News

Președintele Parlamentului ungar, declarație controversată la Tușnad. „Maghiarii şi secuii luptă pentru ca Europa să rămână a europenilor”

László Kövér, președintele Parlamentului ungar, a făcut o serie de declarații controversate la Tușnad, într-o reiterare a episodului din vară când protagonist a fost Viktor Orban
09.10.2022 | 14:31
Presedintele Parlamentului ungar declaratie controversata la Tusnad Maghiarii si secuii lupta pentru ca Europa sa ramana a europenilor
Un alt oficial maghiar, declarații anti-europene la Tușnad. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Oficialul maghiar a făcut o serie de declarații controversate privind imigrația și drepturile omului la Tușnad, la inaugurarea unei investiții a statului ungar.

Oficial maghiar, declarații controversate în România

László Kövér, președintele Parlamentului ungar, prezent sâmbătă la Tușnad la inaugurarea Centrului de Zi “Sfânta Rita”, construit cu sprijinul statului ungar, a făcut mai multe declarații controversate ce vin în contradicție cu politica europeană privind migrația sau drepturile omului. Aceste declarații sunt totuși în linia adoptată de Viktor Orban și Fidesz, partidul pe care-l conduce, politici care l-au plasat într-un conflict cu instituțiile europene în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Astfel, oficialul maghiar a susținut că atât maghiarii cât și secuii duc aceeași luptă comună, „de bun simț”, pentru ca Europa să rămână a europenilor iar familia, bazată pe iubirea dintre un bărbat și o femeie, să rămână temelia societății.

„Maghiarii şi secuii luptă sub semnul bunului-simţ şi al conştiinţei curate, nu numai pentru ei înşişi, ci pentru ca Europa să rămână a europenilor; pentru ca Europa să rămână stăpână pe propriile interese, pe resursele materiale şi spirituale proprii; pentru ca creştinismul să rămână o forţă conservatoare, spirituală şi culturală, pentru toate naţiunile europene; pentru ca familia protectoare, bazată pe comunitatea de iubire între un bărbat şi o femeie, să rămână piatra de temelie a societăţii”, a declarat László Kövér, citat de News.ro.

ADVERTISEMENT

Oficialul maghiar a mai susținut că această luptă purtată în bunul simț are scopul de a garanta fiecărui european dreptul de a moşteni în mod liber limba maternă, cultura şi confortul pământului natal. Fără a detalia exact modul în care și cine anume amenință cultura europeană, acesta a subliniat că aceasta este singura cale de supravieţuire a naţiunilor europene şi statelor acestora, singura cale pentru o pace adevărată în Europa.

Agenda Fidesz exprimată în România

Oficialul maghiar nu este la primul episod în ceea ce privește viziunea ultra-conservatoare a partidului lui Viktor Orban. În 2015, Kövér a stârnit indignare după ce a declarat că „ne-ar plăcea ca fiicele noastre să creadă că cel mai înalt nivel de autodeterminare este să ne dea nepoți”, iar în 2019, la un summit european privind problemele demografice acesta a susținut că persoanele fără copii „nu sunt normale” și că „a avea copii este o problemă publică, nu una privată”. Anul trecut, acesta a catalogat opoziția din Ungaria, pe care a numit-o globalistă și anti-națională, drept „cea mai mare amenințare la securitatea țării”.

ADVERTISEMENT

Acest ultim episod vine după ce, la finalul lunii iulie, premierul maghiar Viktor Orban a făcut mai multe declarații controversate care au adus condamnarea din partea liderilor europeni. Acesta a atacat ideologia de gen, pe care a numit-o „nebunie occidentală”, susținând că Occidentul și „armata lui Soros” nu tolerează propria viziune a Ungariei asupra valorilor.

„Pur si simplu Occidentul s-a destrămat, s-a împărţit în două. Într-o parte avem ţări, naţiuni, unde avem europeni şi non-europeni, care trăiesc laolaltă. Acele state nu mai sunt naţiuni, acolo sunt niște conglomerate de popoare. Nu mai putem vorbi, zic eu, de Occident, este vorba despre o structură post-occidentală şi, conform regulilor matematicii, o se se întâmple acea mare schimbare demografică”, a mai spus premierul maghiar, care a ținut să sublinieze că ei, ungurii, „nu sunt o rasă mixtă… și nu vrem să devenim o rasă mixtă”.

ADVERTISEMENT