Fotbal international

Prima arenă din Qatar în care intră buldozerele! Ce se va întâmpla cu stadionul pe care a jucat Leo Messi meciul 1000. Foto

Arena Ahmad Bin Ali este prima de la Campionatul Mondial care şi-a încheiat activitatea. Stadionul pe care a jucat Messi meciul 1000 va trece printr-un proces major de schimbare.
04.12.2022 | 11:41
Prima arena din Qatar in care intra buldozerele Ce se va intampla cu stadionul pe care a jucat Leo Messi meciul 1000 Foto
Stadionul Ahmad Bin Ali urmează să fie modificat din temelii. Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

Argentina a obţinut calificarea în sferturile de finală de la Campionatul Mondial din 2022. “Pumele” s-au impus cu 2-1 în faţa Australiei, fiind confruntarea cu numărul 1000 din cariera lui Leo Messi, starul reuşind să marcheze şi primul său gol din fazele superioare ale unui Mondial.

Prima arenă din Qatar în care intră buldozerele! A costat 360 de milioane de dolari

Meciul s-a jucat pe stadionul Ahmad Bin Ali, din Doha. Arena de 45.000 de locuri este prima de la Campionatul Mondial care şi-a epuizat partidele şi va trece printr-un proces major de restructurare. Astfel, după şapte meciuri disputate, stadionul va fi redus la 50% din capacitate.

ADVERTISEMENT

Arena care poartă numele fostului emir Ahmad bin Ali Al Thani, care a condus Qatarul între 1960 şi 1972 a fost reconstruită de la zero în anul 2016. Costurile ridicării noii arene au fost de 360.000.000 de dolari, iar inaugurarea s-a făcut pe 18 decembrie 2020, de Ziua Naţională a Qatarului.

Exteriorul stadionului Ahmad Bin Ali. Sursa: Fanatik
Exteriorul stadionului Ahmad Bin Ali. Sursa: Fanatik

Capacitat redusă la 20.000 de locuri!

Stadionului i se va reduce capacitatea la 20.000 de locuri, partea superioară fiind construită din elemente detaşabile, aşa cum se poate observa pe imaginea surprinsă de reporterii FANATIK.

ADVERTISEMENT
Partea superioară a arenei este făcută din materiale demontabile. Sursa: Fanatik
Partea superioară a arenei este făcută din materiale demontabile. Sursa: Fanatik

Arena localizată în partea de nord a capitalei Doha este casa echipei Al Rayyan, iar formaţia locală îşi va desfăşura meciurile pe stadionul care va avea capacitatea redusă. Mai ales că la meciurile din Qatar nu se înghesuie lumea la stadion.

S-au disputat şapte meciuri de la Campionatul Mondial pe Ahmad Bin Ali Stadium, la un interval de două zile. Arena nu va mai programa meciuri în fazele superioare.

ADVERTISEMENT
Au fost 45.000 de oameni la Argentina - Australia. Sursa: Fanatik
Au fost 45.000 de oameni la Argentina – Australia. Sursa: Fanatik

Meciurile disputate pe Ahmad Bin Ali:

  • SUA – Ţara Galilor 1-1
  • Belgia – Canada 1-0
  • Ţara Galilor – Iran 0-2
  • Japonia – Costa Rica 0-1
  • Ţara Galilor – Anglia 0-3
  • Croaţia – Belgia 0-0
  • Argentina – Australia 2-1

Părţile rămase după demolare, donate ţărilor mai sărace!

Materialele rămase după demolarea părţii superioare a stadionului vor fi donate ţărilor mai sărace, care au în plan construirea unor noi stadioane. La fel se va întâmpla şi cu materialele de pe celelalte arene care urmează să fie înjumătăţite.

ADVERTISEMENT

Noua casă a naţionalei Qatarului după Cupa Mondială va fi arena Al-Bayt. Stadionul construit în deşert lângă Al-Khor este o operă de artă care a costat 850 de milioane de dolari.

Stadionul Ahmad Bin Ali nu va mai fi atât de somptuos. Sursa: Fanatik
Stadionul Ahmad Bin Ali nu va mai fi atât de somptuos. Sursa: Fanatik
  • 360.000.000 de dolari a costat Ahmad Bin Ali
  • 20.000 de locuri va avea noua capacitate a arenei

  • 1,54 este cota NetBet pentru pronosticul „1 solist” la meciul Anglia – Senegal. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT