Sport

Petrolul și-a luat vârf. Fostul atacant al lui Dinamo a semnat până la vară. Update Exclusiv

Petrolul Ploiești se întărește în atac. Christian Irobiso a revenit alături de "lupi" fiind împrumutat până în vară de la Al Ula, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.
25.01.2024 | 15:49
Petrolul sia luat varf Fostul atacant al lui Dinamo a semnat pana la vara Update Exclusiv
Petrolul și-a luat atacant. Fostul atacant al lui Dinamo semnează până la vară. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
25-01-2024
13:55

Petrolul a oficializat împrumutul lui Irobiso

Așa cum FANATIK a anunțat încă de acum 2 zile, Petrolul Ploiești l-a adus sub formă de împrumut de la Al Ula pe atacantul Christian Irobiso.

Nigerianul a plecat în septembrie de la formația prahoveană, după ce formația din liga a doua din Arabia Saudită a plătit 125.000 de euro pentru achiziționarea sa. În 2022, Irobiso a jucat pentru Dinamo în sezonul în care ”câinii” au retrogradat din SuperLiga.

”Bine ai revenit, Christian Irobiso! FC Petrolul Ploiești a ajuns la un acord cu Al-Ula pentru împrumutul atacantului nigerian Christian Irobiso, până la finalul actualei stagiuni! În vârstă de 30 de ani, Irobiso revine la echipa noastră după 5 luni petrecute în Arabia Saudită, timp în care a înscris de 6 ori.

Jucătorul de profil ofensiv a evoluat în 38 de meciuri pentru Petrolul, marcând 10 goluri, 3 dintre ele chiar în actuala ediție de campionat! Îți dorim mult succes și multe realizări în echipa lupilor galbeni!”, se arată pe pagina de Facebook a grupării ploieștene.

Petrolul Ploieşti visează la play-off după victoria din prima etapă a anului, scor 1-0 cu Dinamo. “Lupii” continuă mişcările şi pe piaţa transferurilor şi au reuşit împrumutul unui atacant pe care l-au vândut în septembrie.

Petrolul și-a luat atacant. Fostul atacant al lui Dinamo semnează până la vară

Din informaţiile FANATIK, Christian Irobiso se întoarce la Petrolul Ploieşti. El a fost împrumutat până în vară de la Al Ula, din Arabia Saudită, club care a plătit 125.000 de euro pentru transfer, în toamnă.

ADVERTISEMENT

Chiristian Irobiso a evoluat în anul 2022 şi la Dinamo. A fost unul dintre jucătorii din lotul “câinilor” în momentul în care clubul a retrogradat în Liga II. Apoi, a făcut pasul la Petrolul Ploieşti, unde a evoluat timp de un sezon.

Petrolul l-a vândut în septembrie la Al Ula, în Arabia Saudită, pentru 125.000 de euro. Doar patru luni mai târziu, Irobiso se întoarce sub formă de împrumut la Ploieşti, acolo unde va încheia sezonul.

ADVERTISEMENT

Irobiso are trei goluri în acest sezon

Christian Irobiso a prins patru meciuri în acest sezon din SuperLiga şi a reuşit să înscrie de trei ori. Ultimul meci în tricoul Petrolului Ploieşti a fost pe 18 august 2023, câştigat cu 4-3 de echipa lui Pârvu.

Atunci, atacantul a reuşit două goluri. Petrolul îi are pe postul de atacant central pe Mihai Roman II şi Iustin Răducan, fiul lui Narcis Răducan. Venirea lui Irobiso acoperă un post vulnerabil pentru Eugen Pârvu.

ADVERTISEMENT

Acţionarii turci sunt aşteptaţi la echipă

La Petrolul Ploieşti ar putea apărea schimbări şi în acţionariat. Oamenii de afaceri turci Serhan Cetinsaya, vicepreședinte la Beșiktaș până vara trecută, și Serhat Guven, fost vicepreședinte al lui Trabzonspor sunt interesaţi de preluarea echipei.

Din informaţiile FANATIK, cei doi oameni de afaceri turci vor contribui cu părți egale la investiția pe care o vor face la formația ploieșteană. Ambiţiile sunt mari la Petrolul, turcii având ca obiectiv revenirea echipei în cupele europene din sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

În primă fază, dacă actele se vor semna şi oamenii de afaceri vor intra în acţionariat, turcii vor pompa 3 milioane de euro la club. Marian Copilu şi Claudiu Tudor vor rămâne în club dacă Cetinsaya şi Guvern vor prelua clubul.

  • 30 de ani are Christian Irobiso
  • 125.000 de euro a încasat Petrolul pentru transferul lui Irobiso la arabi
ADVERTISEMENT