Sport

Petrolul – FC Hermannstadt 2-0, în etapa 25 din SuperLiga. „Lupii” mușcă din nou, sibienii simt fiorul retrogradării. Cum arată clasamentul

Schimbarea antrenorului a fost de bun augur pentru Petrolul, care s-a impus clar cu 2-0 în fața lui Hermannstadt la debutul lui Florin Pârvu pe banca tehnică.
13.02.2023 | 21:40
Petrolul  FC Hermannstadt 20 in etapa 25 din SuperLiga Lupii musca din nou sibienii simt fiorul retrogradarii Cum arata clasamentul
Petrolul a avut o primă repriză excelentă în fața lui Hermannstadt. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
13-02-2023
20:02

Cum arată clasamentul din SuperLiga după Petrolul – FC Hermannstadt 2-0

După 3 înfrângeri consecutive în 2023, care au dus la plecarea antrenorului Nicolae Constantin, Petrolul a regăsit gustul succesului la primul meci cu Florin Pârvu pe banca tehnică. „Lupii galbeni” și-au adus aminte de prestațiile din prima parte a campionatului, care i-au dus pe loc de play-off, și s-au impus clar în fața lui Hermannstadt, cu un 2-0 care nu lasă loc de nicio interpretare.

Sibienii, în schimb, sunt de nerecunoscut. Echipa care băga spaima în granzii SuperLigii anul trecut nu se regăsește deloc, iar penalizarea de 9 puncte pare că le-a turnat plumb în picioare jucătorilor. Dintr-o candidată la un loc în Top 6, formația lui Măldărășanu a căzut pe loc de baraj, iar dacă va continua cu asemenea evoluții perspectivele nu sunt cele mai bune.

SuperLiga
Clasament SuperLiga
13-02-2023
18:01

Petrolul - FC Hermannstadt 2-0 (Jair 15, Irobiso 45)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+6: Fluier final. Petrolul câștigă cu 2-0 și obține primele puncte din 2023.

Min. 75: Leitner reține cu siguranță șutul lui Opruț de la 20 de metri.

Min. 56: Irobiso are un conflict cu Bejan, ambii jucători văd cartonașul galben, dar cum pentru ploieștean era al doilea a fost eliminat.

Min. 45: GOOOL Petrolul! Budescu execută excelent lovitura de colț, Irobiso reia cu capul din 6 metri, Letica reușește să respingă, însă arbitrul Adrian Cojocaru consideră că mingea depășise linia porții și acordă gol.

Min. 44: Jair prinde un șut fabulos din vole, de la peste 30 d emetri, Letica respinge greu de sub bară în corner.

Min. 30: Jair reia cu capul din centrul careului pe lângă poartă, după o centrare a lui Budescu.

Min. 15: GOOOL Petrolul! Bejan pierde o minge în postură de ultim apărător în fața lui Irobiso, acesta îl deschide excelent pe Jair, care scapă singur cu Letica și înscrie cu un șut plasat de la marginea careului.

Min. 7: Popescu șutează slab de la marginea careului, iar Leitner reține cu siguranță.

Min. 1: A început partida.

13-02-2023
17:08

Echipele de start la Petrolul - FC Hermannstadt

Au apărut echipele de start la Petrolul – FC Hermannstadt.

Petrolul: Leitner – Borta, Pashov, Meijers, Felix Mathaus, Țicu – Jair, Seto, Grozav – Irobiso, Budescu. Rezerve: Vâlceanu, Doua, Achim, Dumitriu, Purtic, Bratu, Tucaliuc, Moldoveanu, Rădulescu. Antrenor: Florin Pîrvu

FC Hermannstadt: Letica – Butean, Bejan, Ene, Opruț – Mino, Biceanu – Balaure, Petrescu, Popescu – Paraschiv. Rezerve: Muțiu, Etienne, Antoche, Iancu, Oroian, Limaj, Bărbuț, Buhăcianu, Babic. Antrenor: Marius Măldărășanu

Meciul Petrolul – FC Hermannstadt are loc luni, 13 februarie, cu începere de la ora 20:00, în cadrul etapei a 25-a din SuperLiga. Este partida echipelor cu mari probleme financiare, prahovenii aflați chiar în situație disperată. Nici sibienii nu stau mai bine, pentru că din cauza datoriilor au fost penalizați cu 9 puncte, pe care le-au pierdut definitiv, deoarece apelul la TAS le-a fost respins.

Unde se joacă meciul Petrolul – FC Hermannstadt, în etapa 25 din SuperLiga

Confruntarea Petrolul – FC Hermannstadt se desfășoară luni, 13 februarie, de la ora 20:00, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, în etapa 25 din SuperLiga. Petrolul a pierdut toate meciurile jucate în 2023, ultimul chiar la scor de proporții la Botoșani, unde a încasat cinci goluri, motiv care l-a determinat pe antrenorul Nicolae Constantin să își înainteze demisia.

ADVERTISEMENT

Meciul cu FC Hermannstadt va fi primul pentru Florin Pârvu în calitate de antrenor principal al ploieștenilor, el fiind și rudă cu antrenorul demisionar. Ultimele vești din tabăra petrolistă vorbesc despre un interes concret al omului de afaceri Nicolae Bara, stabilit în Austria, pentru preluarea clubului, dar nu a demarat nimic oficial.

Cine transmite la TV partida Petrolul – FC Hermannstadt

Partida Petrolul – FC Hermannstadt se joacă luni, 13 februarie, de la ora 20:00, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, în etapa 25 din SuperLiga și va putea fi urmărită în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Luni, 13 februarie, la Ploiești vom avea o zi cu cer permanent senin, soarele nu va pleca până la apus niciun minut de pe cer, deci nu va exista nici cea mai mică amenințare de precipitații care ar avea impact mare negativ asupra gazonului. Temperatura va fi la ora amiezii de 6 grade, iar la ora partidei poate coborî până la 1 grad sau chiar la 0 grade. Adrian Cojocaru din Galați este arbitrul acestui meci.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea Petrolul – FC Hermannstadt

Petrolul este într-o situație limită și este posibil ca din zi în zi să apară cereri de a fi declarați liberi de contract din partea mai multor jucători, cu preponderență cei străini, întrucât nu au mai primit salariile și primele care li se cuveneau de mai bine de trei luni. Fundașul central Marian Huja este singurul absent pentru antrenorul Florin Pârvu.

ADVERTISEMENT

Lucrurile stau mult mai bine în plan financiar la FC Hermannstadt, deși echipa nu a putut rezolva la TAS problema celor 9 puncte penalizare, așa încât va rămâne cu această piatră de moară care o duce în zona periculoasă din subsol, în locul luptei pentru play-off. Fundașul Stoica și mijlocașul Alhassan rămân indisponibili pentru Marius Măldărășanu.

Cote la pariuri la jocul Petrolul – FC Hermannstadt

Pentru casele de pariuri, este un meci foarte echilibrat cel de la Ploiești. Poate că dacă am fi vorbit despre Petrolul din toamnă, prahovenii ar fi primit statut de favoriți. Așa, între două echipe care sunt clar pe o pantă descendentă, oaspeții au un imperceptibil avantaj la victorie – 2,75 față de 2,90 pentru Petrolul. Șansă dublă „1X” are cotă 1,45, iar șansă dublă „X2” cotă 1,40 și la fel este și la goluri marcate de fiecare echipă.

ADVERTISEMENT

Nu există decât un singur meci la Ploiești între cele două echipe, care a avut loc în aprilie 2022 în Liga 2 și s-a încheiat fără goluri. Petrolul a mai scos un egal în deplasare tot în Liga 2 în același an și a pierdut de două ori la Sibiu, ultima dată chiar în acest sezon, cu scorul de 2-1, goluri Seto și Stoica în ultimul minut respectiv Irobiso.

ADVERTISEMENT