Sporturi

Povestea de Hollywood a lui Tom Brady! A câștigat al 7-lea titlu și nu vrea să se oprească

20.03.2021 | 19:18
Povestea de Hollywood a lui Tom Brady A castigat al 7lea titlu si nu vrea sa se opreasca
ADVERTISEMENT

Tom Brady a câştigat al 7-lea titlu în NFL la 43 de ani, mai multe decât orice… echipă şi a spart toate recordurile din fotbalul american. Povestea de viaţă a lui Brady pare desprinsă din filmele americane. Însă nici cei mai mari regizori nu se puteau gândi la un scenariu aşa cum s-a derulat cariera jucătorului de fotbal american. La 43 de ani, Tom Brady a lăsat, după 20 de sezoane!, New England Patriots şi s-a mutat în cealaltă conferinţă, la Tampa Bay Buccaneers.

Contestatarii starului au stat la cotitură şi abia au aşteptat decăderea „Zeului”, care a plecat la o echipă nouă, cu un antrenor nou şi cu un sistem de joc complet diferit faţă de „dinastia” Patriots. Mulţi experţi din fotbalul american considerau că Brady fără Patriots, echipă care şi-a croit sistemul în jurul lui, nu va mai fi la fel.

ADVERTISEMENT

Avea să fie, însă, invers. Patriots a ratat play-off-ul, în timp ce Tom Brady a câştigat titlul la primul său sezon cu noua echipă. Fotbalul american a fost la un pas de a nu-l avea pe Tom Brady, care în noaptea draftului NFL din anul 2000 a fost mai aproape să devină… agent de asigurări decât jucător profesionist!

Al 199-lea jucător ales: „Mă gândeam că nu mai trebuie să fiu un agent de asigurări, înțelegi?”

Tom Brady nu a excelat la nicio categorie în draftul din 2000. Speranțele erau mari în familia lui înainte de draft. Părinții lui erau realiști și sperau ca fiul lor să prindă un loc în a doua sau, poate, a treia rundă din draft:

ADVERTISEMENT

„Tot spuneau la televizor numele altor jucători pe posturi de quarterback și am rămas mască. Am fost aiuriți. Fiecare nume care era strigat ne acutiza starea de rău. Devenea încet, încet un adevărat coșmar”, își amintește Tom Brady Sr. într-un documentar ESPN.

Chad Pennington, Giovanni Carmazzi, Chris Redman, Tee Martin au fost aleși… Și lista tot continua…. În cele din urmă, în runda a șasea, Tom Brady a fost al 199-lea jucător draftat de New England Patriots. Chiar dacă foarte jos, Brady și-a găsit un angajament și era ca o ușurare:

ADVERTISEMENT

„Când cei de la Patriots m-au ales, eram foarte entuziasmat și mă gândeam că nu mai trebuie să fiu un agent de asigurări, înțelegi? Familia mea era acolo, eram foarte bucuroși. Și mulțumesc lui Dumnezeu am fost ales”, a povestit Brady.

New England i-a dat o șansă, Brady a profitat din plin

Meritul celor de la New England Patriots este că i-au dat o șansă adevărată lui Brady. Formația din regiunea Boston avea nu mai puțin de 4 jucători pe postul de quarterback și Brady era ultima variantă.

ADVERTISEMENT

Însă, au sacrificat un loc în echipă pentru el, în condițiile în care alte formații au doi sau maximum trei jucători pe acest post. La finalul sezonului de debut, Tom Brady a ajuns să fie opțiunea 2 pe postul de quarterback, în urma lui Drew Bledsoe, titularul de drept.

Iar, de atunci, ascensiunea a fost fulminantă. În al treilea meci din sezonul 2001 a fost ales în echipa de start și după câteva meciuri a început să strălucească. A fost un sezon de vis pentru o echipă care înregistra eșecuri pe bandă rulantă. Povestea de Hollywood a lui Brady era în derulare și în sezonul în care a fost titularizat pentru primele meciuri, New England Patriots s-a calificat în SuperBowl.

A transformat New England Patriots în cea mai de succes franciză din toate timpurile

Era primul SuperBowl din cariera lui Tom Brady, pe 3 februarie 2002, la mai puțin de doi ani de la momentul în care era ales pe poziția 199…. Iar New England a răsturnat toate calculele și a câștigat finala cu LA Rams, 20-17, după prelungiri, Brady fiind ales MVP-ul din Superbowl, cel mai tânăr din istorie.

A petrecut 19 ani la New England Patriots, pe care a transformat-o în cea mai de succes franciză din istoria fotbalului american. Fără trofeu până la Tom Brady, New England a reușit în acest interval să câștige 6 titluri și să joace într-un total de 9 meciuri de SuperBowl.

O nouă aventură la… 42 de ani! SuperBowl în primul sezon cu Buccaneers

Pentru Tom Brady, povestea la New England Patriots s-a încheiat la început de 2020. Însă nu și cariera. Quarterback-ul a semnat, la 42 de ani, cu Tampa Bay Buccaneers. După ce a jucat „o viață” la Patriots, Brady a schimbat echipa și conferința… La 42 de ani! Când unii sunt bunici! Iar povestea de succes continuă.

Mulți specialiști îi prevedeau declinul lui Brady după plecarea din franciza Patriots, însă lucrurile au stat fix pe dos. New England a avut un sezon mizerabil fără Brady și nu a prins play-off-ul, în timp ce Tampa Bay Buccaneers a câştigat titlul, deşi la începutul sezonului nu i se dădea nicio şansă.

Povestea continuă pentru Tom Brady, care nu are planuri să se retragă. Are o viață perfectă, este căsătorit cu Gisele Bundchen, un model de renume mondial, au trei copii și o avere fabuloasă de 500 de milioane de dolari. La fel ca și în multe alte cazuri, viața bate filmul când vorbim de Tom Brady.

„Încă mai am imaginea lui Tom Brady coborând pe scările vechi ale stadionului Foxboro, cu o cutie de pizza sub braţ, când mi s-a prezentat: «Bună ziua, domnule Kraft». Era pe punctul să îmi spună cine e, dar i-am spus «Ştiu cine eşti, eşti Tom Brady. Alegerea noastră din runda a şasea». M-a privit în ochi şi mi-a spus «Sunt cea mai bună decizie pe care a luat-o vreodată această organizaţie». Se pare că avea dreptate”, Robert Kraft, patron New England Patriots

  • 44 de ani împlinește Tom Brady pe 3 august
  • 7 inele de campion are Tom Brady
ADVERTISEMENT