre campionat și nu vor rata șansa de a-i scoate pe băieții lui Nicolae Constantin din lupta pentru primele 6 locuri.

16-09-2022
17:59

Petrolul - Farul 1-3 (Tamaș 57 / Alibec 11, 35, Sali 90+3)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+3: GOOOL FARUL! Alibec pătrunde singur în careu, îi pasează în fața porții goale lui Enes Sali, care îndeplinește o formalitate.

Min. 90+2: Aioani reține șutul lui Meijers din marginea careului.

Min. 89: Enes Sali, singur cu portarul Petrolului, șutează pe lângă poartă din 7-8 metri.

Min. 88: Alibec scapă singur spre poarta gazdelor, dar se împiedică și este deposedat în ultimul moment.

Min. 78: Irobiso protestează la o decizie a lui Istvan Kovacs, este avertizat, continuă să vocifereze la adresa arbitrului, care-i arată cel de-al doilea cartonaș galben și apoi pe cel roșu.

Min. 57: GOOOL PETROLUL! Din lovitura de colț rezultată, Jair centrează perfect pe 6 metri, de unde Tamaș reia cu capul în plasă.

Min. 56: Artean este aproape de autogol după o centrare periculoasă a lui Borța.

Min. 45: Centrare în careului Farului, Aioani iese greșit și ratează intercepția, mingea ajunge la Țicu, dar șutul acestuia la colțul lung se duce pe lângă poartă.

Min. 44: Huja șutează tare de la peste 20 de metri, Aioani scapă mingea în față, însă niciunul dintre atacanții Petrolului nu este pe fază pentru a împinge balonul în plasă.

Min. 43: Louis Munteanu șutează puternic de la peste 25 de metri, mingea se duce puțin pe lângă bară.

Min. 41: Kiki șutează pe lângă poartă de la marginea careului mare.

Min. 35: GOOOL FARUL! Alibec primește o minge în colțul careului mare și înscrie cu un șut senzațional pe lung, mingea ducându-se direct în vinclu.

Min. 31: Țicu șutează peste poartă din mijlocul careului constănțean.

Min. 11: GOOOL FARUL! Gazdele pierd ușor o minge în preajma propriului careu, mingea ajunge la Alibec, care înscrie cu un șut la colțul lung din 7-8 metri.

Min. 6: Irobiso reia cu capul peste poartă, după o centrare a lui Țicu.

Min. 1: A început partida.

16-09-2022
16:49

Echipele de start la Petrolul - Farul

Echipele de start la meciul Petrolul – Farul.

  • Petrolul: Vâlceanu – Meijers, Tamaș, Huja – Borța, Dumitriu, Seto, Jair, Țicu – Irobiso, Ivanovski. Rezerve: Moroz – Velisar, Pashov, Cebotaru, M. Bratu, Cioiu, Manzala, Grozav, A. Olaru. Antrenor: Nicolae Constantin.
  • Farul: Aioani – Benzar, Larie, M. Popescu, Kiki – Artean, Băluță, Grameni – Pitu, Alibec, L. Munteanu. Rezerve: Buzbuchi – Borza, Sîrbu, Grobry, Casap, Sali, Moldoveanu, Corinus, Andronache. Antrenor: Gheorghe Hagi.

Meciul Petrolul – Farul are loc vineri, 16 septembrie, cu începere de la ora 21:00, în cadrul etapei a 11-a din SuperLiga. Este o confruntare de podium între prahoveni, ocupanții locului 4 cu 17 puncte, și liderul din Dobrogea, cu 21 de puncte. Farul are patru victorii și un eșec în ultimele cinci etape iar Petrolul trei succese, un egal și o înfrângere.

Unde se joacă meciul Petrolul – Farul, în etapa a 11-a din SuperLiga

Confruntarea Petrolul – Farul are loc vineri, 16 septembrie, de la ora 21:00, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, în etapa a 11-a din SuperLiga. La Ploiești, mereu este o atmosferă frumoasă la meciurile „lupilor galbeni”, pentru că vin cel puțin zece mii de spectatori, în special la partidele cu echipe de top.

ADVERTISEMENT

Fanii prahovenilor sunt recunoscuți pentru modul în care încurajează echipa și pentru coregrafiile realizate, dar, din păcate, și pentru destul de multele ieșiri în decor cu suporterii echipelor adverse. Ce e drept, mai mult la meciurile jucate în deplasare decât la cele de pe teren propriu… Cum Farul e liderul și practică un fotbal frumos, de atac, e de așteptat ca vineri seară să fie multă lume în tribune.

Cine transmite la TV partida Petrolul – Farul

Partida Petrolul – Farul se joacă vineri, 16 septembrie, de la ora 21:00, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, în etapa a 11-a din SuperLiga. Ea va putea fi urmărită pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 șiPrima Sport 1. O mai puteți viziona și dacă veți alege opțiunea de a intra pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Ploiești, vineri, 16 septembrie, este o zi cu cer variabil, cu dese momente când va fi acoperit, dar cu toate acestea cu șanse foarte reduse de precipitații. La amiază, maxima va fi de 30 de grade, dar va coborî la ora jocului până la 21 de grade, o scădere semnificativă.

Cel mai bun arbitru din România la acest moment, Istvan Kovacs din Carei, a fost desemnat să conducă acest meci.

ADVERTISEMENT

Ce jucători lipsesc din întâlnirea Petrolul – Farul

Petrolul a oprit în ultimele secunde ale prelungirilor, la Mediaș, etapa trecută, pierzând cu 1-2 în fața lui Hermannstadt meciul noilor promovate, o serie de șapte partide fără eșec. Acum, are în față o formație extrem de ofensivă, învinsă doar o dată afară, acel rocambolesc 3-4 de la Turnu Severin în fața Universității Craiova, după ce echipa lui Gică Hagi a condus la două lumgimi.

La acest meci, Petrolul nu se poate baza încă pe experimentatul Costică Budescu, în mare progres cu recuperarea după operația de ligamente, iar vârful macedonean Mirko Ivanovski, suspendat trei etape după meciul cu Chindia, a pierdut locul în fața nigerianului Irobiso. În rest, Nae Constantin merge pe mâna formulei de joc tradițională, cu Tamaș punct central în defensivă. La Farul, refacerea lui Dennis Alibec a sporit mult forța de atac a marinarilor.

ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul Petrolul – Farul

Pentru casele de pariuri, Farul este echipa care pornește favorită în această partidă, deși este echipa vizitatoare. 2,15 este cota la victorie a dobrogenilor, una simțitor diferită față de cea primită de Petrolul, care are nu mai puțin de 3,95 dacă va reuși să infirme toate pronosticurile. 1,65 este cota pentru ca prahovenii să marcheze în poarta lui Aioani.

Sub actuala componență, a unui Farul renăscut prin simbioza dintre echipa tradițională a Constanței, din Liga 2, și Viitorul, clubul lui Gică Hagi, cele două echipe nu s-au mai întâlnit, prahovenii activând sezonul trecut la nivel de Liga 2. Ultimul meci Petrolul – Farul la nivel de primă divizie datează din 2004 și s-a încheiat nedecis, 2-2.

ADVERTISEMENT