Sport

Presa italiană, analiză după AC Milan – Inter 0-2: ”Dzeko+Mkhitaryan, Euroderby-ul aparține nerazzurrilor”. Ce spun Inzaghi și Pioli

Presa italiană a salutat victoria obținută de echipa lui Simone Ingazhi în AC Milan - Inter 0-2 și consideră că ”diavolul” are nevoie de o minune pentru a prinde finala.
11.05.2023 | 01:11
Presa italiana analiza dupa AC Milan  Inter 02 DzekoMkhitaryan Euroderbyul apartine nerazzurrilor Ce spun Inzaghi si Pioli
Presa italiană a salutat victoria obținută de echipa lui Simone Ingazhi în AC Milan - Inter 0-2 și consideră că ”diavolul” are nevoie de o minune pentru a prinde finala. Sursă foto: uefa.com
ADVERTISEMENT

”Nerazurrii” au avut un start de meci fantastic în care au marcat rapid prin Edin Dzeko și Henrikh Mkhitaryan, iar apoi au știut să gestioneze perfect avantajul luat și au devenit favoriți la calificarea în finala Champions League.

Presa italiană cu un ochi râde, cu altul plânge după AC Milan – Inter 0-2

La scurt timp după încheierea meciului AC Milan – Inter 0-2, din prima manșă a semifinalelor Champions League, presa italiană a marjat pe faptul că oaspeții au arătat o calitate în plus, iar Simone Inzaghi i-a fost superior tactic omologului său Stefano Pioli.

ADVERTISEMENT

”Dzeko+Mkhitaryan, Euroderby-ul aparține nerazzurrilor”, este titlul dat de Gazzetta dello Sport. ”Prima pictură pe frescă le-a aparținut nerazzurrilor, dar pentru a colora complet această semifinală va fi nevoie de mai multe găleți de vopsea. Până atunci, prima manșă oferă o felie însemnată Interului pentru Istanbul.

”Dzeko și Mkhitaryan au marcat în trei minute profitând de amneziile individuale ale jucătorilor Milanului, dar aceste reușite au reflectat perfect dominația Interului la toate capitolele: fizic, intensitate, tehnică și mișcare în teren”, a scris sursa citată.

ADVERTISEMENT

Doar un miracol o mai salvează pe AC Milan

Sub titlul ”Dzeko și Mkhitaryan îl fac KO pe Pioli”, cotidianul Corriere dello Sport notează: ”Inter a dominat seara de gală a derby-ului de la Milano din Champions League. Pe un San Siro impresionant, nerazzurrii lui Inzaghi au avut un început șocant cu golurile lui Dzeko și Mkhitaryan.

Inter a câștigat astfel al treilea derby consecutiv al sezonului, lăsându-i pe rossoneri fără goluri marcate pentru a treia oară consecutiv, așa cum nu s-a mai întâmplat în derby-ul milanez din 1980”.

ADVERTISEMENT

”Inter se prăbușește peste Milan și vede finala de la Istanbul”, a titrat Tuttosport. ”Început devastator pentru oamenii lui Inzaghi: capodopera lui Dzeko și golul lui Mkhitaryan, apoi bara lui Calhanoglu. Pentru retur, Pioli are nevoie de un miracol”, au scris jurnaliștii italieni.

Inzaghi cere concentrare pentru retur

La finalul întâlnirii de pe San Siro, antrenorul Interului, Simone Inzaghi, a îndemnat la calm și le-a transmis jucătorilor săi că nimic nu s-a încheiat, iar finala de la Istanbul este încă departe.

ADVERTISEMENT

”Sunt mulțumit, am făcut un meci grozav, chiar dacă am fi putut marcat mai mult. Suntem favoriți acum, dar mai avem un meci de jucat acasă și va trebui să facem un efort mult mai mare pentru ca visul nostru să devină realitate.

Băieții au făcut un efort fantastic și au acoperit fiecare centimetru al terenului. Au jucat bine și cei care au intrat. Suntem fericiți, dar încă ne lipsește o piesă.

Peste 72 de ore avem un meci important cu Sassuolo. Va trebui să ne recuperăm fizic și psihic pentru a da totul și în acest meci. Unii jucătorii au ieșit acum cu vânătăi, îi vom evalua și ne vom pregăti în cel mai bun mod posibil”, a declarat Inzaghi.

Pioli nu depune armele

De partea cealaltă, Stefano Pioli consideră că AC Milan nu a făcut un joc atât de prost pe cât se spune și este de părere că soarta calificării nu este încă decisă, în ciuda faptului că Inter are un avantaj consistent.

”E prea drastic să spunem că am fost de nerecunoscut. Adevărul e că Inter a jucat mai bine în prima repriză și a dat două goluri. Noi am jucat mai bine în partea a doua și nu am marcat. Așa e fotbalul la acest nivel. Inter a avut mai multă calitate și a fost mai eficientă, iar noi am făcut prea multe erori.

Până în minutul 7, Inter nu a intrat în careul nostru, apoi au marcat din corner. Clar, trebuia să fim mai concentrați. Am dorit un rezultat diferit, dar trebuie să continuăm să sperăm, pentru că un detaliu poate schimba imediat soarta calificării la retur.

Am vrut să fim compacți, să avem intensitate și agresivitate, dar Inter a câștigat deseori duelurile. Băieții știu că nu a fost nici jocul, nici rezultatul dorit, sunt dezamăgiți, dar încă mai avem o șansă să întoarcem.

O să vedem dacă Rafael Leao va putea evolua la retur. Nu putea juca sub nicio formă astăzi. Mai sunt șase zile până la retur și sperăm că o să fie apt”, a spus Pioli.

ADVERTISEMENT