Sport

Presa internațională, elogii pentru Real Madrid după ”remontada” din El Clasico. Primele reacții ale lui Xavi și Ancelotti

Succesul fantastic obținut de Real Madrid în El Clasico chiar pe Camp Nou a dat startul elogiilor pentru formația lui Carlo Ancelotti.
06.04.2023 | 01:07
Presa internationala elogii pentru Real Madrid dupa remontada din El Clasico Primele reactii ale lui Xavi si Ancelotti
Succesul fantastic obținut de Real Madrid în El Clasico chiar pe Camp Nou a dat startul elogiilor pentru formația lui Carlo Ancelotti. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

După ce au pierdut manșa tur pe Santiago Bernabeu, scor 0-1, ”galacticii” au învins Barcelona chiar la ea acasă cu 4-0, după o prestație de vis a celor doi atacanți de superclasă, Karim Benzema și Vinicius.

”Remontada” reușită de Real Madrid în El Clasico, salutată de presa internațională

Presa internațională nu a făcut rabat de cuvinte mari la adresa lui Real Madrid, după ”remontada” reușită în El Clasico, în manșa retur a semifinalelor din Cupa Spaniei și l-a ridicat din nou în slăvi pe Karim Benzema.

ADVERTISEMENT

”Cum poate să aibă Barcelona 12 puncte avans în campionat?”, este titlul ironic dat de Marca, cotidian ce apare la Madrid. ”Adevărata diferență este 0-4, nu cea de 12 puncte din La Liga. Este clar pentru toată lumea că Real Madrid este mai echipă decât Barcelona, la fel cum Ancelotti este mai antrenor decât Xavi”, a scris sursa citată.

Cealaltă mare publicație care apare în capitala Spaniei, As, a titrat: ”Madridul dansează până în finală”, și a continuat materialul astfel: ”Barcelona a fost sfâșiată de o echipă care știe mai bine decât oricare alta să se descurce în situații disperate”.

ADVERTISEMENT

Tristețe maximă în Catalunya

În tabăra catalană dezamăgirea a fost cruntă, chiar dacă jurnaliștii nu au scos încă la iveală criticile aspre pentru formația lui Xavi. ”Madridul îi dă o corecție dură Barcelonei pe Camp Nou”, este titlul dat de Mundo Deportivo.

”O victorie cu un hattrick al lui Benzema împotriva unei Barcelone care s-a prăbușit ușor într-o a doua repriză îngrozitoare în care nu a contat. Trecuseră mulți ani de când Madridul nu mai văzuse așa ceva. Este cea mai clară victorie a Madridului împotriva echipei catalane din ultimii ani. Și cea mai mare de pe Camp Nou”, au notat catalanii.

ADVERTISEMENT

Sub titlul ”Băutură amară pe Camp Nou”, publicația Sport scrie: ”Barca a făcut o primă repriză bună pe care Real Madrid a încheiat-o în avantaj cu golul lui Vinicius. Oamenii lui Xavi nu au apărut în repriza secundă, iar Benzema, cu un hattrick, și-a dus echipa în finala Cupei”.

Benzema, lăudat în toată Europa

Și marile publicații din afara Spaniei au salutat victoria categorică a Realului. ”Benzema exagerează, Ancelotti se bucură: Realul copleșește Barca pe Camp Nou și merge în finală”, este titlul din Gazzetta dello Sport. ”Blancos în format Champions răstoarnă 0-1 din prima manșă și se răzbună pe rivalii lor istorici”, au notat italienii.

ADVERTISEMENT

Francezii de la L’Equipe au titrat: ”Cu un hattrick de la Benzema, Real Madrid învinge Barca”, în timp ce englezii de la The Sun au scris: ”Băieții lui Ancelotti se revoltă pentru a ajunge în finala Cupei Spaniei”.

Xavi, recunoaște că situația este tensionată după acest eșec

Antrenorul Barcelonei, Xavi Hernandez, a încercat să găsească explicații pentru eșecul usturător și consideră că echipa sa a făcut o primă repriză foarte bună și nu merita să intre la pauză în dezavantaj.

”Cred că prima parte ar fi trebuit să fie în favoarea noastră. Este o înfrângere greu de digerat, foarte dură. Al doilea gol ne penalizează foarte mult. Sunt detalii. Cred că am avut o primă repriză foarte bună, dar nu am profitat de ea.

Am spus-o de multe ori, pentru mine Madrid este favorită. Este câștigătoarea Champions League, este o echipă puternică și asta s-a văzut astăzi. Cred că am încercat până la final să facem ceva, dar nu ne-a ieșit.

Rezultatul pare mult prea sever, dar fotbalul este creat din momente și noi nu am profitat de ale noastre. Este logic că este un moment fierbinte. E un Clasico, e un sentiment de impotență, de a nu fi în finală, de a nu lupta pentru trofeu”, a declarat Xavi.

Ancelotti a prevăzut finala cu Osasuna de acum două luni

De partea cealaltă, Carlo Ancelotti a dezvăluit unde s-a făcut diferența în victoria fantastică în fața Barcelonei și care a fost mutarea tactică pe care a gândit-o pentru a reușit ”remontada”.

”A fost un meci complet. Dacă nu îl faci complet, aici nu poți câștiga cu 4-0. În prima repriză am avut dificultăți la start, însă primul gol a schimbat dinamica întregului meci. Camavinga este foarte tânăr. Se află într-un moment foarte bun, fie ca mijlocaș central, fie ca fundaș lateral. Se obișnuiește. A jucat foarte bine.

Este un joc în care personalitatea și experiența este un aspect foarte important. În formație trebuie să amesteci energia lui Rodrygo, Valverde sau Camavinga, cu experiența lui Vini, Modric sau Kroos. Au făcut un joc spectaculos.

I-am spus în glumă lui Jagoba (n.r. – Jagoba Arrasate, antrenorul de la Osasuna) în februarie că vom juca finala. Abordarea a fost aceeași ca în precedentele dueluri, am schimbat doar interpretarea poziției lui Rodrygo. Micile detalii fac diferența. Am sărbătorit în vestiar pentru că este o provocare importantă să ajungem în finală”, a spus Ancelotti.

ADVERTISEMENT