Sport

Pierderi financiare uriașe pentru PSG. Spaniolii, acuzații dure la aflarea bilanțului: ”Trăiesc într-o lume paralelă”

Deși este unul dintre cele mai bogate cluburi din lume, PSG a înregistrat pierderi financiare uriașe în ultimul sezon. Cu toate acestea, stabilitatea nu este afectată.
20.06.2022 | 15:25
Pierderi financiare uriase pentru PSG Spaniolii acuzatii dure la aflarea bilantului Traiesc intro lume paralela
Deși este unul dintre cele mai bogate cluburi din lume, PSG a înregistrat pierderi financiare uriașe în ultimul sezon. Cu toate acestea, stabilitatea nu este afectată. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Șefii fotbalului spaniol au acuzat în dese rânduri că parizienii, la fel ca și Manchester City, sunt o grupare-stat și acest lucru nu este loial față de adversari și chiar au depus o plângere la FIFA.

PSG a înregistrat pierderi financiare exorbitante

Conform ultimului bilanț economic, PSG a înregistrat pierderi financiare în valoare de 224.000.000 de euro la finalul actualului sezon și acestea ar putea ajunge chiar la 300 de milioane de euro peste un an.

ADVERTISEMENT

”PSG trăiește într-o lume paralelă. Neatinsă de probleme și cheltuieli, imună la pierderile de sute de milioane. Situația ar putea fi mai proastă pentru anul 2023, atunci când va intra în vigoare maxi-contractul semnat de Kylian Mbappe.

Starul va primi un salariu net de 50 de milioane de euro pe an în cele trei sezoane cât va mai juca la PSG, plus un bonus la semnătură de 100.000.000 de euro. O criză mortală pentru aproape orice club, dar care nu afectează gruparea cu sediul la Paris, dar administrată din Qatar”, scrie cotidianul spaniol Marca.

ADVERTISEMENT

Acesta este al doilea an încheiat în pierdere de PSG, după ce în sezonul 2019-202o a închis cu un deficit de 124.000.000 de euro. Ultimul sezon pe plus a fost în 2018-2019, atunci când s-a raportat un câștig de 27,6 milioane de euro.

Al-Khelaifi vrea să îndrepte balanța prin vânzarea de jucători

În acest context, oficialii de la PSG încearcă să vândă o parte din jucători pentru a reechilibra balanța. Pablo Sarabia, Rafinha, Kalimuendo, Areola și Sergio Rico sunt jucători care vor pleca de pe Parc des Princes. Singurul de neatins la mijlocul terenului este Marco Verratti, în rest orice jucător poate pleca.

ADVERTISEMENT

Este adevărat că argentinianul Leandro Paredes este foarte aproape de a-și prelungi înțelegerea, însă în cazul unei oferte bune PSG nu ar ezita să se despartă de el, chiar dacă este cel mai bun prieten al lui Leo Messi.

Mauro Icardi este un alt nume care cântărește greu în bilanţul clubului. Atacantul a costat peste 50 de milioane de euro și are un salariu prea mare pentru un fotbalist care a avut un sezon mai mult decât discret. Și tot la salarii mari și prestații mediocre se încadrează și olandezul Georginio Wijnaldum.

ADVERTISEMENT

PSG se pregătește de alte cheltuieli uriașe

Cu toate acestea, se pare că aceste dezechilibru economic nu este o problemă pentru PSG. După ce i-a prelungit contractul lui Mbappe și l-a cumpărat definitiv pe Nuno Mendes, Vitinha este la un pas să ajungă de la Porto, iar Renato Sanches de la Lille sau Milan Skriniar de la Inter sunt jucători aflați și ei pe lista de achiziții.

”Pentru Vitinha vorbim de 40 de milioane de euro, Renato Sanches este în jur de 20 de milioane de euro, iar Inter cere peste 80 de milioane de euro pentru Skriniar. Cifre foarte mari, dar gestionabile pentru un club care trăiește la marginea realității”, mai scriu jurnaliștii spanioli.

Parizienii se pregătesc să-l demită pe antrenorul Mauricio Pochettino, o altă cheltuială importantă, și în locul acestuia va fi numit Christophe Galtier, actualul tehician al lui OGC Nice, după ce au fost refuzați de Zinedine Zidane.

ADVERTISEMENT