Sport

Petrolul își asumă vina pentru că CCA nu a făcut instructajul VAR: ”A fost un scurt-circuit de comunicare”

Oficialii clubului Petrolul Ploiești au recunoscut că șefii de la CCA nu au au nicio vină pentru faptul că jucătorii nou-promovatei nu au beneficiat de instructaj VAR.
21.07.2022 | 16:28
Petrolul isi asuma vina pentru ca CCA nu a facut instructajul VAR A fost un scurtcircuit de comunicare
Oficialii clubului Petrolul Ploiești au recunoscut că șefii de la CCA nu au au nicio vină pentru faptul că jucătorii nou-promovatei nu au beneficiat de instructaj VAR. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

La finalul înfrângerii cu FC Voluntari, din prima etapă din SuperLiga, antrenorul Nae Constantin s-a plâns de faptul că nimeni nu a venit să le explice cum funcționează sistemul de arbitraj video.

CCA nu are nicio vină că Petrolul nu a beneficiat de instructaj VAR

În ciuda nemulțumirii venite din partea tehnicianului ”lupilor galbeni”, președintele clubului Petrolul, Costel Lazăr, a recunoscut faptul că CCA nu are nicio vină pentru lipsa instructajului de dinaintea sezonului.

ADVERTISEMENT

”A existat o solicitare din partea domnului Alexandru Deaconu, manager de proiect VAR în România, către conducerea clubului pentru stabilirea unei întâlniri în care jucătorilor și staff-ului tehnic să li se prezinte noutățile apărute în contextul folosirii tehnologiei VAR.

Însă, date fiind unele schimbări survenite în ciclul de pregătire săptămânal al echipei și, în același timp, din cauza unui scurt-circuit de comunicare, pe care îl recunoaștem și ni-l asumăm, existent între conducerea clubului și staff-ul tehnic pe marginea acestui subiect, s-a omis perfectarea acestei întâlniri înainte de primul joc oficial al noului sezon.

ADVERTISEMENT

Salutăm introducerea sistemului VAR în România, un lucru cât se poate de benefic și care, fără doar și poate, va contribui la creșterea nivelului fotbalului românesc”, a declarat Costel Lazăr, pentru site-ul oficial al clubului.

Victoria ilfovenilor a venit după un penalty contestat

Meciul Petrolul Ploiești – FC Voluntari 0-1 a avut nevoie de două intervenții majore ale sistemului VAR, ambele analizate împotriva formației prahovene și care au stârnit vehemența jucătorilor pregătiți de Nae Constantin.

ADVERTISEMENT

Vel mai controversat moment s-a petrecut în minutul 88 al partidei. Atunci, la o minge aruncată în careul gazdelor, arbitrul George Găman a considerat că Gabriel Tamaș l-a lovit cu cotul în săritură pe Igor Armaș, a acordat penalty și cartonaș galben fundașului ploieștean.

Au urmat proteste virulente ale ”lupilor galbeni”, care i-au reproșat centralului nu atât acordarea loviturii de pedeapsă, cât faptul că nu se duce la monitor să se convingă dacă are dreptate sau nu.

ADVERTISEMENT

”De ce nu te duci să te uiți la fază?”, i-a strigat Tamaș, însă încercările sale au rămas fără ecou. Găman nu și-a schimbat decizia inițială, iar după patru minute de parlamentări, Daniel Florea a transformat lovitura de la 11 metri și a adus trei puncte mari în contul echipei sale.

VAR-ul a anulat și un gol Petrolului în prima repriză

Penalty-ul acordat lui FC Voluntari în minutele de final nu a fost singura fază dubioasă a partidei. A mai existat una în prima repriză, tranșată de VAR tot în defavoarea gazdelor. Este vorba de un gol marcat de Dumitriu, care a fost anulat mai apoi de George Găman după ce a vizionat faza pe monitorul de control.

Centralul craiovean a considerat că Mirko Ivanovski, care se afla în ofsaid în momentul șutului expediat de Dumitriu, influența faza și îl împiedica pe portarul Mihai Popa să intervină, iar prin urmare a anulat golul.

ADVERTISEMENT
Tags: