ADVERTISEMENT
News

PNL și PSD, scăderi în sondaje. Pro România, cea mai mare creștere

Autor: Traian Terzian | 29.05.2020 | 15:19
PNL și PSD, scăderi în sondaje. Pro România, cea mai mare creștere
Principalele formațiuni politice din România, PNL și PSD, au înregistrat scăderi în sondaje pe timpul pandemiei de coronavirus. Sursă foto: INQUAM Photos George Calin

Principalele formațiuni politice din România, PNL și PSD, au înregistrat scăderi în sondaje pe timpul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

PNL și PSD, scăderi în sondaje

Potrivit unui sondaj realizat de IMAS la comanda Europa FM, PNL și PSD au scăzut în opțiunile de vot ale cetățenilor față de luna trecută, dar rămân primele două partide ale țării.

Aflați la guvernare în această perioadă extrem de dificilă, liberalii au înregistrat o scădere de 0,4 procente și se află acum la 32,6% din opțiunile de vot pentru alegerile parlamentare, față de 33% luna trecută.

ADVERTISEMENT

PSD, principalul partid de opoziție scade și mai mult, fiind creditat cu 23 la sută din opțiuni, față de 24,8% în aprilie. Această scădere vine pe fondul disensiunilor din partid, președintele interimar Marcel Ciolacu fiind tot mai contestat de o parte dintre colegi.

ALDE și PMP, sub pragul electoral

În schimb, Pro România înregistrează o creștere semnificativă, de 3 puncte procentuale, fiind plasat la 11,2 la sută. Partidul lui Victor Ponta avea 8,2% luna trecută și e în creștere continuă din ianuarie, când era creditat cu doar 3,8 procente.

ADVERTISEMENT

Și Uniunea Salvați România (USR) înregistrează o creștere ușoară, fiind cotat cu 11,6 la sută, după ce în aprilie avea 10,8%. Plus e creditat cu 5,1 la sută, la fel ca luna trecută, iar UDMR scade la 5,1%, de la 5,5%.

În schimb, ALDE (4,2%, în scădere de la 4,4%) și PMP (3,7%, în urcare de la 3,4%) sunt sub pragul electoral. Sondajul a fost realizat de IMAS în intervalul 8-27 mai, pe un eșantion de 1.010 persoane și are o marjă de eroare de 3,1 la sută.

ADVERTISEMENT

Un alt sondaj, realizat de Inscop în perioada 15-20 mai la comanda Pro România, arată că, deși a pierdut puncte importante pe timpul crizei provocate de coronavirus, PNL păstrează un avans liniștitor față de PSD.

De notat este faptul că aproape 79% dintre respondenți au declarat că economia României va fi afectată în mare sau foarte mare măsură de epidemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!