Life

Preparatul interzis de Regele Charles al III-lea. Ce nu se mai gătește în bucătăria regală

Alimentul nepermis de Regele Charles al III-lea. Ce nu vrea Suveranul niciodată la masă, dar și care sunt mâncărurile pe care le adoră.
15.09.2022 | 19:27
Preparatul interzis de Regele Charles al IIIlea Ce nu se mai gateste in bucataria regala
Alimentul nepermis de Regele Charles al III-lea. Ce nu vrea Suveranul niciodată la masă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Majestatea Sa are un preparat pe care l-a interzis în urmă cu foarte multă vreme, încă din perioada în care era Prinț de Wales. Ce nu se gătește în bucătăria regală, dezvăluirea fiind făcută de un bucătar celebru.

Alimentul nepermis de Regele Charles al III-lea. Ce nu vrea Suveranul niciodată la masă

Regele Charles al III-lea are un aliment pe care nu-l permite în bucătăria regală. Suveranul nu va mânca niciodată ficat de rață sau de gâscă. Celebrul foie gras este o delicatesă la nivel mondial, dar nu este pe placul său.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată în urmă cu 14 ani, când Majestatea Sa le-a impus bucătarilor să nu cumpere și să nu gătească deloc acest preparat culinar. Alimentul de pe „lista neagră” nu se va afla în meniu nici de acum înainte.

Organizațiile pentru protecția animalelor din întreaga lume au apreciat această hotărâre pentru faptul că păsările sunt torturate și îndopate cu forța pentru a obține ficatul pregătit frecvent de bucătarii de pretutindeni.

ADVERTISEMENT

Regele Charles al III-lea, mâncăruri preferate

Regele Charles al III-lea savurează micul-dejun destul de târziu și nu ia niciodată prânzul. În jurul orei 13:00 preferă să facă o mică pauză și adoră să se plimbe. Majestatea Sa are, de altfel, numeroase mâncăruri preferate.

Fostul chef al familiei regale, Darren McGrady, a dezvăluit că ciupercile de pădure se numără printre cele adorate de Suveran, mai ales cele care se află direct pe domeniul de la Balmoral, unde a murit Regina Elisabeta a II-a.

ADVERTISEMENT

„Îi plac ciupercile de pădure, odată am cules de la Balmoral niște hribi extraordinar de gustoși, pe care i-am adus la Palatul Buckingham și i-am gătit”, a spus celebrul bucătar pe blogul personal.

De asemenea, Suveranul preferă și carnea organică de miel, iar în timpul vizitelor în România se delectează cu preparate săsești simple, de la ciorbe și tocănițe până la deserturi făcute în casă.

ADVERTISEMENT