Sport

Prima reacție a băieților care au adus argint olimpic pentru România la canotaj: “Am arătat că avem c… foarte mari”

Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari au obținut medalia de argint pentru România, în proba de patru rame fără cârmaci. Declarații tari la final.
28.07.2021 | 08:51
Prima reactie a baietilor care au adus argint olimpic pentru Romania la canotaj Am aratat ca avem c foarte mari
ADVERTISEMENT

România a obținut argintul, a treia medalie la Tokyo 2020, prin echipajul format din Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari. Cei patru au venit pe doi în proba de patru fără cârmaci, după o cursă spectaculoasă.

Au terminat la doar trei sutimi în spatele Australiei, dar au reușit să depășească pe final Marea Britanie și apoi să reziste unui asalt dat de italieni, care au terminat în cele din urmă pe 3.

ADVERTISEMENT

Ștefan Berariu, unul dintre componenții echipajului medaliat cu argint la Tokyo, a povestit discuția amuzantă pe care românii au avut-o la final cu italianul Antonio Colamonici, coordonatorul lotului național.

Ștefan Berariu: “Cea mai frumoasă zi din viața mea. Am muncit cinci ani pentru această medalie”

“Chiar a fost cea mai frumoasă zi din viața mea. Mă bucur că am obținut această medalie. Am muncit foarte mult pentru ea. Sper ca la Paris să luăm medalia de aur.

ADVERTISEMENT

Noi ne înțelegem din priviri, ne simțim unul pe celălalt. Știm când trebuie să atacăm.  Pentru această medalie aveam speranțe pentru că nu știi la ce să te aștepți de la noi. Suntem imprevizibili. Pentru această medalie am muncit cinci ani.

Am avut o singură vacanță. A fost doar muncă și cantonament. Dar merită.Am primit multe mesaje de felicitări și contează foarte mult.

ADVERTISEMENT

Prima reacție a băieților care au adus argint olimpic pentru România la canotaj. Ce le-a transmis antrenorul italian

A spus (n.r- Antonio Colamonici) că suntem extraordinar. Și avem c*****e mari. Am dovedit că le avem foarte mari”, a spus Berariu pentru Gsp.

Mugurel Semeciuc: “Suntem motivați să participăm și la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice”

Mugurel Semeciuc spune că el și colegii săi au aflat de medalia de aur pe care au luat-o Simona Radiș și Ancuța Bodnar chiar înainte să intre în concurs. Iar acest lucru i-a motivat.

ADVERTISEMENT

“Este o zi foarte fericită! Este un vis realizat. Ne-am îndeplinit obiectivul. Ne-am făcut cursa noastră, pe care am pregătit-o. La finish nu am realizat cât de puțin mai aveam ca să-i întrecem pe australieni. Dacă mai aveam 5-10 metri, câștigam cursa.

Dar suntem fericiți pentru această medalie pentru că am muncit foarte mult. Am aflat de medalia fetelor înainte să ieșim pe apă și asta ne-a motivat!

Această medalie merită din plin toată munca și toate eforturile. Mie încă nu-mi vine să cred. Suntem o barcă foarte tânără, media e de 23 de ani. Suntem motivați să participăm și la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice”, a spus Mugurel Semeciuc pentru sursa citată.

România a trăit miercuri dimineață clipe de glorie la Tokyo, datorită canotajului. Lotul “tricolor” a obținut medalii de aur la dublu vâsle și argint la patru rame fără cârmaci. În plus, a obținut calificarea în alte trei finale.

ADVERTISEMENT