Sport

Premier League, etapa a 38-a. Patrick Vieira a scăpat de anchetă după ce a lovit un fan

Manchester City a câştigat al doilea titlu consecutiv de campioană a Angliei după 3-2 cu Aston Villa. "Cetăţenii" au fost conduşi cu 2-0 şi au întors scorul în cinci minute.
23.05.2022 | 19:15
Premier League etapa a 38a Patrick Vieira a scapat de ancheta dupa ce a lovit un fan
Managerul echipei Crystal Palace, Patrick Vieira, nu va fi anchetat de poliție după ce a lovit un fan la finalul meciului din deplasare cu Everton. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
23-05-2022
16:22

Vieira nu va fi anchetat după ce a lovit un fan

Managerul echipei Crystal Palace, Patrick Vieira, nu va fi anchetat de poliție după ce a lovit un fan la finalul meciului din deplasare cu Everton.

Conform The Athletic, poliția din Liverpool a anunțat că nici francezul, dar nici suporterul implicat în incident nu au dorit să depună o plângere oficială și nici nu au dorit să urmeze calea penală.

”Am lucrat cu clubul Everton FC pentru a aduna toate filmările CCTV disponibile şi am vorbit cu martorii. Ofiţerii au vorbit cu cei doi bărbaţi implicaţi şi a fost refuzată opţiunea de a depune o plângere oficială sau de a iniţia o urmărire penală”, se arată în comunicatul forțelor de ordine.

Poliția a închis cazul, însă există o anchetă în plan sportiv deschisă de către FA. În timpul incredibilei victorii a lui Everton, scor 3-2, care a asigurat menţinerea clubului în elită, mulţi suporteri au invadat terenul, iar antrenorul francez de la Palace, după ce a fost insultat de un suporter, l-a doborât cu o lovitură.

23-05-2022
13:55

Noul manager al lu Manchester United face echipa în jurul lui Cristiano Ronalod

Erik Ten Hag, noul manager al lui Manchester United a susținut prima conferință de presă în noua lui calitate. Olandezul l-a elogiat pe Cristiano Ronaldo și a mărturisit că portughezul este în planurile lui, dar că mai întâi trebuie să afle ce planuri de viitor are acesta.

”Cristiano poate să înscrie mult. Dar mai întâi trebuie să vorbesc cu el, înainte de a vorbi cu voi. Sunt încă în proces de analiză în ceea ce privește transferurile.

Nu mă gândesc la titlu în acest moment. Mă gândesc că acesta este un proiect și are nevoie de timp. Vrem să câștigăm fiecare meci. Mergem de la joc la joc și apoi vom vedea ce se va întâmpla”, a spus Ten Hag la conferința de presă.  

23-05-2022
12:14

Edison Cavani le-a arătat degetul mijlociu fanilor după ultimul meci la Manchester United

Atacantul uruguaian Edison Cavani a jucat, duminică, ultimul meci în tricoul lui Manchester United. Fotbalistul de 35 de ani, integralist în eșecul ”diavolilor” 0-1 la Crystal Palace, a fost huiduit de fani la ieșirea de pe stadion.

Sud-americanul nu și-a stăpânit frustrarea și le-a arătat degetul mijlociu suporterilor care i-au reproșat eșecul de pe Selhurst Park.

În cele două sezoane petrecute la Manchester United, Cavani a bifat 59 de meciuri și a marcat 19 goluri. Ultimul campionat a fost unul de coșmar pentru atacant. Mai mereu rezervă, acesta a prins doar 15 mciuri în Premier League, 7 ca titular, și a înscris doar două goluri.

23-05-2022
09:35

Liverpool l-a transferat pe Fabio Carvalho

FC Liverpool a început deja să se întărărească pentru sezonul viitor, după ce a ratat titlul în Premier League și l-a transferat pe atacantul portughez de 19 ani, Fabio Carvalho.

Jucătorul a început fotbalul la Benfica, însă s-a mutat cu familia în Anglia în urmă cu opt ani: „Carvalho a avut un rol-cheie în promovarea lui Fulham, înscriind 10 goluri și dând 8 assist-uri în cele 36 de meciuri jucate în Championship.

Un talent născut în regiunea Lisabonei, Carvalho și-a făcut debutul la naționala Under 21 a Portugaliei în luna martie a acestui an, după ce anterior a reprezentat Anglia la nivel de juniori”, a scris Liverpool pe site-ul oficial.

23-05-2022
06:46

Robin Olsen, victima bucuriei fanilor după victoria ”cetățenilor”

Portarul echipei Aston Villa a avut o prestație excelentă în duelul cu Manchester City, care a decis campioana în Premier League. Nordicul a făcut minuni între buturi, până la prima reușită a lui Gundogan.

Villa s-a prăbușit după reușita turcului, s-a impus cu 3-2 și a câștigat din nou titlul de campioană. Fani au invadat terenul la finalul jocului, iar Olsen a fost victima agresiunilor acestora.

Acesta a fost lovit în ceafă de unul dintre suporterii ”cetățenilor”. Foștii mari jucători, Gary Neville și Roy Keane, acum analiști TV, au condamnat ferm gestul suporterilor de a invada terenul.

 

”Ce se întâmplă? În ultimii 30 de ani am dat jos gardurile în fotbalul englez iar în 99 de cazuri din 100 fanii au respectat faptul că nu invadezi terenul, deoarece se bucură de un mediu sigur.

E clar că vin din ce în ce mai mulți copii la meciuri, mai multe femei, iar în ultimele săptămâni am avut acești idioți care nu doar că au intrat pe teren, dar au atacat jucători. Ce naiba fac?

Înțeleg faptul că au invadat terenul, deoarece City a câștigat titlul. Dar să ataci jucătorii echipei adverse, de unde vine asta? Ce se întâmplă? Este ridicol”, a reacționat Gary Neville.

22-05-2022
21:53

Reacţia lui Pep Guardiola după al patrulea titlu cu Manchester City

Pep Guardiola a câştigat al patrulea titlu de campion al Angliei cu Manchester City, dar a simţit nevoia să trimită câteva săgeţi spre Steven Gerrard, antrenorul lui Aston Villa.

“Îmi pare rău pentru suporterii lui Aston Villa astăzi. Ei nu au avut un antrenor, ci pe margine a stat un antrenor căruia i-a păsat mai mult de Liverpool decât de propria sa echipă.

Suntem niște legende. Când câștigi titlul în țara asta, de patru ori în cinci ani, este pentru că acești băieți sunt speciali, vom fi ținuți minte. Să câștigăm în fața suporterilor noștri este minunat”, a declarat Pep Guardiola.

22-05-2022
21:51

Reacţia lui Jurgen Klopp după ce a pierdut titlul cu Liverpool

Jurgen Klopp a pierdut un nou titlu în faţa lui Pep Guardiola, marele lui rival din perioada în care cei doi antrenau în Bundesliga, dar şi în Premier League, în ultimele sezoane. La finalul meciului cu Wolverhampton, antrenorul lui Liverool a avut o nouă declaraţie savuroasă.

Felicitări lui Manchester City și lui Pep Guardiola. Le mulțumesc celor de la Aston Villa și Wolverhampton pentru că au făcut meciuri pe cinste. Nu este rezultatul dorit. A fost un thriller. Nu știu exact scorurile, dar știu că Aston Villa avea două goluri avantaj. În acest moment, suntem dezamăgiți. Dacă ar fi fost 5-0 pentru City după 10 minute, ar fi fost doar un meci normal pentru noi.

N-am făcut nici noi cel mai bun meci, dar totul e ok. 92 de puncte este ceva absolut incredibil. Am vrut să câștigăm titlul, dar este în regulă. Să termin pe locul doi este povestea vieții mele. Nu poți face mai mult decât să dai absolut tot ce ai mai bun, iar băieții asta au făcut. Am ținut pasul până la capăt cu cea mai bună echipă din lume, este ceva de-a dreptul special. Vom încerca din nou sezonul următor”, a spus Jurgen Klopp.

22-05-2022
15:01

Manchester City a câştigat al doilea titlu consecutiv de campioană

  • Liverpool – Wolverhampton 3-1 (Mane 24, Salah 84, Robertson 89 / Neto 3) – “Cormoranii” au avut un gol anulat pentru ofsaid în minutul 50
  • Manchester City – Aston Villa 3-2 (Gundogan 76, 82, Rodri 78 / Cash 37, Coutinho 69)

 

Clasamentul FINAL în lupta la titlu


Restul meciurilor din etapa a 38-a

  • Leicester – Southampton 4-1 (Maddison 50, Vardy 74, Perez 81, 90+6 / Ward-Prowse 79-penalty)
  • Brighton – West Ham 3-1 (Veltman 51, Gross 80, Welbeck 90+2 / Antonio 41)
  • Brentford – Leeds United 1-2 (Canos 78 / Raphinha 56-penalty, Harrison 90+4)
  • Norwich – Tottenham 0-5 (Kulusevski 16, 64, Kane 32, Son 70, 76)
  • Arsenal – Everton 5-1 (Martinelli 26-penalty, Nketiah 31, Cedric 56, Gabriel 60, Odegaard 82 / van de Beek 45+3)
  • Crystal Palace – Manchester United 1-0 (Zaha 37)
  • Burnley – Newcastle 1-2 (Cornet 69 / Wilson 19-penalty, 60)
  • Chelsea – Watford 2-1 (Havertz 11, Barkley 90+1 / Gosling 87)
22-05-2022
14:20

Echipele de start în meciurile care vor decid titlul

Manchester City: Ederson – Stones, Fernandinho, Laporte, Cancelo – De Bruyne, Rodri, B. Silva – Mahrez, Jesus, Foden. Antrenor: Pep Guardiola.

Aston Villa: Olsen – Cash, Chambers, Mings, Digne – McGinn, Luiz, Ramsey – Buendia, Coutinho – Watkins. Antrenor: Steven Gerrard.


Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Konate, Robertson – Keita, Henderson, Thiago – Jota, Mane, Diaz. Antrenor: jurgen Klopp. Mohamed Salah este pe banca de rezerve.

Wolverhampton: Jose Sa – Boly, Coady, Gomes – Jonny, Dendoncker, Neves, Moutinho, Ait Nouri – Neto, Jimenez. Antrenor: Bruno Lage.

Meciurile etapei a 38-a

  • ora 18:00 Leicester – Southampton
  • ora 18:00 Brighton – West Ham
  • ora 18:00 Brentford – Leeds United
  • ora 18:00 Norwich – Tottenham
  • ora 18:00 Arsenal – Everton
  • ora 18:00 Crystal Palace – Manchester United
  • ora 18:00 Burnley – Newcastle
  • ora 18:00 Chelsea – Watford
  • ora 18:00 Liverpool – Wolverhampton
  • ora 18:00 Manchester City – Aston Villa
22-05-2022
12:25

Mizele ultimei etape din Premier League

Cea mai importantă miză a zilei, în ultima etapă din Premier League, este lupta la titlu. Manchester City – Aston Villa şi Liverpool – Wolverhampton sunt cele două meciuri care vor decide campioana României.

Calculele pentru titlul de campioană a Angliei

  • Manchester City ia titlul dacă o învinge pe Aston Villa, astfel că nu mai contează rezultatul din Liverpool – Wolverhampton
  • Manchester City ia titlul cu un egal în meciul cu Aston Villa dacă Liverpool obţine cel mult 1 punct cu Wolverhampton
  • Manchester City ia titlul cu o înfrâgere în meciul cu Aston Villa dacă Liverpool obţine cel mult 1 punct cu Wolverhampton (la egalitate de puncte, City are golaverajul mai bun)
  • Liverpool ia titlul dacă o bate pe Wolverhampton şi Manchester City obţine cel mult 1 punct cu Aston Villa

Locul 4, ultimul care duce în grupele Ligii Campionilor, este disputat de Tottenham şi Arsenal. Jucătorii lui Antonio Conte se deplasează pe terenul ultimei clasate, Norwich, în timp ce “tunarii” primesc vizita lui Everton.

A treia miză a zilei este locul 6, care aduce calificarea în grupele Europa League. Pentru această poziţie se luptă Manchester United şi West Ham. “Diavolii” vor juca la Crystal Palace, în timp ce londonezii merg la Brighton.

Ultima miză este evitarea retrogradării, unde Burnley şi Leeds United se luptă să rămână în Premier League. Primii joacă acasă cu Newcastle, în timp ce “The Whites” se deplasează la Brentford.

21-05-2022
13:50

Cristiano Ronaldo nu joacă în ultima etapă din Premier League

Cristiano Ronaldo va rata ultimul meci al sezonului la Manchester United, deplasarea de pe terenul lui Crystal Palace, de duminică, de la ora 18:00. Conform The Athletic, portughezul are din nou probleme la şold şi nu va fi inclus în lotul pentru partida din etapa a 38-a.

Nu este pentru prima oară când Cristiano Ronaldo are astfel de probeleme, după ce a ratat câte un meci, în ianuarie şi martie, din acelaşi motiv. În aceste condiţii, fotbalistul de 37 de ani încheie sezonul cu 24 de goluri în 39 de meciuri.

Manchester United este obligată să câştige meciul cu Crystal Palace dacă vrea să-şi păstreze locul 6, care duce în grupele Europa League. În caz contrar, “diavolii” ar putea să ajungă pe 7 şi ar juca în Conference League.

Duminică, 22 mai, de la ora 18:00, vor avea loc partidele etapei a 38-a din Premier League, ultima rundă din sezonul 2021-2022, care va stabili şi cine este campioană. La acest moment, Manchester City este lider, cu un punct avans peste Liverpool, ambele urmând a juca pe teren propriu, cu Aston Villa, respectiv Wolverhampton.

Programul meciurilor din etapa a 38-a din Premier League

Duminică, 22 mai

  • ora 18:00 Leicester – Southampton
  • ora 18:00 Brighton – West Ham
  • ora 18:00 Brentford – Leeds United
  • ora 18:00 Norwich – Tottenham
  • ora 18:00 Arsenal – Everton
  • ora 18:00 Crystal Palace – Manchester United
  • ora 18:00 Burnley – Newcastle
  • ora 18:00 Chelsea – Watford
  • ora 18:00 Liverpool – Wolverhampton
  • ora 18:00 Manchester City – Aston Villa
ADVERTISEMENT

Titlul în Premier League se decide în ultima etapă: Manchester City sau Liverpool, cine va fi regina?

Evident, toate privirile vor fi aţintite asupra ultimului asalt la coroana fotbalului englez. Manchester City joacă acasă cu Aston Villa, dar pe banca echipei din Birmingham se află o legendă a cormoranilor, Steven Gerrard, şi zeci de mii de fani The Reds i-au scris în aceste zile, rugându-l să dea totul pentru a scoate un egal pe „Etihad Park”.

Este clar că şi fără a fi rugat, Gerrard ar fi fericit să poată încurca pe Manchester City şi să ajute astfel la câştigarea la potou a titlului de către echipa la care a fost sute de meciuri căpitan în cariera de jucător. Însă şi oamenii lui Pep Guardiola sunt supermotivaţi pentru a nu rata şi acest obiectiv, când sunt atât de aproape de el, cum s-a întâmplat, incredibil, la Madrid, în returul semifinalei de Champions League, în faţa lui Real.

ADVERTISEMENT

Marea dilemă a lui Jurgen Klopp: să joace sau nu cu titularii contra lui Wolves?

Ambele aspirante la titlu sunt mari favorite, inclusiv la casele de pariuri, care au acordat cote de sub 1,20 la victorie, atât pentru Manchester ,cât şi pentru Liverpool. Problema este că Jurgen Klopp se va afla într-o mare dilemă. Să creadă până la capăt în minunea unui egal al lui Aston Villa pe Etihad Park şi să trimită cel mai bun unsprezece cu Wolves, ori să se gândească la finala Champions League şi să bage rezervele.

Manchester City are aceeaşi absenţi ca şi până acum, dintre care doar fundaşul central portughez Ruben Dias îl putem considera o pierdere importantă, Stones şi Walker, buni şi ei, putând fi însă înlocuiţi cu succes. Se aşteaptă însă ca trupa lui Guardiola să pună din primele minute presiune asupra careului lui Aston Villa, pentru a scurta cât se poate de mult timpul până la marcarea primului gol şi a deschide pârtia pentru titlul 4 din ultimele cinci sezoane.

ADVERTISEMENT

Liverpool va merge pe un atac din care sigur nu va lipsi jucătorul adus de la Porto, Luis Diaz, lângă care Klopp va decide pe cine va alătura, pe titularul senegalez Sadio Mane sau pe lusitanul Diogo Jota ori pe brazilianul Roberto Firmino.

Cine va ocupa locul 4 şi care va fi a treia retrogradată

În afara duelului la titlu, mai sunt de lămurit alte două aspecte. Cine va termina pe locul 4 şi aici perspectiva ca Tottenham, echipa lui Antonio Conte, să ia faţa lui Arsenal este foarte mare, pentru că „Spurs” are două puncte avans şi merge în ultima rundă la deja retrogradata Norwich.

ADVERTISEMENT

Iar ultima dilemă este ocupanta locului 18, retrogradabil, cu o imagine sumbră pentru fanii lui Leeds United, care doar după două sezoane sunt în mare pericol să îşi vadă din nou echipa căzând în Championship. Burnley şi Leeds United sunt la egalitate de puncte – 35, prima cu golaveraj superior jucând acasă cu Newcastle, în timp ce „albii” se vor deplasa la Londra, unde îi aşteaptă Brentford.

ADVERTISEMENT