Fotbal international

Prima reacție a lui Lionel Messi după calificarea Argentinei în finala Cupei Mondiale: ”Asta ne-am dorit”

Lionel Messi a fost extrem de fericit la finalul partidei împotriva Croației, care a adus calificarea Argentinei în finala Cupei Mondiale.
13.12.2022 | 23:27
Prima reactie a lui Lionel Messi dupa calificarea Argentinei in finala Cupei Mondiale Asta neam dorit
Lionel Messi a fost extrem de fericit la finalul partidei împotriva Croației, care a adus calificarea Argentinei în finala Cupei Mondiale. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

”Pumele” s-au impus fără drept de apel cu 3-0 și vor juca din nou cu trofeul pe masă după o pauză de 8 ani.

Ce a spus Lionel Messi după ce a calificat Argentina în finala Cupei Mondiale

Imediat după încheierea întâlnirii împotriva Croației, care a adus calificarea Argentinei în finala Cupei Mondiale din Qatar, Lionel Messi a ținut să vorbească la superlativ despre coechipierii săi.

ADVERTISEMENT

”Urmează să jucăm ultimul meci la turneul final, ceea ce ne-am dorit. Acest grup este unul nebun”, au fost primele cuvinte ale starului argentinian după victoria categorică din semifinale, conform TyC Sports.

”Îmi trec o mulțime de lucruri prin cap. Sunt foarte emoționant să văd toate acestea. Văzând acești oameni, familia… Pe tot parcursul Cupei Mondiale, ceea ce am trăit a fost ceva incredibil”, a mai spus Messi.

ADVERTISEMENT

Întrebat despre recordurile stabilite și dacă aceasta este cea mai bună versiune a echipei, el a răspuns: ”M-am bucurat mult de ce se întâmplă aici, de când am ajuns la Cupa Mondială, deși am pierdut primul meci. Aveam încredere, le-am cerut oamenilor să aibă încredere, știam cine suntem. Încă o dată Argentina este într-o finală mondială, bucurați-vă de toate acestea”.

Messi, cel mai bun marcator al Argentinei la Cupa Mondială

Întâlnirea Argentina – Croația, din semifinalele competiției din Qatar, a consemnat cel de-al 25-lea meci jucat de Lionel Messi la Cupa Mondială și astfel a egalat recordul deținut de germanul Lothar Matthaus.

ADVERTISEMENT

Starul argentinian va avea ocazia să doboare recordul fostului mare internațional al Germaniei în marea finală, acolo unde ”pumele” vor întâlni învingătoarea partidei dintre Franța și Maroc.

Lionel Messi a deschis scorul din penalty în semifinala împotriva Croației și a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei Argentinei la Cupa Mondială. Vedeta lui Lionel Scaloni a ajuns la 11 goluri marcate în cele cinci ediții la care a participat și l-a depășit pe Gabriel Batistuta, care înscrisese de 10 ori.

ADVERTISEMENT

Messi a devenit doar al șaselea jucător din istorie care reușește să marcheze în optimi, sferturi și semifinale la aceeași ediție a Cupei Mondiale, din 1986, atunci când s-a jucat prima dată sferturi de finală. Precedenții fotbaliști care au mai stabilit o asemenea performanță au fost Salvatore Schillaci – 1990, Roberto Baggio – 1994, Hristo Stoichkov – 1994, Davor Suker – 1998 și Wesley Sneijder – 2010.

ADVERTISEMENT
Tags: